Kösz szépen...Azt tudtam biztosra hogy van négy napos matrica...csak abban nem voltam biztos hogy mocira kötelező-e... Mondjuk még romániában sem tudom hogy kelle vagy nem...nagyon sok az autó pálya ...
A túrákkal kapcsolatosan sajnos én nagyon messze vagyok nem gurulhatok veletek... De ha kedvetek van Erdélyt meglátogatni akkor nagy örömmel segitek nektek bármiben. Szállástól elkezdve útvonal javaslatokig mindenben...
Nekem a nyárra lenne egy nagy tervet amit már most is számolgatunk két barátommal hogy meg akarjuk látogatni az ausztriai rokonokat és onnan kitekinteni az Alpokba a nyár folyamán. Egy vagány túrának igérkezik, reméljük össze jön valahogy... Ezzel kapcsolatosan nem tudom hogy magyarországon motoroknak is kell autópálya matrica? Nagyon várom már hogy kitavaszodjon
Nem hiszem, hogy képes lennék sorozatgyártásra, ez nem pénz kérdés. Időm kevés és ígérgetni sem akarok arról nem is beszélve, hogy elvesztené a munka a varázsát ha ezt is azért kellene csinálnom, mert valaki megrendelte. Arra ott vannak a mosógépek, fűnyírók stb... amiket hoznak. Ez nekem kikapcsolódás, ezzel magamnak szerzek örömet és ha este csak egy fél órát tudom csinálni akkor nyugodtan teszem félre mert tudom, hogy rajtam kívül nem várja senki.
Tervezek egy videót készíteni ha kész lesz az egész szerkezet, azért is fotózok le minden lépést, abból lehet majd ötleteket szerezni és ha lesz még kérdés akkor is bármikor szivesen segítek ötletekkel, tudod ahogy régen is...
Szia Laci!
Tudom, hogy ez az oka az eltűnésednek, nem is csodálkozom. De bízom abban, hogy a 2010 jó élményekkel gazdagít majd mindenkit, itt a fórumon. Te leszel az első, akit hívni fogunk, ebben biztos lehetsz.
Addig is figyelemmel kísérem a csomagtartód gyártását! Esetleg megrendelésre is csinálnál ha van vmi kép róla? Persze nem ingyen.
Üdv,
D.
Mindig olvaslak titeket és keserű a szám íze amikor azok akik miatt írogattam ide alig mutatnak érdeklődést. Nagyon sokszor kavartam fel az állóvizet itt (hol egy újságcikk, hol egy buta történet), de rájöttem ahhoz, hogy aktívan éljen a fórum én egymagam kevés vagyok. Aztán alábbhagyott a lendületem, írtam sokfele és ahol volt válasz, ott kérdés is felmerült. Ahol van társaság ott jól érzem magam, de ez nem azt jelenti, hogy elfelejtettem azt a két évet, meg a túrákat amik itt szerveződtek. Most ti következtek, ha tud élni újra a fórum én is jövök, ha túrát szerveztek és is megyek (persze csak ha eszetekbe jutok ) de mégegyszer mondom ahhoz, hogy kialakuljon valami egyedül kevés vagyok .
Tudom manapság nem egyszerű az élet, de most is azt mondom ami mindig is a vesszőparipám volt, egy köszönésre vagy rövid mondatra mindíg kell legyen pár perc idő.
Rövid telet nektek cimborák!
Fecó! Nagyon szép a vasad! Grat hozzá!
Én épp a mocim seggével vagyok elfoglalva! A gyári hatalmas lapátot akarom valami szépséges fényezett darabra kicserélnem! Így vettem 1 utángyártott idomot, amit természetesen nem lehet csak úgy felszerelni a moci seggére, így azzal töltöm a hétvégéimet! Így álltam múlt hét végén!
Egy közös mocizásban én is szívesen részt vennék majd mikor melegebb lesz!
Szevasztok!
A read-only üzemmód után bejelentkezek én is...
Csatlakozom Ivacsonhoz, tényleg nagyon szép a mocid. Szerintem a 3 doboztól ne félj, ha jól emlékszem Zoli képei között találsz példát, ők minden gond nélkül megjárták Ausztriát és az Alpokot telepakolva gond nélkül.
Ma én is láttam egy motorost: egy srác egy Simsonnal hasította a 10 centis havat az úton, párszor azt hittem taknyol egyet, de megúszta, rossz volt nézni. Már én is várom a tavaszt, hogy lehessen húzni a gázt.
Mostanában a 19 éves Skodám szervízelésével vannak gondjaim, most pl. AC pumpát kell cserélnem. Ha elolvad a hó, akkor megcsinálom a CB-n szükséges karbantartást is.
