Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy a garázsban álló mociját télen is bütykölgesse. :( Ezért hírek sincsenek.
Se gurulás, semmi. Remélem majd tavasszal mindenkinek lesz mit mesélnie.
A múlt héten édesapám megtette a Budapest-Miskolc távot a 125 ccm-es robogónkkal zuhogó esőben...eredmény: szétázott, a keze lilára fagyott, de a MÁV-sztrájkot legyőzte! :)
Üdv: Darkmind
PS: Laci - a témafeldobást továbbra is gyakorold, mert attól, hogy nem ír be valaki, attól még minden nap olvashatja a fórumot, én is így teszek!
PS2: tud vki franciául? mert egy francia újságban megjelent cikkről irkáltak a német cb-500 fórumon, csak senki nem értette pontosan... A lényege az volt, hogy 150.000 km-es teszttáv alatt minden terepen helytállt a motor, és komolyabb felújítás nélkül leküzdötte a távot. Dicsérték, mert a dugattyúk is gyári állapotban bukkantak elő, amikor szétszedték a motort darabjaira. :) Annyi hiba volt a motorral, hogy elrepedt a váza, ugyanis krosszoztak egy kicsit keményebben, mint kellett volna és ez történté. Persze ez egyedi eset! A motor szuper! :)
Hát akor majd átnevezzük Cblaci -nak! no ez vicc csak!ép ma befutottam 1 üzletbe és vettem levegő filtert a Renaultól! és épp akor mint ami nekem kell a mociba,a Puntóé mégis kisebb,ez meg hoszabb 1cm el mint a nyillás!majd rakok képet később ha sikerül öszeszerelnem!
Sajnos!
Pedig én megteszek mindent, témákat hozok fel, szinte mindenről képeket is mutatok és mégis......
Már nekem kínos, hogy mindíg csak én írogatok! Nem cblaci fórum ez, most én pihenek kicsit
Na ez a Fórum oldal de kihalt! Senki se jelentkezik?Mindenki pihen mostmár,a mocik meg alszanak!Sweat Dreams Tavaszig minden mocinak, akár az enyém sirva várja visza a részei! !
Üdv, mentem aludni!
Na akor jó ha megérkezett!de akor tegyed bele,gondolom ragaszad ösze ragasztószallaggal h mégis elne vesszen! Hát én szerintem magyarul is mecimezheted,de biztosabb ha szerbül cimzed!Én meg állandóan fönt lógok az MSN en meg a Skypon!
Üdv,
Albert
Na egyszerre kaptam 3 levelet az elsőt 16:19-kor küldted, azt is most kaptam meg.
Annyi lenne a kérdésem, hogy szerbül vagy magyarul írjam rá a címet, hogy kapod meg biztosabban?
Amúgy sima levélborítékba küldöm elsőbségi levélként, így talán hamarabb odaér.
Az MSN-t nem is tudom mikor használtam utoljára, azon nem érsz el.
Akor szupper! Elküldtem mail be a cimem,arra küldheted!Akor várom a levet,anyit már kibirok várni!
na mentem a barátnőmhöz,majd estére fölkukkantok ide a fórumra!
Köszönöm szépen a segitséget!
Üdv,
Albert
Ha holnap felteszem a postán elsőbségi levélként belföldön akkor 110 Ft a postaköltség és elméletileg Pestre kedden felér. Mégegyszer mondom nem kérek érte semmit, nekem is segítettek már motoros barátaim nem kell erről többet beszélni.
Ha hozzád küldöm az sem veszélyes mert szomszédos országba küldve is csak 2-300 Ft a postaköltség, azért tudom ennyire mert a feleségem postán dolgozik
A posta címet e-mailbe küld.
Na ezzel nagyon megleptél!hát ép ezen töröm a fejem h.mi ha nem dolgoznak? hát ha neked nem kell,akor szivessen elfogadnám,de semi értelembe h.ingyen,mégis mondj 1 árat!de mikorra érkezne az meg pestre?az a gond h ők szerdán indulnának és én szerintem az nem érkezne meg addigra!v.esetleg az én cimemre elküldöd odairod az értékét(amenyit kérsz érte) és ha én felveszem akor kifizessek mindent!ok?majd beszélek késöbb a bátyámal és majd megjelentem!meg ha neked lesz időd holnap feltenni postára!Nagyon hálás vok h segitesz nekem!
Üdv
Szia Albert!
Talán tudnék neked segíteni, maradt nekem ki lapka igaz nem pont 202-es hanem 205-ös de csiszolással ki lehet belőle hozni a 202-es méretet. Nem kérek érte semmit szivesen adom, de azt te találd ki hogy küldjem el.
