Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Múlt hétvégén váratlan meglepetés ért drágalátos Észak-Erdélyi autópályánk 45 km-es szakaszának kipróbálása után. Az eredmény a képeken látható. Szerencsére nálam volt a gumijavító kit.
hat azt majd meglatjuk. Nekem akkor szombat este meg szegedrol foldesre gyorsan el kene szaladnom, vasarnap reggel indulva szegedrol mar sehol nem ernelek utol titeket.
Ide írom Zoli99, hogy reggel megvolt a mocim szinkronbeállítása! Új motorom lett! 1ben is simán gurulhatok gázból bármilyen fordulaton! Nem kezd el rángatni!
A szerelő szörnyülködött, hogy mennyire félre volt a szinkronom... De így sem tartott sokáig a művelet. Kb fél óra alatt megvoltunk a mocim műhelybe való betolásától, a kitolásáig! Jó fej volt, végig dumcsiztunk a művelet alatt, és közben lelkiismeretesen végezte a munkáját is. A műhely rendezett, és tiszta volt. Pedig állt bent 3 gép is szétszedve! És az előre megbeszélt 4000pénz helyett, csak 2000et kértek a végén! Szóval köszi Zoli99, hogy ajánlottad őket!
Ebben az időjárásban inkább kihagyom! Egyébként meg szívesen mennék! Épp a finises hajrában vagyunk, max. 1 hét és aztán alszom 2 napig, utána meg mocizom 2 napig!
Vasárnapra csatlakozhatsz hozzánk akkor, ha nem maradsz a családdal! Hmm?
Egy karikara elgurulhatunk hetkozben is, ha pihenni akarsz.
Szobbal-t is kapacitaltam vasarnap, de nem jott, mert felt az esotol. Na, 10 csepp esot kaptam hazafele jovet delutan kettokor, amugy meg vakito napsutes (es unalmamban E85 teszteles :))
Na, egy nap 24 orabol all, amit vegig is lehet dolgozni. Vagy 26-ot is lehet egy nap dolgozni, de akkor ket oraval elobb kell felkelni!
Junius 19! Nemjo! Vagyis majdnem, mert motorral akarok menni aznap (vagy elozo nap) Szegedre, de ott csaladi program van! Szombat delutan/este jovok el onnan valoszinuleg (de lehet, hogy maradok vasarnapra)
Élek, és olvaslak is titeket, csak ezekhez a dolgokhoz (Erdélyi, alpok túrához, meg az etanolhoz) nem tudok hozzászólni!
Velem meg nem történik semmi sem!
Várom az esőmentes 19-20at, (Basq gyere! ) addig meg napi 12-13 órákat dolgozom hétköznap is, meg hétvégén is! 9-17ig a munkahely, aztán meg a lakás 21ig! Hétvégén meg csak a lakásfelújítás! De lassan vége! Már csak az étkező, és a nappali van hátra... 1 max 2 hét! Egyébként marha fáradt vagyok!
augusztus eleje-közpe, kell egy kis pénzt szerezzek addig .
Érdekes ez az üzemanyag...romániában nem tudom hogy van-e egyátalán, nem hallottam rólla csak tölletek.
Ma Dunakeszi fele tettem egy kiterot es tankoltam E85-ot. Kb. 50%-ban.
Alapjarat lejjebb ment 1100-1000 fordulat kornyekere (kb. mintha hideg lenne benzinnel, olyan melegben). Emiatt ahogy Szobbal is emlitette, jobban oda kell figyelni indulasnal a piros lampaknal.
Mast nem vettem eszre, nem nagyon ereztem teljesitmeny valtozast, kicsit egyenletesebben jart a motor talan, de nem igazan volt szembetuno kulonbseg. Kicsit feljebb tekertem az alapjarati csavaron, de erdekes modon eleg sok tekergetessel is csak 1500 korulig tudtam felvinni, viszont akkor meg valtasoknal nehezebben akart visszaesni a fordulat, igy visszatekertem es 1100-1200 koruli alapjaratnal normalisan viselkedett.
Valoszinuleg kellene neki masik fuvoka, de az a ritka E85 kutak miatt egyelore felejtos szerintem, mert valoszinuleg sokkal tobbet jarok benzinnel.
Picit talan gyakoribb lett a puffogas hirtelen gaz elvetelnel, de nekem benyaval is csinalja azt neha.
Gyakorlatilag csak picit erezhetok a kulonbsegek, leginkabb azt mondanam, hogy majdnem teljesen megegyezo, mintha benzinnel mennek.
Csak kb. 100km-t mentem, ha lesz meg tapasztalat irok.
Ja, kerdeztek meg masik forumon is az arakat, ma 237.9 volt az E85 Dunakeszin.
Szepen esik
Ugy tudtam a Maiden ingyenes lesz Kolozsvaron a nagy oromunnep miatt. De te biztos jobban tudod, 100 lej, nem jo
Mikorra tervezitek az Alpok turat kulonben?
basq nem mondtam biztosra hogy elmarad csak hogy nagyon sok a befolyásoló tényező! remélhetőleg össze jön. A vizsgaidőszak lejár juni végére de még jön egy nyári terep ami juli 8 ig elhúzódhat.
Igen, itt lesz az Iron M. de vagy 100 lej a belépő igy még gondolkodom hogy megyek-e...
Ma már a második nagy vihar halad át Kolozsváron, az úton mintha patak folyt volna. Lesz majd pár kép a Kolozsvári motoros találkáról. Amin nem voltam mert 40 lejt sokaltam egy napra... de lesznek képek!
Alpok is elmarad? Nekem is minden tervem borul, most is, Balatonra mentem volna, de vegul tegnap mashogyan alakult, ma meg megint eso van arrafele. Hihetetlen. Es egesz juniusra egyelore olyan az elorejelzes, hogy rengeteg eso es soha nincs 20 fok felett homerseklet!
Nem tudom mikor tudok arrafele eljutni. Lehet, hogy csak jovore... Nem tudom. Mikor van vege a vizsgaidoszaknak amugy?
Annyit tudok, hogy Kolozsvaron jatszani fog az Iron Maiden augusztus 15-en, mert nyert a focicsapat! Azt megneznem!
Ja amúgy egy SPURIS érdekesség!

