Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia!
Ez igen, szép kis túra volt, nagyon tetszik. Egyszer már csak sikerül csatlakoznom. Most elég sok minden más dolgom volt/van és igazából nem is lett volna mivel menni, mert a CB-n láncot/lánckereket kéne cserélnem, ma is megállapítottam, hogy már alig akar menni, olyan laza a lánc...
Jó pihenést!
Szia Dani!
Akár most is jöhettél volna, sajnos szétestek a fórumok mostanában ezért nem erőltetem már a közös motorozásokat
Persze neked mint régi ismerősnek csak egy szavadba kerülne!
Ez a túra sem volt eltitkolva...
Majd legközelebb!
Üdvözletem!

Gratulálok ehhez a változatos és szép túrához. Azt gondolom egyszer nekem is meg kellene másznom ezt a hegyet, hiszen itthon sokat túrázom, de külföldön még nem voltam. Látom, nem lehetett hideg...
Zolibának pedig milyen csinos a lánya...
Kedves Zolibá és Marika!
Szivesen láttunk benneteket sőt, én tartozom köszönettel amiért meglátogattatok és velünk töltöttétek a szombati napot. Kellemes útitársak voltatok, nagyon tetszettek a természettel kapcsolatos ismereteid sok új érdekeset tanultam tőled, ilyen pl. a "csattanó eper" ami mellett simán elmentem volna ha nem hívod fel rá a figyelmemet
A mezei utat megtaláltuk 3. nekifutásra, de ne bánd, hogy nem jöttél velünk mert ami a Székelykőről látszott az a valóságban sokkal meredekebb volt és bizony még utas nélkül is veszélyes mutatványnak bizonyult. Az út két oldala erősen a közepe felé lejtett ahol ökölnagyságű laza múrvás volt a vágat, oldalt viszont csúszós poros, így nem ritkán a vágatban és sokszor a felniig besüllyedve tudtunk csak haladni úgy, hogy közben folyamatosan "kapart" a kerék és az eleje pedig ki akart törni oldalirányba az igen komoly emelkedő és a laza múrva miatt. Nagyon nehezen értük el a hármas elágazást a fenti erdőig, viszont ott olyan panoráma tárult elénk amit egyszerűen nem lehet leírni, a teljes Székelykő belefért a felvételekbe Torockóval együtt. Mesélnék még de nagyon fáradt vagyok mert a mai napot is 100%-ig kihasználtuk annak ellenére, hogy az Aranyosfői jégbarlangnál csúnyán eláztunk
Még a dobozokat se pakoltam ki, de mivel a fiaim itthon bekapcsolva hagyták a gépet belepillantottam és nem bírtam ki, hogy ne válaszoljak neked. Közel 400 fotót csináltam a 4nap alatt, persze ebbe került fű, fa, madár, bogár meg minden... ha kipihenem magam készítek belőle egy komolyabb galériát.
Mégegyszer köszönöm a szép napot! Édesapádnak jobbulást kívánok!
Üdv,
Laci
Üdv . kérdésem mindenkihez, akinek van tapasztalata a 6300 és 6500 között jelentkező teljesítménylyukkal. 0 km-vel vettem a gépet és akkor is volt benne, de az utóbbi időben erősödött egy kicsit. előre is köszi.
Kedves Laci!
Reméljük szerencsésen hazaérkeztetek.
Nagyon köszönjük, hogy csatlakozhattunk szombati programotokhoz és kellemes társaságotokban olyan szép látványokban volt részünk.
A mellékelt kép háttere, a kislányom gesztusa és mimikája kellően ábrázolja, hogy mennyire jól telt a napunk veletek a gyönyörű környezetben.
A mezei út keresésének harmadik kísérletéről azért mondtunk le, mert a várat feltétlenül látni akartuk még, viszont nyugtalanított, hogy édesapám kórházba került - erről néném értesített még fent a csúcson -, s ezért haza is hajtott már a lelkiismeret. (Édesapám jobban lett, holnap kiengedik.)
Azért ez is valami! Tegnap meglátogattam Cblaciékat a torockói szálláshelyükön, és többek között ilyen látványokban volt közös részünk, miután 600 m-es szintkülönbséget leküzdve feljutottunk a Székelykőre. Háttérben a torockószentgyörgyi vár.
Gyönyörű tájak! Pazar útviszonyok!
Szuper, várjuk a folytatást!
Laci!
Köszönöm a tájékoztatást. Megelőztél, mert azt akartam írni, hogy valahol a templom árnyékában leparkolunk, ahol kedves hölgyek árusítják a házilag főzött különféle pálinkákat és lekvárokat, s bizonyára még a motoromat is szemmel tartják, és itt legyen a találka helye. Ez pár lépésre van attól az utcától, ami kivezet a Székelykő fel kanyargó szekérúthoz.
Szép helyeken fogtok haladni. Szerencsés utazást!
Zolibá!
A szállásunk pontos címét nem tudom sajnos, mert A Both házban már nem volt hely így egy másik helyre közvetítenek bennünket. Ha véletlen valami technikai akadály lévén nem tudnálak elérni addig akkor szombaton reggel 9-kor Torockón a templom környékén várni foglak. Ha viszont elfoglaljuk a szállást és elérlek telefonon akkor már pontos címet tudok mondani és jöhetsz egyből oda, elhelyezzük a motorodat és mehetünk gyalogtúrázni.
Tisztelettel,
Laci
Szia,

