Akárhogy is de feljutunk oda, már csak azért is mert egy helybéli mondás szerint aki életében legalább egyszer nem mássza meg a Székelykő csúcsát, az úgy hal meg, hogy soha nem tudta meg az élete értelmét
Gyertek, szeretettel várunk!
Ha nem jön közbe valami, kilencre igyekszem odaérni. Esetleg a kislányom is jön, mert kedve volna a mászkáláshoz. A Torockó felől megyünk fel, akkor bizony nagyon meredek a vízmosásokon és kőgörgetegeken kapaszkodó ösvény. Lefele pedig még nehezebb a dolog. És bizonyára meleg is lesz.
Gondoltam a krómoztatásra is, de ragaszkodtam az eredeti festéshez, és nem voltam eléggé meggyőződve afelől, hogy a kolozsvári műhelyben rendesen elvégzik a munkát.
A leömlő festéssel kapcsolatban: biztosan emlékeztek még rá, cblaci ajánlotta évekkel ezelőtt a Color Works hőálló kandallófestéket. Elkezdtem járni az itthon fellelhető festék szaküzleteket és ajánlottak is mindenfélét -de ilyen egyik helyen sem volt. Nem akartam bedőlni a meggyőzőbbnél meggyőzőbb helyi szakvéleményeknek, nem akartam véget nem érő kísérletezésbe kezdeni ezért rendelésre mégiscsak beszerezték az említett típust és bátran állíthatom megérte várni rá! Kis csiszolás után vékonyan lefújtam a leömlőket, néhány perces járatás után szinte tökéletes eredmény. És a festék kapaszkodik azóta is...
Amikor cseréltettél szimeringet a jobbosat is kicserélték? (amelyik nem szivárog) Csak azért kérdezem m. ha igen és mindig a bal megy ki akkor szerintem egyértelműen a becsúszószárral van a gond. Ha csak a balban cseréltetted ki és újra elkezdett ereszteni akkor a szimering anyagminőségével is lehet gond. Én most kicseréltem a szimeringeket és ami volt benne azt két oldalon (alul ahol olajjal érintkezik, és felül is ahol a porvédő van felette) szorította körbe rugó, amit pedig most kaptam hozzá annak csak az egyik oldala olyan. Kíváncsi vagyok én is mennyire lesz tartós... Ha két évet kibír az nekem elég mert akkor kicserélem olajjal együtt megint.
Kedves Zolibá!
Megtiszteltetés lenne ha csatlakoznál hozzánk a szombati gyalogtúrán Szerintem legkésőbb 9-kor elindulunk mert nem éppen rövid túra, viszont ez arra is remek lenne, hogy több időt együtt töltsünk és kibeszélgessük magunkat. Kicsit tartok is ettől a gyaloglástól megmondom őszintén, mert bármennyire is tevő ember vagyok a hétköznapokban az efféle intenzív gyalogtúrákhoz nem vagyok hozzáedződve. Most azért felkészültebbek leszünk és nem motoros szerkóban fogunk nekivágni mint a Tordai-hasadék meghódításának, ami után bizony másnap keserves volt az izomlázas ébresztő...
Az álmaid alaptalanok hiszen tudom, hogy a "Darazsadnak" is lelke van, ezért eszembe nem jutna kritikusan szemlélni. Remélem találkozunk, én már visszafelé számolom a napokat, addig is minden jót Neked!
Előbb nektek írok, mert ti vagytok közelebb hozzám.
A kislányom meglepett azzal, hogy rendelt nekem egy jegyet a Brno-i GP-re. Sajnos nem tapogatózott, hogy szabad leszek-e azon a hétvégén.
Semmiképpen sem tudok elmenni rá.
Itthon hirdettem, de az érdeklődőknek több jegyre lenne szüksége, hogy csoportosan mehessenek.
Akciós áron sikerült beszereznie a kislányomnak: 40- euro.
Laci!
Jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy inkább csak szombaton tudok kimozdulni, és esetleg felmászok veletek a Székelykőre. Igaz nemrégen jártam ott a diákokkal. Akkor hátulról közelítettük meg hosszú gyalogtúrával.
Ha esetleg meg tudod írni, hogy szombaton reggel kb. mikor keltek és indulnátok a hegynek, és elfogadtok, akkor igyekeznék idejében ott lenni.
