Persze van ára, de feleannyiért is vannak, sőt még attól is olcsóbbak, csak azokat meg kell erősíteni
Az oldalsó dobozaim kifogástalnok és majdnem kettő került annyiba mint 1db Givi, ugyanúgy adapter is van hozzá és praktikus 42l-es tárolókapacitással rendelkezik. link
Sőt mégegyszer megvenném az 52l-es középdobozomat is tizenezerért... mert tudom hol van a gyenge pontja és ha azt megerősíti az ember időben akkor garantáltan bírni fogja addig mint a jóval drágábbak
Hát kèrem a Givit meg kell fizetni...
Nekem csak az a bajom a dobozzal, h. szarok a magyar utak ès szètrázzák a konzolt, nagy terhelèsnek van kitève a doboz rögzítèse. Ilyen gond nyugatra nincs...
Hurrican - nekem is álmom egy Alpok túra. Ezèvben meg kène csinálni. Nem emlèkszem h Zolièk anno campingeztek, vagy hogy csinálták...
Ezt aláírom, hogy néha jó lenne bedobni valahova a kabátot sisakot.
Elég hülyén néztek tavalyelőtt tavasszal a Visegrádi várban rám
Full bőrcuccban sisakkal sétáltam olvastam az infókat
De mikor vettem hátulra dobozt és csak a kis doboz volt (givi) 35e
Hát meglepődtem. De tény biztos kényelmesebb...
Az viszont elképzelhető hogy ha messzebbre megyek 2-3 napra hogy visszaszerelem ha nem férek el kulturáltan.
Az lenne a legtutibb ha csak 2 mozdulattal le lehetne hámozni a motorról a konzolt, Mert igazság szerint ha csak így futkározok vele felesleges.
Az előbb nem részleteztem a fékolaj és a hűtőfolyadék kérdését.
A hűtőfolyadék cserélésére a Honda szakkönyv azt írja elő,
hogy 36 000 km-ként, illetve 3 évente kell megejteni.
A fékolaj cseréjére pedig ezt: évente. Azért is, mert a fék nagyon fontos. A mondás szerint: ha egy jármű nem indul be, abból még baj nem származik.
Egy dobozrendszertől nem lesz szebb egy motor és bizonyos korlátokat is szab a használata, viszont egy többnapos túrát nagyban megkönnyít főleg ha párosan indulunk útnak
Az ára sajnos elég húzós, de egyszer kell megvenni és akár megörökölheti a következő motor is ha motorcsere mellett döntünk. Amikor pl. Szlovákiából egy kanyar erejéig átmentünk a lengyelekhez az alaptáborban lecuccoltunk és kiürültek a dobozok, de mégis visszaraktam üresen az oldalsókat is, aztán milyen jó volt Zakopane hosszú sétálóutcáján pólóban flangálni a nehéz protis kabátok és a sisakok pedig ott csücsültek bezárva az oldalsó dobozokban
Vagy említhetném a Keresztesi Lovagok taliját amikor még kemping székeket is vittem sőt, grillt, szélsátrat, pokrócokat... a vendéglátó srác megörült amikor látta a fullos táborhelyet mert azt hitte több napra készültünk
Na persze az MZ-s világban nekem is elég volt egy "szimatszatyor" amit a KGST piacon vettem 200Ft-ért a ruszkiktól, akkoriban még én is elindultam több napra egy váltás pólóval, gatyával... na persze 50Ft környékén volt egy liter benzin és 6ezret kerestem egy hónapban... de mivel másra nem volt gondom megengedhettem magamnak, hogy útközben vegyem meg azt amire szükségem volt.
Sajnos nem sok olyan túra jön nekem se össze amin használom a dobozokat, de ha kiszámolnám mennyit takarékoskodtam azzal, hogy volt hova rakni a cuccost én nem mindent útközben kellett megvennem lehet visszahozta már az árát.
A HH aláőltöző nagyon kellemes viselet.Nagyon növeli a komfortérzetet.Mivel a bőr alá nekem nem igen fér semmi ezért nyáron vettem egy télit télen meg egy nyárit.
A nyári nem annyira strapabíro a tépőzár rendesen huzzkodja a szálakat de a vicc hogy nem tapad rám a ruha és még leizzadva is tudok mozogni benne.
A téli egy álom.......................most is rajtam van.
Ja mosni... Majd még azt is...
Jó ez így csavargatva
Ha meg motorozni megyek tényleg nem kell sok cucc...
De azoktól az ásványvizes flakonból készült pólóktól hülyét kapnék az tuti!
Ennél is van jobb megoldás, és akkor szinte még táskát se kell vinni.
Talán a dechatlonban vannak olyan aláöltözetek amik könnyen moshatóak; elég 2 alsógatya (egy ami rajtad van meg ami éppen nem), és szintén kettő ugyan ilyen póló.. Este víz, némi szappan, és minden nap tiszta ruhád van. Rendkívül gyorsan száradnak, nem úgy mint a hétköznapi ruhák.
Nekem még nincs ilyen, csak ajánlották.. mondjuk mostmár amennyi helyem van, nem tudom kellene-e.. mert akkor mire használnám a dobozokat
Én folyamatosan túlpakolom magam.Rájöttem hogy felesleges.Úgyis a nap 80%-ában motoros cuccban van az ember.
Pár fehérnemű egy farmer,pulcsi rövidgatya békatalp és mehet a menet.
3 napos Horvát túránál elfértem 1 tanktáskába
Igaz utána Utassal mentem és volt egy kisebb nyeregtáska is.
De ha nem lett volna hátra felteszem az ülésre és slussz.
Ha egyedül mész elfér a hátsó ülésen
Én nem vagyok híve a doboz rendszernek. Nem éri meg.. Méreg drágák. Inkább vennék nyeregtáskát. Tény kicsit macera, de mobilabb.
A Csomagolás technikám meg a csavarás.
Kicsavarom a levegőt a ruhából sokkat jobban és többet lehet pakolni
Tudom hogy korai a téma meg nem 2Ft-os kiruccanás de feltenném a kérdést hogy esetleg van valaki akit érdekelne még rajtam kívül egy Osztrák Alpok túra? Nézni valami hosszú hétvégét,meg jó idő előjelzést aztán gurulni Társaság,esetleg tapasztalat nem hátrány ugyebár
Szia Fecó!
Köszi a segítséget! Ami volt a hires-nek krauser dobozszett sajnos másnak ígérte,viszont alább nem adom az nagyon megtetszett és még a Givi-nél is jobb áron van,viszont 2 doboz + tartó igy is borsos áron van (újonnan) úgyhogy marad a spórolás aztán majd tavasszal lesz valahogy Mindenképp szeretnék valami dobozrendszert mert idén ki szeretnék jutni a Großglocner-t megnézni és oda kell min. 5 nap,ahhoz meg sok motyót kell vinni
Ezen gondolkodtam én is hogy van-e valami hátulütője ha lejárt műszakival viszem el. Jobb lenne mondjuk márciusban... két éve szerencsém volt mert jó idő volt, de most nem sok esély van rá.
Megkérdezem majd telefonon a vizsgabázist
Akkor már csak a jó időt kell megvárni aztán el lehet kezdeni beszélgetni róla hátha kedvet kap még valaki!