Köszi a szives invitálást de még idén egyszer vertem fel a sátort (kár volt megvenni), jövőre sátoros kirándulást terveztünk Laciékkal, meg különben is a Balaton tőlünk 350km-re van, hát mi az nekünk .
Körbe néztem a Kontroll motorját és tényleg dettó ugyanaz mint a tied, 26e km van benne a motorja hihetettlen csendes, szerintem jó vásárt csinált vele.
Szlovákiát jó lenne megejteni (hátha nem vernek el bennünket) állítólag nagyon jók arra az utak. Akár még Románia is szóba jöhet újra (na nem a vadregényes , abból elég volt!) Kontroll testvérünknek van ott rokona aki vendégházat üzemeltet, gondolom kedvezőbb lenne mint a belényesi Mária panzió , a klíma meg nem feltétel .
Mutatsd meg Timinek a cicákat, ettől hamarabb gyógyúl! Már ilyen nagyok, akkor voltak 2naposak mikor nálunk jártatok.
Üdv,
Laci
Jó kis túrát nyomtatok! Én hétvégén többnyire autóból néztem a jókedvű motorosokat
Kontroll! Pont ugyan ilyen az én CB500-am fényezése is! :D Szép!
Laci, jövő szezonban összeröffenünk! ;) Ha a nyugati végre vágytok alhattok akár nálunk is az albérletben, vagy otthon szüleimnél. Pesten max. 2 embert tudunk altatni menekült-táboros körülmények között, hálózsákban :D
Otthon jobb a helyzet egy fokkal.
Jó alaptábor lehet Szlovákia, Balaton, stb. irányban.
Szevasztok!
Bocs, hogy másfél hétre eltűntem és nem válaszoltam a túra-felvetésekre, de internetmentes üdülésre mentem. :)
A fentiek miatt pont megúsztam a rossz időt, remélem a mai jó idő folytatódik majd a következő héten. Egyelőre nekem a most következő szombat szóba jöhet túra szempontjából, úgy tervezem, hogy pénteken este Miskolcra megyek, úgyhogy talán onnan tudnék indulni, de sajnos nekem semmi sem biztos a munkám miatt.
Nekem a motoromon van egy műanyag kézvédő ami a hidegben sem rossz, de valójában csak "bug deflector", azaz bogár-terelő, így nem véd tökéletesen.
Sziasztok!
Kis létszámmal ugyan (Kontroll,Andor és én), de annál nagyobb lelkesedéssel megjártuk ma a Tisza-tó környékét. Láttunk öreg malmot, megkerestük a Zádor hidat (Wild-ba olvashattatok róla) de a legfőbb, hogy MOTOROZTUNK egy jót! Mindenütt szezonvégi csend volt, csendes az őszi természet és bizony mostmár hiába süt a nap fel kell öltözni!
Péter!
Ha jól érezted magad máskor is szivesen látunk. A plexivel kapcsolatban az elérhetőség amit ígértem:link
Remélem legközelebb nagyobb sereget sikerül összeverbuválnom , készült néhány kép kárpótlásul azoknak akik most nem tudtak velünk tartani.
Minden jót nektek!
Laci
s.speter1@gmail.com
Mennyien vennénk részt a túrán? Megyek szívesen, viszont annyi gondom lenne, hogy már a túra napján nekem Miskolcon kell lennem éjszakára, így jó volna a túra útvonalát is megbeszélni, de akkor ezt mind majd e-mailen keresztül... remélem még el tudjuk intézni e rövidke idő alatt.
sziasztok ugynézki csak szinkronal lessz a gond mert a gumi tömitések jok nem repet el sehol megoldodik majd valahogy a dolog max elkel vinni egy karburátor tisztitásra nem nagy egyenlöre a gáz ránézet egy hozzá értö is nem kis megnyugvásra .
háát, egy karbiszinkront minden esetre megér. De csak úgy állíts alapjáratot, stb. hogy üzemmeleg a motorod. Bármi lehet...ha nagyon gyanús nézesd meg inkább szakemberrel, mert egy szerteágazó hibát nem könnyű javítani
pl. lehet eltömődött fúvóka, kilyukadt vákuum membrán, repedt szívó torok, stb...
Hát nem semmi kolega!
Több mint ezer km egy nap alatt! Nekem a legtöbb 540km volt egy nap alatt de akkor már úgy másztam le a motorról mint a pók (akkor még csutkakormányom volt).