Egy hete mikor jöttem el othonról megpróbáltam meginditani a kis piagio zipp-emet hogy tudjon menni vele a hatodikos unokaöcsém. A tavaly sokat furikázott vele, de a tavaly hamar letettem őssz elején s amugy is ritkán volt meginditva, mert ritkán használtam.

4 hete mikor othon voltam 2 órás bütyköléssel tudtam meginditani... ugy valahogy hogy a hengerbe benzint spricceltem. Valami keveset ment is de másnap reggel megint nem lehetett inditani. Most egy hete mikor othon voltam öcsém ölt meg hogy valahogy inditsam meg...sikerült. és egy tank spuris benzint tettem bele. Másnap, harmadnap még kicsikét nehézkesen indult, de most mondja öcsém hogy 2 napig nem volt meginditva de azelőtt elég sokat ment vele, és ma 1 rugásra indult.
Kellett végezzen akkor valami tisztogatást ez az anyag. Ezt a javulást abszalút a spuri érhette el. Abból gyanitom hogy borzasztó nehéz volt meginditani eddig is a robogót s most nem tudom mi lett vele. FELTÁMADT.
Egyértelmüen az volt a problémálya! Most nagyon jól megy! A Bordon megszüntek a villogások .
Az utunk az alpok fele nem tudom hogy lesz, lehet hogy el fog maradni. Nem tudok semmi biztosat mondani. Sok mindenen füg s az a sok minden eddig mind homályos.

Te már gondolkodtál rajta hogy mikor jösz erre fele? van egy kis elintézni valónk....
Ivacson, irigykedek! Faj a szivem, hogy nem mehettem. Tenyleg, ti mikorra terveztetek az Alpok turat? Gondolom Magyarorszagon keresztul, akkor gurulhatnank egyet.
Motor normalisan megy az uj fesszabalyzoval? Elmult minden problema?
en az elsot cserelnem, egyszerubb, ugyis hamarabb elkopik, nem kell a lanccal varialni valoszinuleg.
Részt vettem délelőtt Kolozsváron a felvonuláson... nagyon jó érzés volt végig menni a városon (1000 körüli motoros).
7 darab cb 500-ast számoltam(velem együtt )

Üdv cimborák!
Nem tudom lehet az előző fogaskerék volt 1 kicsit más. de ez így elkopik az tuti és utána 1-el kisebbet veszek hátra... úgy se járok gyorsulgatni
Guminál meg már ez a második 140/70 tehát nem gyári de ilyennnel mentem az előző fogassal is.. no mind1 Beletörődök ha elkopott csere és akkor 15/38 lesz szerintem.
Na, ne mar ott valami valtozott. A lanckerekeknel csak a fogszam szamit.
Gumi nem "peresebb", gyari meret?
Egeszen biztos vagy a fogszamokban? (csekkold le).
Gondolom a valtodat nem alakitottad at
Ha ez igy jelentkezik annak valami oka van.
épp azaz hogy 300-500-al többet forog a gép 6.-ban mint a gyári Honda fogakkal pedig ez is meg az is 15/40 áttét. Ezáltal csökken a végsebesség. nem mintha kihasználnám de azért 6.-ban mindig váltani akarok régen 100-nál pörgött 5000 a gép most meg 5300-at kb.. nem sok az eltérés de pont elég szerintem lehet veszek 1-el kisebb fogat. csak nem tudom hogy mit szolna 1 sunstarhoz a lánc ha eddig JT kerék volt alatta és van benne 9000 kilcsi
Ja, ertelek, igen, fenn van mar a gepen.
Szamodat mentettem.
Figyelj balazs, a fogszam az fogszam. Ha elol 15 es mondjuk hatul 30, akkor akarmi van a vilagegyetemben az elso kettot fordul mire a hatso egyet. Keszpassz, nincs mese.
Nalunk ugye ez 2 es ketharmad fordulat elol mig egyet fordul hatul a kerek. Szoval erdekes amit mondasz, hogy lanc+lanckerek csere utan mas a fordulat? Vagy csak annyit jelent amit irtal, hogy magasabb fordulatig is felmegy a gep (es ezzel egyutt persze a sebesseg is no?)
ehh file-t nem lehet csatolni?
Ezt az excelt kitoltottem CB500-as gyari adatokkal. Varialj vele, es meglatod, hogy mi hogyan valtozna az egyes kulonbozo meretu elso es/vagy hatso lanckerekekkel.