Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! A hőfokmérő érzékelője a hűtő bal oldalán (váltó felöli oldal) található. A Haynes féle javitási könyv szerint meleg vízbe téve műszerrel ellenőrizhető a helyes működés. A termosztát a tank alatt a beöntő nyílásnál van azt szintén forró vízbe téve lehet látni hogy nyit vagy nem. Ha visszább olvasol majd látod hogy még hibátlan működésnél is sokszor alig tér ki a mutató a fehér mezőből. Remélem tudtam segíteni, helló!
...az oldaldoboz átka!
Sziasztok!

Én egy időben ilyen hasidomra "hajtottam", de sajnos nem lett belőle semmi ....ezek szerint van gyártó, aki a CB500-hoz gyárt ilyesmiket. Persze nembiztos, hogy egy CB500-ra kell, hisz a maga egyszerűségében jól néz ki úgy ahogy van....
Tehát a hőre változó ellenállás, ami a müszerfalon lévő hőmérő szenzora, az a hűtőben, a termosztat körül van? Jön onnan valahonnan ki egy darab kábel? Egy zöld-kék színű kábel.
A fényképen mintha úgy látnám, hogy hiányozik a kipufogó dob bilincsének két csavarja.
A termoszenzor a termosztátnál van.
De erről többet tudnak mondani azok a fórumtagok, akik már foglalkoztak a termosztáttal. Hátha ide kukkantanak és beindulnak.
A termosztát az nem az, ami a hűtőbe van, és az a szerepe, ha a viz felmelegszik, akkor cirkulál a víz a hűtőn keresztül? Nekem a műszerfalon lévő hőmérő nem működik. Annak s szenzorja valahol a motorba vagy a hűtésbe van elrejtve. A szenzor egy termistor, tehát egy hőre reagáló ellenállás. Én ezt keresem
Bocsika! Félreértettem. Bizonyára a termosztát és a termoszenzor meghibásodására gondolsz.
A termosztát a benzintartály alatt van.
Most, ezekben a hidegekben indítottad be a motort? Mennyit hagytad járni?
Írd be itt, a fórumunkon a termosztát szót a keresőbe és máris felvilágosodsz valamennyire. Nem biztos, hogy hibásodás áll fenn.
Egy 95ös kiadás. Hőmérő van rajta, csak éppenséggel forró motornál is a minimumot mutatja.
Jdani!
Egy fényképet feltehetnél a CB-vel. Mikori, hogy már hőmérsékletet is mutatna, ha nem hibásodott volna meg?
Jááános!

Egészen tetszetős lett az idom formája. Festve bizonyára még jobban fog mutatni. A felfogását hogy oldottad meg?
Én a műszakira celluxal felragasztott robogórendszámmal mentem és érvénytelen külföldi okmányokkal.
Üdv Mindenkinek!
Csaszi mester! A mai nappal lejár a műszakim és tekintettel az időjárásra nem is erőltettem a dolgot hiszen még a héten javarészt csak 4kerék hajtással közlekedtem a céges Mitsuval is... nem hogy még motorra üljek.
Az okmányirodás banya azt mondta kérhetek útvonalengedélyt a vizsga napjára, de én nem kívánok élni a lehetőséggel (3500Ft-ért ), inkább elszálítom a vizsgahelyre a Csühöst ha jobb lesz az idő. Mondjuk ilyen, hogy lejárjon a műszaki még nem fordult elő motoros másodvirágzásom történetében...
Ja, jó kis motort mutatott Atesz, sőt még a csaj is elmegy , de az látszik rajta, hogy nem szereti a disznósajtot meg a fehér szalonnát...
Kedves János három á-val! Nekem is tetszik a hasidomod, szépen követi a blokk vonalát talán én is szerelnék fel egyet... csak sajnos részben takarná a gyönyörű leömlőimet és akkor hogyan fényesíteném állandóan
Hát, én nem vagyok Hondás- de azt kell mondjam, szerintem kifejezetten jól áll a vasnak az a hasidom!
Gratulálok hozzá!
Szevasztok. Egy Cb500as tulajdonosa lettem :)
Alkalmam még nem volt annyira tesztelni, mert hó van.
Nem megy a motorhőmérőm. Megtudnátok mondani, hol van a hőmérő szenzora?
Sziasztok! Régóta szerettem volna egy hasidomot a motorra és most végre felkerült rá, igaz van még vele munka, de kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy milyen lett. A festéshez elég hideg van azzal megvárom a jobb időt.
CBLaci!

