Én Nyirivel értek egyet CBLaci! Te elpuhultál! Vald be csak töredelmesen!
Nekem sem lesz 4hengeresem! És sokszor gondolkodom azon, hogy nem lesz másik motorom sem! Bár erre nem merek megesküdni, de ebbe az 500as blokkba olyan szerelmes vagyok, hogy az csak na!
"Szerintem soha nem lesz 4hengeresem"
Igazad van! Unalmas ahogy szinte vibráció mentesen jár, a tükrök sem akarnak tapsolni rajta aztán baromi gusztustalan a 4leömlő egymás mellett, főleg ha még fénylik is mint a Salamon töke
Azért ne mond soha azt, hogy soha, mert még lehet egyszer megszereted Nekem is könnyen ment, szinte egyik napról a másikra
Valaki leírná nekem, hogy miként kell leszerelni a hátsó féket, ugyanis szeretném kitisztítani és újra zsirozni azokat a stifteket, amelyeken jobbra-balra mozdul el. Nem szeretnék vaktában nekifogva kísérletezni és valami hűlyeséget elkövetni.
Köszönettel
Úthasználati díj / matrica:
Romániában kötelező az úthasználati matrica (rovignetta) vásárlása minden gépjárműre, kivéve a motorkerékpárokat. A matricát hét napos, harminc napos, hat havi és egyéves időtartamra lehet igényelni külföldi járművek részére. A matricák árai függenek a jármű környezetvédelmi besorolásától ((Euro-minősítés nélküli, Euro 1, Euro 2 vagy annál jobb minősítés). A matrica (rovignetta) hiánya komoly büntetést von maga után. A legrövidebb - egyhetes - időtartamra szóló matrica ára 12 RON.
Még valami. Újra rá kellett jönnöm hogy imádom ezt a kis cb-t. Kivisz a világgból pikk pakk gyorsul. Hosszú távon is kényelmes. És a sportdobbal iszonyat szép hangja van. Szerintem nekem soha nem lesz 4hengeresem. :) Nagyon szép ahogy dobog. Azt nagyon szerettem a szerpentinen hogy probáltam fék nélkül menni és a nyitott dobbal mikor elvettem a gázt és visszaváltottam néha durrogott picit (ez természetes) és nagyon patent a hangja.
Köszi mindenkinek az órás ötleteket.
Hétvégén vettem egy Puig Minit és felraktam vasárnap. A garázsban 1 orán át állítgattam. Hát nem egyszerű. Ahogy húzom a csavart úgy fordul így probálgattammindig lazitani és meghuzni. Felültem rá néztem a magasságot. Tehát szüttyögtem vele pedig tudtam hogy mindenképp a menetpróba után leszek okosabb. Meg is történt. Tegnap lenyomtam egy 150 km-s túrát. Sajnos az összes haver nyaral így egyedül kellett mennem. Nem bántam meg. Nagyon jó volt még igy is. Dobogókő, Pilisvörösvár, Dunakeszi, stb... amerre épp kedvem volt. A plexi nagyon jó. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Picit még állítani kell mert pont a sisakom tetejére dobja a szelet, de ha befekszem akkor még 150nél sincs gond. Persze nem tudtam nagyon meghajtani mert nem mentem pályán. Ami a lényeg hogy 100nál is érezhetően leveszi a terhet a mellkasomról. A sisak nem annyira lényeg mert az úgy is áramvonalas. Füstszínűt vettem a bordó motorral szerintem nem is mutat rosszul :) Majd csinálok képet ha érdekel valakit.
Talán szeptemberben nyugodtabb lesz az időjárás is és nem olyan szélsőséges mint az elmúlt hónapokban, egyik hétvégén kánikula másikon özönvíz ami miatt még tervezni sem igazán lehetett.
Keress ha hazaértél, jó utat és jó pihenést!
Szia Laci!
