En nem mostam meg meg 1x sem.Szerelni szerelgettem itthon a kinai robogomat:)De a feknyerget a Hondanal is le tudom szerelni.Kezzel meg tudtam forgatni kicsit a kereket kozepsztenderre allitva.
Nem tudom mennyire mersz hozzányulni, vagy otthon szoktál-e szerelgetni. A féknyereg alap állapotban megmozdul a helyén, vagyis ha nem fogja a tárcsát a betét akkor oldalirányban kb.1mm-t meg tudod mozdítani a nyerget ha rámarkolsz. Ezzel kiszürheted azt hogy a fék van-e beállva. Ha esetleg leszeded a féknyerget (két csavar fogja a telóhoz) akkor meg még egyértelműbben el tudod választani a két lehetséges hibát, vagyis ha nem a féknyereg fogta akkor marad a csapágy. Tavasszal mikor előszedik a fűnyírókat többet is elhoznak hozzám egy tipikus hiba miatt, a kés felőli (alsó) csapágy beáll. Az kapja alulról leginkább a nedvességet a fűtől és álló helyzetében képes 3-4hónap alatt is berohadni, van amikor kézzel megmozdítható és megy is még egy darabig, de képes teljesen is beállni. Ezért kérdeztem a sterimobos mosást, amit én mindig ellenzek főleg motoroknál mert ellensége mindennek, úgy a csapágyaknak, a láncnak, a bovdeneknek és még sorolhatnám... ráadásul nehezen is szárd ki főleg ha téli elrakás előtt mossák le nagynyomással.
Kiveszed az első kereket, a tengelyt beteszed a helyére és megforgatod a kereket,ha könnyen forog akkor a csapágyhiba kizárva. Ezután a féknyerget kell felűlvizsgálni.
Udv cblaci!Az elozmenyek a kovetkezok:tavaly augusztusban vettem a gepet.Azota kb ugy 150 km-t mentem vele.De mar akkor is eszrevettem,hogy egy het parkolas utan nehezen indult be a kerek,pl tologattam elore ,hatra ,de ha elindultam vele utana nem volt gond.A mult heten beinditottam es meg sem mozdult a kerek.Marciusban volt behozva az orszagba,hogy oszinte legyek nem kerdeztem meg az elozo tulajtol,hogy hol tarolta.
Nem túl bonyolult a képlet, vagy a féked rohadt össze, vagy a kerékcsapágy. Persze ezt hosszasan is lehetne taglalni, viszont nem ismerve az előzményet csak tippelgetnék. Jó lenne tudni pl. hol volt tárolva a gép, nem-e talán egy alapos sterimobos mosás a ludas, fék mikor volt kitakarítva, átkezelve ...stb.
Őszintén szólva elég ritka az ilyen jellegű kérdés.
Szivesen máskor is!
Vasárnap se megköszönni, se elköszönni nem tudtam a segítséged. Köszönöm!
Működik a "fűtésvezérlés".
Őszintén szólva elég ritka az ilyen jellegű kérdés.
Nem tud valaki eladó cb500,750 motort 79-ig, küllős kerekűt..?