Nekem is S van és bizony nem sokkal a vétel és egy bizonyos esős nap után nézelődnöm kellett fej idom után... Az a kis dobozka ugyan nem tört meg, de a fej idomodra nagyon vigyázz, mert 1 évig vadásztam bontókból és végül Angliából jött meg az egyik fele. Persze hamarabb is lehetett volna vásárolni, de 250.000 Ft egy kicsit sok egy fejidomért szerintem. Szóval Ebay-re lépj rá, talán fillérekből tudsz egyet szerezni. Üdv, Norbi
Szia Zoli,

Köszi a választ, feleségem hamarabb érkezett haza, így este már futottam egy kört a géppel. Bikával pöccre indult, az aksi viszont megfőtt. Persze nem volt rajta napokig, de 4 éve van nálam és szerintem már amúgy is megérett a cserére. A generátor még egy kérdés, de szerintem az megúszta.

Szép napot és köszi a választ.

Norbi
OK, köszi a megnyugtató választ!
No para!
Ez a szabadonfutó sajátossága, leállításkor amikor már a lendület nem elég ahhoz, hogy valamelyik henger kompresszióját leküzdje egy pillanatra ellentétes irányba billen a forgómozgás. Ekkor viszont zár a szabadonfutó amiről tudjuk, hogy csak egy irányba képes elforogni mert ellentétesen zár. Ez adja a kattanó hangot. Ez a hang nem mindig egyforma van amikor kevésbé hallatszik, nyilván nem mindig ugyanabban a pozicióban áll le a motor a dugattyúk sem, így előfordul, hogy kisebb "pofont" kap a szabadonfutó.
Amikor leállítjátok a motort, akkor van nálatok egy kattanásszerű hang? Nálam eddig volt, de mostanában nincs.
Minden változás gyanús...
Köszi szépen a segítséget. Az Mz-hez pont van egy körmöskulcsom a leömlőt rögzítő gyűrű meghúzásához... Azt hittem spécibb cumó kell hozzá...:-P
A Csühös telóját is hasonlóan kell állítani, sajnos kulcsot én se kaptam hozzá. Egy régi bicikli kulcsot alakítottam át melegen igazítottam egy kicsit az ívén és hegesztettem rá egy nyelet. Tudom nem szép de legalább cserébe jó csúnya ettől függetlenül működik. Sűrün használom, egyszemély 2.fokozat, kétszemély 3.fokozat, kétszemély+csomagok 4-5.fokozat (csomagmennyiség függvényében).
Hasznos szerszám!
Szia!
Körmös kulcs való hozzá. A rugó alatti tartógyűrű fogasra kiképzett peremébe akasztva elforgatható a szerkezet.
Sziasztok!
A hátsó rugóstagokat szeretném átállítani. Most a legpuhábbra van beállítva, és utassal jó lenne keményebbre átrakni. Ti milyen szerszámot használtok hozzá? Van vmi spec cumó hozzá?
Nagyon szép!
Sajnos kérészéletű a szépsége, viszont azt nem gondoltam, hogy ilyen hamar nyit
Mán ennyire kinyíltak.
Igyekszünk. Én azért, hogy másodszorra is megpróbáljam megtalálni életem értelmét.
Kezdtek nyílni a kaktuszaim. Ma estére 20 virág.