Nagyon szivesen és ahogy ígértem majd felkutatom a debreceni lelőhelyeket is, hogy könnyen be tudd szerezni ha neked is beválik. Anyit kérnék légyszives számolj be a tapasztalataidról, kb. 2 teljes tank üzemagyag elfogyása után lesz változás, nekem legalábbis úgy volt. Sajnálom, hogy csak rövid időt beszélhettünk de a délutánjaim ilyen rohanósak, egymástól 20km-re dolgozunk a feleségemmel és Őt még fel kell vennem úgy indulunk haza. Remélem majd motorral is összefutunk egyszer és akkor majd tovább tart az eszmecsere.
Minden jót!
Laci
Basq
Ma reggel elfogadható idő volt itt ott néhol kisütött a nap is. Eső csak éjszaka volt! a hőmérséklet az jelenleg 10 fok mondjuk a gyergyói medencében ki se merem mondani mennyi volt csak megsugom hogy izmos 3. de szombattól már azért biztatókat mondanak s én is reménykedem hogy napos időben gurulhatok vissza Kolozsvárra.
Zoliba, koszonom! Szerettem volna kerdezni is toled, hogy ha nagyon rossz ido lesz (most borzalmas itt nalunk, iszonyu szel fuj, az autot is dobalta, most jottem meg, es eso is esik rendesen) lefujom az utazast. Mennyivel elotte kell neked szolnom a szallassal kapcsolatban, csak hogy tudjam? En az utolso pillanatig kivarnek (kedd delutan) es akkor dontenek, dce lehet, hogy neked ez gondot jelent. Kerlek jelezz vissza.
Kedves Laci!
Hadd írjam is le, hogy öröm volt a rövid találkozás veled. Köszönöm az ajándékot is újból. Még nem próbáltam ki, mert nem volt nálam pontos adagoló eszköz.
Üdv! És jó időt!
Zolibá
Bask!
Tegnap délután volt nálam Ivácson és átadta a neked címzett borítékot. Remélem jösz, és akkor átadom.
Múlt hét szerdáján Debrecenbe mentem motorral. Épp amikor a város szélére értem, szakad le az ég, és a annyira zuhogott, hogy meg kellett állnom. Majd egy órát várakoztam, míg újból felülhettem a motorra, de akkor is újra-újra kezdte. Némely utca szélén lábszárig érő vícz volt, a félhomályban alig látta, mert párásodott a sisak és a szemüvegen is tele lett vízcseppekkel, amelyek ráadásul csillogtak kegyetlenül a szembejövők fénye miatt.
Szombat dél után jöttem vissza Kolozsvárra. Megint kifogtam az esőt, úgyhogy szinte végig esőben jöttem, és ráadásul a szél is olyan erősen fújt, hogy 100 felett majd leszedett a motorról.
Hátha nem lesz olyan rossz az idő, amikor jösz.
Úgy néz ki 5 és 7 között foglalt leszek, de utána találkozunk, s esetleg kimehetünk valamit falni.
CSinaltam rola meg egy kepet, igy megy bele a sisakom, meg meg egy-ket ezmegaz is elfer (en egy vizet, meg kesztyut, meg egyeb mutyuroket szoktam uton benne tartani).
Megjott az uj dobozom, ezert a regi (amugy jo, csak kinottem) kinai dobozom elado. Kepen lathato, jo allapotban, nem karcos, nem serult, fem tartoplatnijaval, kulcs jar hozza (valahol meg a masodik kulcs is megvan talan). Egy zart sisak belefer, tobb nem nagyon. Egy szemelynek szerintem alkalmas. Nekem nem azott be, bar igazan nagy esot nem kapott. 5000 Ft-ot kernek erte, szerintem ez barati (7500-ert vettem egy eve). Ha erdekel valakit sikitson.
Elkerülte a figyelmem, hogy /6 főre írtad az árat (bár pár napja még csupán 3 résztvevőt említettél).
Az egyszerűség kedvéért, ha 2. nap csatlakozok, cblacival konzultálok, hogy mikor álltok meg Karcagon.
Az időjárás valóban 2-3 nappal működik rendesen előre, de egyenlőre én ilyeneket olvasgatok:
"Szerdán és csütörtökön erősen felhős lesz az ég és szórványosan lehet eső, zápor. A hétvégére tovább melegedhet a levegő, de továbbra is gyakran alakulhat ki csapadék..."