Képzeld, az éjszaka már meg is álmodtam a veletek való találkozást. Az álom furán alakult, mert míg nézegettük a motoromat, nagy csodálkozásomra átalakult: csupa rozsda volt, szivárgott belőle az olaj és a hűtővíz, a lánc teljesen elhanyagolt és megnyúlt állapotban fityegett rajta stb, stb. A többiek már indultak volna, te pedig még mindig a motorom alatt feküdtél és készségesen próbáltál javítani rajta, én pedig rettenetesen szégyelltem előtted a Cb-m állapotát, meg azt is, hogy miattam bosszankodik a csapat. Olyan kellemetlenné lett az álom, hogy felriadtam és nem tudtam már visszaaludni.
Természetesen tudom, miért álmodtam ezt.
Először is visszatérő álmom, hogy a hőn szeretett motoromnak valami baja esik. A Kreidlerrel is volt sokszor hasonló álmom.
Másodszor: tudat alatt a te motorod tökéletessége indította el a képsort azzal a bánatommal együtt, hogy elfoglaltságom miatt nem tudok eleget bíbelődni a Lódarázzsal, és hogy a télen nem sikerült a leömlők és a dob festése. (Ez utóbbiaknak sejtem már a valós okát, s talán nem is a festék minőségével volt a gond: túl hűvös volt a pincében, amikor festettem, és a matéria nem tudott kellőképpen száradni, polimerizálódni.)
Az a gondom egy 2003-as Honda cb500-al , hogy a bal első teleszkópból szivárog az olaj, egy éven belül már kétszer cseréltettem szimeringet, az első 8 hónapig bírta, a második 2 hétig, majd utána ugyanúgy szivárog az olaj mint előtte.
Gondoltam már arra is hogy maga a teleszkóp van meggörbülve, megcsavarodva, hisz az előző tulajdonosa megfektette az oldalára.
Segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan lehetne ezt a olajfolyás gondot megszüntetni? Esetleg lehet a teleszkópot hengereltetni, vagy inkább vegyek újat? Ja és hol kapok ilyen alkatrészt (gondolok itt címre, weboldalra stb.) és hol tudok hengereltetni, mert itt Zala megyében sehol nem találtam ilyet?
Megtörtént a nagyszervize az első futóművemnek 10W-t tettem bele végül! (a régi nagyon retkes volt, szinte fekete) Nagyon fasza lett ezzel is. Cseréltem kormánycsapágyakat is. A régi kiütése halál volt... (főleg az alsóé). A váznyakban nem lógott túl a perem, nem volt minek támasztani az acéltüskét h. ütni lehessen úgyh. oldal irányból egy csavarhúzót toltam a minimálisan kitapintható peremnek (gyakorlatilag egy vonalban volt), a keresztbe álló csavarhúzóra lehet rátenni egy acéltüskét v. csövet és ütni fentről. 2 emberes mutatvány, segítség nélkül nincs annyi keze az embernek h. mindent megfogjon.
Csapágyat a nagyvastól vettem végül m. a bikerworld egy fos. E-mailre nem válaszolnak, nem jelzik mikor jön meg a cucc, nincs a weboldalukon telefonszám megadva...
Japán kúpgörgős csapágyakat kaptam a nagyvastól, és járt hozzá 2 porvédő is.
Telóolajból Motul 10W ment bele és kihúztam a becsúszószárat is és kapott új szimmeringeket. Kellemes meglepetésemre a villaszárakban progresszív rugók ültek
Az útfekvés-úttartás-csillapítás hitetlenül nagyot javult !
Aki gondolkodik a cserén én azt mondom csináljon meg mindent mielőbb!
Szia Zolibá!
Annak én is örülnék ha újra összefutnánk, csütörtök reggel indulunk és némi kacifánt is lesz az odaúton annak érdekében, hogy minél többet láthassunk a természet szépségeiből. Igazából nem én leszek a túra szellemi vezére hanem Péter barátom akivel a Jád-völgyét is bejártuk. A terv úgy nézne ki, hogy Királyhágó után Jádremeténél a Dregán-völgyi víztározó érintésével a Nagy-Sebes völgyében Viságmezőn keresztűl jutnánk el az 1-es útig. Ezután újra letérnénk Sebesvárnál és tovább haladnánk a Székelyjó völgyében, majd innen Meregyó felé. Aztán átszelnénk az Erdélyi-Szigetegységet, a Bihar-hegység és a Gyalui-havasok Kiskalota, Jósikafalva, Bélesi-tározó, Medve-hágó, Aranyos-völgy-Mócföld lenne az útvonal.