Na? Megkérdezted a vizsgát? Csúsztathatsz?
Azért érdekel, mert a mocimnak már nov.ben lejárt a műszakija!

˝Szép az piros sport moci!˝
A Mátra-Bükki gurulás is jól hangzik! Arrafelé sokat jártam,főleg azért is szeretem mert,innen tőlünk(Vác) a Cserhát eleje a kiindulási pont és innen végig kanyar-kanyar hátán szinte végig az Északi hegyvonulaton Lillafüredig gyönyörű helyeken gurulva tesz függővé bármikor megyek!
Nagyon jó is volt! Kár, hogy a legeslegjobb barátom már többször nem fog hozzám csatlakozni. A TZZR azzal a zöld 1200ccmes monstrummal, szóval Ő kiköltözik a családjával Ausztráliába szerencsét próbálni. A 2011 szeptemberi adótörvény szüntette meg a barátom állását, a feleségének, meg az új 2012 januári megszorítócsomag miatt szűnt meg a munkaviszonya. Így lakáshitel, kocsihitel, motorhitel ugrott, és irány az ´új világ´. Elméletileg 1-2 hó, és felülnek a repcsire. Nagyon fog hiányozni! 34 évemből 28ban ismertem!
Sztm. nyugodtan! Lesz (terveim szerint) egy megelőző 1napos Mátra - Bükk gurulás tavasszal, hogy 1 kicsit gyakoroljunk. (Tudom míg az egyik 1 addig a másik 100 hozzá képest, de gyakorlásnak, egymásra odafigyelésnek jó lesz.)
Eddig 4en vagyunk. Veled 5en, és ha 8 összegyűlik akkor abból sztm. 6an el is fogunk indulni, ami tuti szám. Több motort nem szívesen vezetnék 2200-2500km-en keresztül!
Helló Csaszi4!
Néztem az Alpok útvonalakat kb. hasonlót tervezgettem én is!
Ha úgy jön ki a lépés esetleg, lehetne csatlakozni a túrához?
A legegyszerűbb módja a tank óvásának, az ha le folpackozzátok! Én ezt egy motoros talin lestem el az egyik sráctól, és már évek óta sikeresen alkalmazom. A hátránya mindössze az, ha nem jól borítod le a tankot vele- akkor a kilógó végek, cafatok, ott zörögnek melletted- de ezt kis gyakorlattal hamar meg lehet tanulni. Egymást átfedő csíkokat rakok a tankra keresztbe, eddig nekem nagyon bevált. Nem csúszik el a csomag miatta, hisz elég vékony- de azért erős. Tehát por, a mozgolódásból adódó karcolások ellen jól véd.
Másik hátránya, amivel viszont nem lehet mit kezdeni, hogy ha egyszer leszedted, akkor sajnos másikat kell felrakni, mert lejön a tanktatyóval együtt.
Viszont egy kis folpack tekercs nem sok helyet foglal!
Én a tankom oldalát fóliáztattam le- épp azért mert nekem is karcolódott a lábamtól- oda én is rendes ipari fóliát rakattam fel. Ennek lehet a kissé (nem sokkal) vékonyabb változatát kapni művészeti kellék boltokban- a márkája ORACALL.
1 méter 5-600 ft. szal lehet bátran kísérletezni a felrakással!
Jó lehetett! Klafa a video is. Úgy emlékszem még olvastam amikor írtál róla, h itt fogtok előttünk elveretni a 6oson.
Én közel lakom a Mecsekhez, de csak párszor voltam arra motorozni. Az már túl esik nekem a "délután elugrom egy körre" távon. De most ismét meghozta a kedvet, h tavasszal rászánjak egy egész napot ha végre itt a jó idő.
Ja............tökéletes.