Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönöm Zolibá,az együttérzést!

....hát nem lesz egyszerű, most váron a rendőrségi határozatot, addig nem történik semmi, s utána kezdődik a biztosítójával, a "huza-vona". Nem panaszkodnék, de az én állagom meg romlik. Csak úgy tűnik, nem is volt ez egyszerű esés, most már ágyhoz vagyok kötve.
Nem akarok én senkit sem inzultálni. Ha magadra vetted, akkor elnézést kérek.

Ellenben 14 éves korom óta motorozás a hobbim, lassan másfél évtizede, és a magyar motorkerékpár piacon konstans módon 10-12 éves vasakat 15.000-30.000 km között hirdeti szinte mindenki. Ami évi kb. 1500-3000 km-t jelent.

Ennyit egy közepes városban robogóval tesz meg az ember évente, nem túramotorral.
Ebből 2 dolog következik számomra:
1. Vagy pörgetve vannak azok a számlálók, és megy a szokásos (magyar) sunyulás. (Több haverom is vigyorogva adta elő, hogyan kell a saját vasát hekkelni. Apropó elviszed a vasat mondjuk 5.200-al műszakira, a következőre pedig 5.500-ra visszapörgeted. Nem nagy kunszt...)
2. Ha tényleg 1500 km-t mész egy túragéppel, akkor teljesen feleslegesen vettél egy ekkora vasat. Bár ez mindenkinek a magánügye, hogy mire veri el a pénzét.

Még1x elnézést kérek, nem bántásból mondom, csak őszinteségből...
Attila!
Őszintén sajnálom, hogy így jártál. Gondolom, a ''barom'' állja a kárt.
Az én 10 éves motoromban ténylegesen kb. 35 ezer km van, ami egyébként az állapotán is látszik. Első gazdája vagyok és viszonylag keveset használom. Természetesen az óráját sem pörgettem soha. Nem tervezem az eladását, de lehet ha egyszer mégis eladásra kerül a sor, kénytelen leszek előre pörgetni az óráját, mert a végig vezetett szervizkönyve ellenére mindenki hazugnak fog nevezni a kevés km miatt?
Én meg autóval teszek meg évi 70 ezret és mégsem szólok be annak, aki hétvégén előszedi egy bevásárlás kedvéért...
A te motor használati szokásaid nem biztos hogy okot adnak az általánosításra. Én 2007-ben vettem a motorom 30000-rel az órájában. Most 44000 van benne. Akkor magamat is becsapom? Egyébként műszaki vizsgán fotózzák és jegyzik a km. óra állást, talán az ilyen visszaélések elkerülése miatt.
Én évente 12-15.000 km-t simán megteszek. Egy 11 éves motornál ezt inkább tudományos-fantasztikus adatnak tartom.

Tavaly vettem a CB500-at 15 évesen, az órájában 38.000 km-rel. Persze...inkább 80-120 között lehetett valahol valójában, és azóta belepörgettem 22 ezret egy év alatt...még hogy 15.000 egy 2002-es túramotorban...Jót vidultam
Képekkel:
http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_cb_500-7157470
Azért ez nem a gazdija szeme fénye maradjunk annyiban!
A Spanyolok is ezzel járnak:
Sziasztok!

Ha esetleg valakit érdekelne:

http://www.hasznaltauto.hu/motor/honda/honda_cb_500-7158
796
Ja azt elfelejtettem, hogy doboz is van.
Sziasztok!

Azt gondolom, hogy eladó sorba állítom a motoromat, ha van rá kereslet. 2002-es Honda CB500. Új gumik, hátsó betét, fékfolyadék, hűtőfolyadék. 15000 km...
Az ár 550.000 alkudozás nélkül. Tatabánya környéke.
Köszönöm! ....mindenkinek, a biztató hozzáállást, tegnap adott a HONDA árajánlatot: munka díj nélkül,idáig 600000ft...most jön majd a meccs...remélem csak eljutok, persze némi ráköltéssel (ha már így sikerült), az ST1300-ig
Helló Atesz!
Szomorú olvasni egy ilyen balesetről és látni a következményeit, különösen így hogy ismerjük egymást és volt szerencsém látni a valóban gyönyörű motorod is. Sajnálom a történteket, mielőbbi gyógyulást és sok szerencsét a biztosítóval folytatott egyezkedéshez.
Szia! Sajnálom ami Veled történt,de az a szerencse,hogy Neked nem lett maradandó,komoly sérülésed! Nekem annó,GTK-ra vette a biztosító a fél éves CB-met. 400000FT-ot határozott meg roncsértéknek,(azt hiszem),100000FT volt az amortizáció,mondván használt a vas,és ezeket leszámítva pár pár héten bellül utalta a motor árát. Fél évet kaptam haladéknak a roncsra,el nem tudtam adni,úgyhogy a biztosító küldta az emberét,aki kicsengette a roncsértéket,és vitte a roncsot. Úgyhogy lényegégen buktam 100000FT-ot,másrészből meg pont akciós volt az idom nélküli cb,úgyhogy vettem helyette egy másik újat! A vétkes hölgy biztosítója fizetett,egy rossz szavam sem lehetett! Azóta szerencsére nem volt ilyen jellegű gondom,de remélem Neked-Nektek sem lessz több. Ez egyébként 2003-ban volt! jobbulást!
Atesz44!

Mielőbbi jobbulást kívánok!
Banyek ez nagyon gáz! Rettenetesen sajnálom. Mielőbbi felépülést kívánok!
ha jól tudom a biztosítónak nem csak a motorodban keletkezett kárt kell kifizetnie.

nem tudom pontosan, hogy a kórházi kezelés számláját/nem tudom esetedben ez áll-e/ vagy az esetleges egyéb felszereléseket / bukó, ruha, doboz/

nem emléxem pontosan mit olvastam, szerintem nézz utána.

Na meg persze mihamarabbi jobbulást neked és a motorodnak:)
Nagyon sajnálom, jobbulást!
Szia atesz44!

Jobbulást kívánok neked, növessz minél hamarabb új bőrt a régi helyére.
Sajnálom a gyönyörű motorodat is, de ilyenkor mindig a a TE épséged és gyógyulásod a legfontosabb.
Kíváncsian várom a fejleményeket a biztosítós ügyben, remélem pozitívan jössz majd ki a dologból.
Ha nem avultatna, szerintem ez a kevés sérülés is közel lenne a GTK-hoz..

Ebayen mennyiért van hibátlan használt idom? Nézted már?
Azon mit avultat, hogy ki kell cserélni egy új elemre, tök mindegy hogy nézett ki korábban, vagy hogy hány éves? Az ilyet nem szabad elfogadni, a szakszervizzel karöltve addig kell őket nyúzni, amíg kifizetik.
De először is mihamarabbi gyógyulást!
Szia Atesz!
Gyógyulást kivánok neked.Sajnos ilyen barmok mindig vannak az utakon.Fel a fejjel,az idő a legjobb orvosság.
Köszi!

...majd beszámolok, hogy milyen buktatók vannak ebben a "játékban"...bár ne legyen senkinek benne része....