Innen már csak egyenesen Borrévig és végül Torockón lesz a szállásunk.
Pénteken jön még két motoros barátom a feleségeikkel együtt, valószínű bevárjuk őket és szombaton sétálunk fel a Székelykőre.
A program képlékeny és csak az odaút tervezett, ha tudsz javasolni péntekre egy találkozót, vagy akár csak meglátogatsz bennünket a Torockói szálláshelyünkön én annak is örülni fogok
Vasárnap indulunk haza.
Idénről már ez lesz a 4. utam Romániába, egyszerűen nem tudok betelni... vannak még tervek bőven hiszen rengeteg a látnivaló. Ha nagyon elfoglalt vagy ne borítsd fel a teendőidet miattam, lesz még alkalom máskor is. A telefonszámod azóta is megvan, ha kint leszünk felhívlak.
Jövő héten Gyalui-havasok között Torockóig is elgurultok? Rögtön az ötlött fel bennem, hogy akkor de jó volna találkozni veletek. Igaz, hogy jövő héten minden nap van valami elfoglaltságom. De mégis... Melyik nap volna ez a gyalui-torockói utatok?
Nézegettem a netes árakat és valószinüleg olcsóbban megúszom ha ott rendelem meg még a postaköltséggel együtt is
Viszont akkor csak a netes leírások alapján tájékozódhattam volna. Főleg az elején fontos volt több információ is ahhoz, hogy egyáltalán kipróbáljam, ott a boltban olyan kérdésekre is választ kaptam amit egyébként nem tudtam volna meg.
A későbbiekben is lehet olyan kérdésem ami miatt jó az ha tartom velük a kapcsolatot. Egyelőre úgy néz ki jó döntés volt, a géles kúra után az alap olaj tökéletesnek ígérkezik a "nemesített" állapot szintentartásához.
A GS500 fórumon érdekeseket lehet olvasni az olajhamisításról... eszembe jutott amikor ötköztek a tapasztalataink a Motullal kapcsoltban, talán Te is belefutottál valami hasonlóba és én meg mivel a Suzukinál vettem (jó drágán ) valószínű az igazi Motul erényeit élvezhettem. Persze ez csak találgatás és továbbra is azt mondom a Motullal nem lehet mellényulni, ha az új kegyszerrel bármi negatívumot tapasztalok azonnal visszatérek a régi jól bevált recepthez.
Privátban elküldöm a számom
Hello Fisi!
Hamar bizony, szinte észre sem vettem, sőt egy hajszállal túl is szaladt a szokásos csereintervallumon. Vagy két hete voltam a boltban és nem volt a polcon, várni kellett rá egy keveset.
Most viszont már nem halogathattam jövő héten 4napos túrára megyünk Romániába, keresztül a Bihar-hegységen át a Gyalui-havasok között Torockóig, meg még amit majd ott menetközben kitalálunk.
Viszont feljebb csavarták az árát (3515FT/liter) és állítólag kevés van az országban, remélem nem igazolódik be amit még az elején írtam neked, miszerint rájönnek a vásárlók arra, hogy tényleg jó az anyag, aztán megnő a kereslet és az ár is felszalad...
Más: majdnem találkoztunk Bükkzsércen, csak azért nem ígértem meg a látogatást biztosra mert sűrű volt a program. Ketten voltunk a feleségemmel, nem messze Hollóstetőn volt a szállásunk, vasárnap délután mentünk át de már addigra nyomotok sem volt a Hősök utcán, na majd legközelebb.
Dehogy!
A videóid értékéből semmit nem von le ha nem akarják észre venni. Van egy tartalmas adatlapod, továbbra is gyüjtögesd bele a legszebb pillanatokat, én megfogom nézni ezután is
Jó idő van lecserélem gyorsan az olajat a Csühösbe és kiszellőztetem a fejem, motorozz Te is egy kicsit aztán megnyugszol és aztán vághatod a további részeket amúgy meg már 35 embernek tetszik úgyhogy csak így tovább Csaszi!
Gyertek, szeretettel várunk!