Akár postai úton is elküldhetem vagy neked egyből, vagy a magyarországi rokonaidnak akik neked elviszik.
Nem biztos, hogy az ünnepek miatt meg tudják venni a bátyádék mert nekem is rendelni kellett mikor vettem és arra pedig várni kell.
Döntsd el mi legyen
üdv
Szia Laci!
na a mesterrel mikor megmértük,ő a szelepek között nagyobb távolságokat mért mint én!de megmagyarázta h.h.kell mérni a távolságokat!na és a gond ah mondtam a 4dik dugatyú szivó szelepeknél van a 2 között nagy az eltérés,a bal oldalin mértünk 0,25mm a jobb oldalin meg 0,15mm,ugyh 0,10mm eltérés van!és mikor a kis eltérésü szelep nyit a másik szelepet már üti akor mivel nagyobb a távolság,és a szelepkupakon is látszik h. az ütés miatt fényessebb mint a másik!
na ekor kivetük a szelep lapkákat,volt 200 as(lemérve 2,02mm) és 202es (lemérve2,06mm),és ezeket felcseréltem!ugyh most ahol a bal oldali szelepen ahol nagyobb volt a távolság ott kaptam 0,13mm távolságott(majdnem a gyári elöirt) a másikon a jobb oldalin meg 0,22mm!Persze a szelepkupakokat nem cseréltem fel,ugy ah.te mondtad!Lásd a képet!
és szerintem csak akor veszek 1 szeleplapkát 202 eset a jobb oldaliba h viszatérjen a 0,15mm távolságára!és igy legalább meguszom olcsón meg megoldom h ne halatszódjon a szelep kopogás!
ugyvagyok h most akor hétfőn szólok a bátyámnak ki Pesten lakik h megvegye,remélem akor még dolgozni fog az üzlet!mivel 24.én jönnek látogatóba hozzánk és elhozza!meg majd megrendelem a hátsó láncfogat a 40eset!
várom h öszerakjam és beinditsam h.mit is csináltam vele!Remélem újév után sikerül öszerakni a mocit,és majd rakok fel képeket!
Üdv,
Albert
Szia Albert!
Ne lepődj meg a mért értékeken, nekem is voltak eltérések még az új lapkáknál is! Jól teszed ha nagyobbat veszel mert ha összerakod és kicsi lesz a hézag még mindíg be tudod csiszolni.
Nekem is az ilyen 1-2százados eltéréseket kellett lecsiszolni.
üdv
Na most irok ilyen későn,ép most értem haza 1 házibuliról amit megunta már 1-2!
A mesterem eljott ma délután és átnézte a szelep hézakokat,ott ahol én 0,15-0,20 közöttit mértem,ott ö a 0,20 alárakta de már a 0,25 ös nek a hegye mente be ugyh 0,22 sacót,mert a közé értéket veszük,méghozzá a szivó oldalon!mivel nincs most anyi pénzem befektetni,akor ugy döntöttem h csak azokat cserélem amelyikeket nagyon muszaj!végleg meg is találtuk h. hol a baj,ami adja azt a zajos hangot(szelep hangot)!a 4dik dugytyúnál a szivószelepek az egyit a másiktól 0,10 századdal van eltérve! és ez adta azt a furcsa szelep hangot,mert mivel nekem nem szelepek csörögtek,hanem szelep csörgött(mondhtani h 1 mert nem konstans volt a hang)! ugyh azt az 1 szelep lapkát rendelem meg oda,ki is nyyitotuk,persze bedugtam rongyal a gyertya nyillásokat ah. mondtad,és az egyiken 200 as jelzésu lapka volt,a másikon meg 202 es!és mind a 2őt lemértem mikorométerrel(mivel azt is szereztem),a 200 as jelzésü 2,02mm mértem ,a 202 esel meg 2,06mm mértem! ezt totál nem értettem! ugyh 202est rendelek a a 200as helyére h akor kiegyenlitsem valamenyire!igy legalább nem fög csörögni,és amenyit hatjom én anyit elmegy még igy ez nállam!
ha ne tán megint lesz gondok vele akor már,könyeben nekikezdek,mivel már belejöttem h kell!
Na jó éjszakát mindenkinek!
Üdv,
Albert
Szia Zoli!
Megnézte Andor a motorodat ma, olyan színű bőrt talált ami a CB-500 írással fog harmonizálni ill. a kapaszkodóval.
Fekete-szürke lesz a szine és a fekete lesz a domináns szín.
üdv
kész lettem a müvemmel,Renault Clio 1.4es levegőfiltere,sikerült beilesztenem!itt a képek!