Elnézést kérek érte, de nekem az "igazi" motor az a CB500tól kezdődik! Ezek a fém sárhányójú szivar tankú mocik azok klasszikusok! Azokkal nem közlekednék minden nap, mert egy 550, vagy 750 nem vezethetőek olyan könnyedén mint ahogy a "mai" bringák! És egy mai igazi motor olyan nekem, hogy nincs valamire kihegyezve! Gyorsulásra, terepre, versenypályára, hanem klasszikusan az országútra, a hosszan rajtamaradásra tervezték! Nem baj, ha 1 kicsit egyedi a megoldása... Én is naked párti vagyok, és ezért sokáig a tavaly megjelent BMW nakedet nézegettem, de mostanság kezd a hozzáállásozom megváltozni!
Tavaly ősszel történt, hogy Zalából jöttem 2 haverommal hazafelé, és oltári erős szembeszelünk volt végig a sztrádán! Ők a plexi mögé bújva röhögtek rajtam, miközben én nyak-befeszítve szenvedtem, és "tapostam" a gépből a 130at 170km-en keresztül! Hazaérve igencsak zúgott a fülem, meg fájt a nyakam, míg ők vidáman kérdezték mikor menyünk megint?
Mert oké, ha egyedül megyek, akkor visszalassítok 90re, bár abból meg oltári nagy karambol is lehet 90el a sztrádán menni, de ha csapatban megyünk akkor "nem tehetem meg", hogy bocsika de miattam menjünk lassabban...
De még ráérek! Megígértem a kis 500nak még a kereskedésben, hogy ha megveszlek 10 évre veszlek meg! És még annak az időnek az 1/4én állunk!
Köszi Kontroll, fejben tartom, de erre a túrára már megvan a szállás, és ezen nem változtatok! Árban ugyan ott van, és még kapunk hozzá még strandbelépőt is! Igaz az már kérdés, hogy ki tudjuk e egyáltalán ezt használni! Jó volna este nyomni 1 kis seggáztatóst, meg pár hossz mellt!
Csaszi, en mindenben egyetertek veled, pontositva, legyen minel inkabb 200 kilo alatt - viszont ez a BMW egyaltalan nem igazi motor forma, marmint en igazi motor forman a klasszikus nakedeket ertem, mint akar az ETZ vagy egy Royal Enfield vagy egy Triumph Boneville. Vagy egy REGI CB500
Megkérdeztem, 2-3 ezer forint/fő/éj (csak zárójelben, ennyiért a szövetségnek nem éri meg fenntartani a helyet, úgymond egy jótékonysági szálláshely), de nem biztos, hogy nyáriasították már a helyet, tehát ha érdekelne, utánajárok, hogy lehet-e menni.
Ha a jövőben errefelé szándékoztok megaludni, szólj nekem, mert egy szövetségen keresztül Berekfürdőn jelképes összegért tudok szállást biztosítani (ahogy kint, Bánffyhunyadon is).
Garantált, hogy mindenkiből teljesen kipihent munkaerő válik hétfőre a túrád teljesítése után. Tavaly Erdélyben több programot kihagytam, holott megtervezésekor igyekeztem rövidre fogni. Kíváncsi vagyok, összejön-e a terved (főleg, ha a várkastélyokban, épületekben bóklászni is szándékozol).
Akárhogy nézem a motorokkal szemben támasztott elvárásaidat, az enyémre egyetlen pontja sem illik rá
Gyönyörű a vas, de a műszaki tartalma eléggé kiábrándító!
Nekem nem kéne!
Jó moci receptje nálam!
1. Menetkész tömeg legyen 200kg alatt!
2. Teljesítménye legyen 70-100Le, és 60-100Nm között!
3. ccm igazándiból mindegy, de én olyan 750-900 közöttire testálom!
4. formára olyan igazi motor formája legyen!
5. Fogyi. átlagban legyen 4-5 liter közötti!
6. 2 vagy 3 hengereseket szeretem igazándiból!
Ennyi!
Ezeknek a kritériumnak tudtommal csak 1 moci felel meg!
BMW F800S
http://www.hasznaltauto.hu/motor/bmw/bmw_f800s-3670176
http://cbf-egyesulet.hu/e107_p...
Itt hirdettem meg! Eddig 3an vagyunk, de a szegedi, és decemberi programok változóban! 2. nap CBLaci csatlakozik, és Ő lesz a felvezetőnk!
Minden jót!
Laci