Igen, azóta már találkoztunk, a motor azóta a motor kész lett. Utána rángatott neki és kérdezte, hogy mi lehet vele. Én nem is próbáltam ki, de a hiba jelenségből arra gondoltam, valami dugulása lehet. Azután le is vettük a tankot, csapot, szűrőt ki, tele is volt rozsdás lepedékkel. Ki is lett takarítva, de aznap ki sem tudtuk próbálni, mert mire hozzám eljött összeszedett egy első defektet, na meg a tanköblítése közben beletörte a kulcsot. Másnap kulcsmásolás, mivel csak egy volt neki, felfújtam a gumit, majd ő elvitte gumishoz. Azután felhívott, hogy ugyanúgy rángat a CB. Tanácstalan voltam, gondoltam most már ki is kéne ezt próbálni.
Én akkor nem értem rá, de pár óra múlva újra hívott, hogy meg van a baj, az aksi saru nem mindig érintkezett de most már oké. ...hát azóta nem találkoztunk, én készülök nyaralni, ő is. Majd. Ha hazajövök, szeptemberben, majd kereslek, hátha össze hozhatnánk egy 2-3 napos túrát, esetleg a Bükkbe (Istenmezején egyszerű lenne aludni). Onnan tudok jó túrákat kis hazánkban, vagy akár, Szlovákiába is. Majd megbeszéljük, addig is széles utat, mindenkinek!
Szia Atesz!
Mi újság Pitykapatyka motorjával? Tudott kuplungkosarat szerezni, nem jelentkezett azóta, ti meg ha jól emlékszem szoktatok együtt motorozni
Az én órám kamionos boltból való, még talán 1000Ft se volt, de azt már nem tudom vizálló volt e viszont bírta az esőt mert volt benne része. Van képem hozzá amilyet akartok, fekete számlapos vagy akár fehér . A suzu fele annyi törődést se kap mint a drága jó CB amit állandóan "dizájnoltam" Győzike szavaival élve
En 2000Ft-ert vettem egy kerekpar computert, amit be se kotottem, csak az ora reszet hasznalom. Vizallo, es egesz pofas, jol lathato. Lehet 1000Ft-ert is venni, de az nem nezett ki annyira jol
Hat az az idopont augusztus 14-22 korul egyelore jobbnak nez ki mint Slymasterek turaja.
De en Cblacival ertek egyet abban, hogy ne tervezzunk elore, mert kozbejon valami, majd felhivunk, hogy hol tekersz, felulunk a motorra es utolerunk draga benzinnel
Mostanában nagyon eltűntem, minden ok csak csavargunk egyfolytában
Legközelebb bringával Erdélybe, javasoltam is Basq-nak, hogy szervezzetek egy túrát kintre és kint találkoznánk! ;) http://korszakvalto.kerekparin...
Remélem minden oké a klubban és sokat gurultok! Szégyen szemre a Honda nem volt beindítva vagy 3 hete, lassan át kéne mozgatni, de most a kerékpározás diadalmaskodik (a benzin legalább ingyen van...)
Marcius ota keszulok Erdelybe. Honapokat szervezgettem. Beszoptam az idojaras es egyeb korulmenyek miatt az utolso pillanatban lemondtam. Nagyon mennek, semmi masra nem vagyom, de pont nem jokor van.
Sajnos én is így vagyok ezzel, pedig mehetnékem van. Milyen jók a tervezett túrák mikor szinte számolja az ember a napokat és várja mint a gyerek... "hányat kell még aludni" . Az utolsó két belföldi túrám már olyan volt amit előző este találtam ki, magányos farkas lettem szinte, bár ez se igaz teljesen mert a feleségem is megszerette a motorozást
Nagyon tetszik, de egy hetet nem tudok "nyaralni" most es halasztani a dolgokat... Nem tudok menni, inkabb ezt mondom, minthogy hitegesselek titeket. Sajnalom
Nekem sem lesz 4hengeresem! És sokszor gondolkodom azon, hogy nem lesz másik motorom sem! Bár erre nem merek megesküdni, de ebbe az 500as blokkba olyan szerelmes vagyok, hogy az csak na!