Örülök, hogy nem csak én hiszek a Honda-mítoszba .
A minap eszembe jutott egy újabb történet az MZ-s világból:
Sosem szégyeltem hogy falusi gyerek vagyok, a 80-as évek végén friss villanyszerelő szakemberként sikerült a helyi TSZ-ben elhelyezkednem, ahol az volt a divat hogy kötelezően földterületet mértek a TSZ tagokra. Nekem is mértek egy szép kis parcellát amit már régen meg kellett volna kapálni de mindíg volt valami indok ( a motorozás) amiért elmaradt. Apám megunta és rámparancsolt hogy márpedig irány kifele kapálni mert a falu előtt ő nem szégyenkezik miattam. Felkötöttem a kapát a motorra aztán célbavettem a földeket. Emlékeztem hogy az én részem egy útszűkület jelző tábla mellett volt kicölöpölve és a cölöpre volt írva a nevem. Amikor kiértem se útszűkület táblát se cölöpöt nem találtam, hagytam is a dolgot annyiban nehogy már véletlen másét kapáljam meg . Még egy kicsit motoroztam úgy kapástól (faluban nem volt szégyen a 80-as években, ma már máshogy esne ) majd hazaérve mesélem apámnak hogy égre földre kerestem de nem találtam a parcellát. Erre apám:"mert az a hülye haverod kiverte a motorjával mikor összeakadt a másik hülyével". Ha hiszitek, ha nem, előző nap az egyik haver motorozott az ismerősével a kormányuk összeakadt és ők verték ki a cölöpömet és az útszűkület táblát is, persze ez akkor nem volt vicces mert combnyaktörése lett!
Továbbá az se volt vicces mikor kimentünk apámmal és jól letolt az öreg mert könnyen észrevehető lett volna az én parcellám, ugyanis akkora volt benne a gyom hogy sövényként kiemelkedett a gondosan megkapált parcellák közűl.
Szia Zoli!
Jólesett amit írtál de semmit sem ért volna a szervezés egy jó csapat nélkűl . Mindőnk érdeme!
Timinek jó egészséget kívánok és mielőbbi felépülést, felnőtt fejjel nem túl kellemes a mandula műtét nekem is volt, ráadásul visszanőt és újra ki kellet szedni, ha csak rá gondolok brrrrr.....
Az élet sokszor felülírja azt amit szeretne az ember, a költözés fontosabb mint a csavargás az egészség meg még annál is. Ha más nem majd jövőre bepótoljuk!
Minden jót nektek!
Laci
szia 1500 as fordulat nincs egészen meg mert ingadozik a fordulat szám meg amikor hidegen beindul akkor is 1700-2000közöt hintázik a fordulatszámérö mutatoja de amikor bemelegszik valamejest beáll ez a hintázás de nem az igazi karbulálási gond lehet ? válaszokat elöreis köszönöm
Jól nyomod Zoli! ;) Csak így tovább! :) A plexit semmi kép ne hagyd ki! Iszonyat jó azzal utazni! 160-al simán utazol autópályán. Viszont 45 cm-nél kisebbet nem érdemes (én 180 cm vagyok, és még egy magasabbat is elbírnék).
Laci, mindenki szereti a túráidat! Az előzőt is nagyon jól megszervezted! Mert igen, Te szervezted az érdemi részét!
Nekem személy szerint az a problémám, hogy asszonypajtás manduláját kivették, és most lábadozik. Most hétvégém kilőve, autóval hozom-viszem. Október 5-én költözködünk, 12-én megint programom van . Utána pedig külföldön leszek, október 15 környékén.
Szinte esélytelen október elején számomra a túra, el vagyok havazva. Ha után még jó idő lesz, akkor benne vagyok! Szóval az időjárás a legkevesebb!
Szívatóval beindítva egyből felpörög 2000-re a fordulat. ~1-2 perc után visszaengedve leesik kb. 800-ra, majd ahogy felmelegszik apránként eléri a névleges 1500-at.
