Nah, ide ette a fene! Üdv a körünkben idegen! Mi szél hozott, a mi "kis" összetartó közösségünkbe? Netán átnyergelsz egy komoly(abb) motorra, és szertnél infót gyűjteni a minőségi váltás előtt?
Na de most komolyan! Emberek! Ő a mentorom! És büszke vagyok rá!
Leég a pofámról a bőr, de annyira elbasszarintottam az elmúlt hét pénteki napját kipufogó ügyileg, hogy csak úgy füstölt....a fejem....
Röviden.: Még csütörtök este bekészíttettem az akksit, pótakksit, dobot, az autóba. (pótakksi.: körülményes és aggódó vagyok )
Pétnek meló....meló....meló.....majd jön a várva várt 16.00. Start az oviba, ahol vár a darázs....pizsibe.....kicsomagolom, mint valami sexéhes vadállat...tépem a ruháját....dugom a kulcsot a zárba, hogy feltéphessem az ülést....akksi be, saruk rá, csavarok meghúz......
Jön a dob...izzad a tenyerem...kicsomagolom az új tömítést, belefeszítem a csőbe....felpattintom a dobot....szokatlan a látvány, hiszen 0km korától az Akra volt rajta.
Kitolom, mégsem akarok halláskárosodát senkinek. kint beröff, és élvez...élvez...élvez....kibebaszott szép hangja van. Nem tolakodó, olyan karakteres és mély. És lesz ez még mélyebb is! Melegítem, melegítem, mégse hidegen rángassanm a gázt. És hopp....nem hoztam eszközt, amivel minőségi felvételt tudok készíteni! B+ B+ B+! Mekkora lúzer vagyok. Beugrik a szöveg, amit itt olvastam.: ....DE NE TELEFONNAL KÉSZÍTETT VIDEÓT....... ajjjajajajajajajjjj....nincs mit tenni, ez maradt. Már a fejben elkezdem megfogalmazni a bocsánatkérő mondatokat, de ott virít majd a feloldozó link.
Bemelegedett a vas....80fokos, és már alapon és szépen szól! Merevedés! teló elő, video-mód bekapcs, majd felvétel 1.....felvétel 2....felvétel 3.......alapjáraton, 6000fordulaton, 9000fordulaton.....
Megvan..megvan a dob, felvétel, péntek van, és lassan maárcius vége, és mehetünk duhajkodni!
Önuralom! Nem nézem meg a felvételeket...meg elfoglalt az is, hogy melegen nem tudtam visszahúzni a pizsit..féltem, hogy blokk "megégeti". Jön a párom, hogy mi a f@szt molyolok má'...induljunk haza. Itthon lecseng a kutya séta, macskainvázió, nyúlfuttatás...
Teló a kézbe, és nyitom...nyitnám....NEM MENTETTE EL A FELVÉTELEKET EZ A ROHADÉK ANDROIDOS NEMÍROMLE HOGY MI, MERT KITILTANAK!
Ennyi....még most is zokogógörcsöt kapok.... a mentorom meg röhögőt :) hogy kabbehaolvasod
Persze, megvan már.
Úgy szopattam meg magam hogy nem az oldalon állítottam angolra a szöveget hanem a chrome fordította, és mivel angolul olvastam eleve nem kerestem németül a legördülőben.
Közeben megtaláltam a "LouisFuncard" kedvezményt is:
3-8% kedvezmény és ez vonatkozik az egyébként is akciós termékekre is.
A kártya ingyenesen kérhető.
Jaja. :) Egy ismerősöm suzukija balesetet szenvedett, gariban kicserélték neki az orrát, kapott egy új műszeregységet nullás órával. Így most kb a duplája van benne neki, mint amit valójában az óra mutat. Ez bármelyik mocival megeshet.
Mivel a magyar boltosok is ráteszik a saját hasznukat, előszeretettel megbontják az egyébként akciós összeállításokat és külön-külön teljes áron adják el a dolgokat valamint, hogy benyelik az egyébként kapott kedvezményeket (pontosan nem tudom mennyi, de ha van kártyád, akkor pár % talán 5 vagy több is), kizárt, hogy itthon bármit is rendeljek viszonteladón keresztül. (anno a csizmámra járó akciót is le akarta tagadni a kereskedő)
Megnézem mi kell és kint élő cimbora beszerzi és hazahozza, amikor jön vagy valakivel elküldi. De ha a postán kérném kintről, még akkor is jobban megérni, mit itthon megvenni.
Ja enyémben 18.000km körül van. 2009 júniusban 0km-rel vettem. A benzinárak miatt tavaly úgy tűnt mintha kevesebbet mentem volna, de cirka 6.000km így is megvolt.
Már alig várom, hogy szezon legyen.
Tervek:
1. Nockalmstrasse újratöltve
2. European Bike Week (Faaker See) újratöltve
Ha itthon nem is fogok sokat tekeregni ezeket újból meg szeretném járni. Persze, ha csoda történne és lemenne a benzin ára úgy 250,-Ft környékére , hát...
Ha egy motor magas korral 10 év felett kevés km-el van annak 2 lehetséges oka van:
40% eséllyel visszatekert az óra
40% eséllyel törött volt és sokat állt törött állapotban.
20% csak az igaz amivel tényleg csak hébe hóba mentek megmutogatni, hogy ilyen is van neki
Az évi 6 ezer az nekem is reális,pedig keveset vagyok itthon.Ezt a motort dec15.én hoztam el.Akkor volt bent 30110km.(2005-ös) Ma 32621 :) Szóval nálam tart a szezon!
Az évi hatezer a teljesen reális, hihető. Szervizfüzet nélkül is.
Én eddig 4 szezont motoroztam és ennyit tettem meg szezononként (kb.): 7000, 3000, 3500, 3500.
Ismerőseim körében is néhány ezer km az éves átlag.
Úgy vagyok vele,hogy majd az állapottól kiderül,de sztem egy 2006-os mociba 30e biztos van. De egy biztos 100e nincs benne,de majd eldől a tárcsákon fékbetéteken,(meg láncon,gumikon stb) ha lettek cserélve akkor már van benne jó pár ezer km. A gyári tárcsa az milyen Brembo?
Na de most komolyan! Emberek! Ő a mentorom! És büszke vagyok rá!
És itt egy kiszemet áldozat.:
http://www.bikers-world.gr/bik...
szerintetek?