Jó látni, hogy ilyen sok új CB500-as társunk lett és közülük az egyik közlekes kolléga (CBdani). Gyorsan végigolvastam a hozzászólásokat aug. 15-e óta, mivel azóta nem volt tartós netem. Bocsánat szobbal ezért nem jelentkeztem a nyereg ügyben. A motor ismét sikeresen megjárta egy napon belül a Szolnok-Mannheim (1092km) távolságot, többször esővel és egyszer dugóval kísérve. Velem jöttek a szüleim kocsival, így már azért jobban éreztem magam, még ha lassabban is kellett picivel jönni. Két-három hétvégén én is használtam munkábajáráshoz és vissza a gépet (Mannheim-Schongau 396km) hétvégente, és mindig pöpecül teljesített. Úgy döntöttem, hogy elteszem jövőre, mivel jócskán túl vagyunk (51500km) az előirányzott 48ezres szervizen szerviz nélkül mocskos anyagi gondok miatt, de motor végig problémamentesen futott, és szerintem ez az, ami a Honda-mítoszt megalapozza.
Két megjegyzés még: a markolatfűtés baromi jó dolog, és 160-nal tartósan utazni nagyon fárasztó plexi nélkül.
U.i.: cblaci egyáltalán nem volt untató a vízhűtéses MZ-s történet! Én még várom az ilyeneket.
Ez nekem is feltűnt, az enyém is 12- ig van skálázva, szerintem kicserélték
Laci! Semmi gond a szervezéseiddel csak nekem most éppen nem jó az időpont, megaztán fél nap mire odaérek
Szombaton alkalmam lesz kipróbálni egy CB1000R-t, már várom. Ez ugyanolyan lehet mint 2 db CB500 egymás mellett
Vasárnap pedig megejtem a kuplunglamella cserét leömlőfestéssel egybekötve.
Akik mennek azoknak jó túrázást, a nyugati országrész engem is jobban érdekel majd.
Laci tele.. vagy jó ötletekkel ez nagyon jó! Én mennék szivesen. De nekem az időjárással van tele a tököm! munkából mikor indulok haza verőfényes napsütés.. gondolkodok mennyek e motorozni.. mire kigondol az utvonalat beborul esik és hideg lesz. .
Tiszató jó ötlet! De nekem messze van és ha elkap az eső hát abból nem lesz köszönet ugyan is még mindíg nem jött össze a gumicsere ez meg.. már ismeritek a sztorit.. (Papírkutya vagyok, nem csak magamat féltem hanem a motort is).
Szó én díjjazok minden túra ötletet de nagyon szeszéjes az időjárás..
Urak! Nincs nagy tolongás a túrával kapcsolatban, nincs ötletetek? Vagy velem van baj, hogy erőltetem? Van aki még csak nem is reagál.
Vagy csináljuk azt, hogy akinek van kedvenc útvonala vagy szeretne valamerre menni az közzé teszi és aki ráér vele tarthat.
Pl. így : Vasárnap akinek van kedve jöjjön a Tisza-tó környékére egy közös motorozásra és beszélgetésre. 10-11h körül lehetne találkozni, valahol kaja, beszélgetés, különösebb szervezést nem igényel. Az időjósok szerint jó idő lesz.
Karcagi cimbora, ha írsz egy mail címet egyeztethetünk időpontot, nem laksz messze tőlünk.
A vasárnapi dolog kb 90%-ban biztos, de legalább alakul valami. Az lenne a jó ha ti is előállnátok valami ötlettel.
Azt is írjátok le ha tele a tökötök a túramániámmal, ebben az esetben nem említem többet.
Ez érdekes az én műszerfalam 12ezerig van órázva ez meg csak 9-ig.. no most melyik a jó? :D ez érdekes lehet hogy ez a honda xelvis műszerfala? vagy az csak burkoltan létezik?
Körbe néztem a Kontroll motorját és tényleg dettó ugyanaz mint a tied, 26e km van benne a motorja hihetettlen csendes, szerintem jó vásárt csinált vele.
Szlovákiát jó lenne megejteni (hátha nem vernek el bennünket) állítólag nagyon jók arra az utak. Akár még Románia is szóba jöhet újra (na nem a vadregényes , abból elég volt!) Kontroll testvérünknek van ott rokona aki vendégházat üzemeltet, gondolom kedvezőbb lenne mint a belényesi Mária panzió , a klíma meg nem feltétel .
Mutatsd meg Timinek a cicákat, ettől hamarabb gyógyúl! Már ilyen nagyok, akkor voltak 2naposak mikor nálunk jártatok.
Üdv,
Laci