Remélem tavasszal összejön már egy nagy CB-s túra, mert már a csapat megnövekedett, a hozzászólások száma meg egyre csökken. Ebben nekem is részem van...
CbLaci ha olvasod - remélem a 750-esek mellett ránk is lesz időd tavasszal, most már rajtad kívül is csak lesz olyan ember, aki megszervez egy túrát!
Üdv mindenkinek!
Darkmind
Én is várom már nagyon a tavaszt... de képzeljétek Kolozsváron ma láttam egy motorost egy szürke ducatival ment, széket férre rugatam s majdnem az asztalon keresztül futottam az ablaknak... olyan adrenalin löket lett a vérembe hogy nem adtam volna semmiért de csak két percig tarthatott...jajj milyen honvágyam lett....ebben a pillanatban érkeztem haza kolozsvárról gyergyóba, iszonyu hideg van...a család megszeretgetés után megszeretgettem a mocit is . Motorozás helyett most inkább sizek... de nem nagyon tudja helyetesiteni az érzést
Kösz szépen a felvetést, már gondolkodtam rajta. Az eredeti tankbőr megvétele igen borsos , azonban találtam pár hirdetést akik megcsinálnák szépen rendelésre. De ezek között is a 15e-ft volt talán a legkedvezőbb és akkor még kell egy táska. Uh abban bízva írtam ezt, hogy hátha van valakinek egy olyan szivacstalpas Louis TR1 es táskája, vagy hallott róla és megosztja velem, hogy mennyire áll festésgyilkos hírében.....
Hát tudom, h nem adnak semmit sem ingyen. De ha most veszek egy 25e ftos tanktáskát akkor sem vagyok meggyőződve, h nem rendezi meg a fényezést. Hátra meg nem merem felrakni a 3dobozt, mert ha felül a barátnőm is mögém akkor igen kényelmetlenné válna a szeretett cb-m, meg nagyon meg is ülne szerintem. Annál viszont hepciásabb vagyok, h feláldozzam a tankszépségét pár cuccért. Uh kéne vennem egy cbf600-t csak hát azok a mocskos anyagiak...
Fécó nekem sajnos ezen a téren nincs semmilyen tapasztalatom de láttam olyan tankhuzatot (bőrből) ami nagyon királyul néz ki. Nem tudom hogy kell a huzatot rögziteni de befedte az egész tankot a táska pedig egyszerüen csak rá kell rakni a huzatra és meg vannak a huzaton a csatoló, rögzitő hevederek. Nem szükséges levenni a huzatot nagyon jol néz ki azzal is a moci, mikor akarsz menni valahova csak vágod vissza a táskát s már uzsgyi... csak szerintem hogy bőrből van nagyon borsos ára lehet s plusz az hogy nagyon nem birja az esőt(táska nélkül). lefényképeztem a mocit amelyiken láttam ha megtalálom a képet felteszem...egy ninján volt. nekem nagyon megtetszet...
Tanktáska vásárláson őrlődöm már jó ideje, de nem tudom, h mi lenne a jó megoldás. Egyszer elkértem a szomszéd tanktáskáját ami egy igen olcsó darab, sikeresen össze is b..ta a lakkozást a motoromon, kipolíroztattam de azért én még látom a nyomát. Most találtam egy szivacstalpas tanktáskát ami nem mágneses hanem hevederekkel kell rögzíteni. (http://kelomotor.hu/kepek_tank...) Hát ezzel szemben is vannak fenntartásaim. A tankfólia gondolata is foglalkoztat de egyik ismerősöm se használta még. Akinek van ezzel kapcsolatban vmi tapasztalata,ötlete örülnék ha megosztaná vélem.
ui. Túra doboz mellett kéne, uh nem tudom dobozzal kiváltani.
Jut eszembe van egy csomó ilyen fárasztó szöveg az időjárással kapcsolatosan. Csak hogy éljen a forum.
Apszolút időjárások:
-Olyan hideg volt hogy a székelybácsi tüzet akart tenni de a tűz mindig megfagyot, mérgében neki vágta a ház oldalának s a tűz összetört, jött a tavasz elolvadt a tűz s leégett a ház.
-Az utánna következő nyarakon olyan szárazságok lettek hogy a halak már három évesek voltak s még nem tudtak úszni.
-De annnyira szárazság volt hogy a kukorica táblák mind kipattogtak, a tehenek azt hitték neki hogy ho s mind megfagytak .
-Száraz nyarak után ismét olyan kemény tél jött hogy a jegesmedve is csak szivatóval indult meg.
Hinnye, az már emberes! Itt pesten -4 fok körül volt az elmúlt napokban, szval télnek tél, de csak a lájtosabb fajta...
Szloviban Losoncon tavaly -31-et mértek, akkor éppen ott voltam.
Megfagy az ember köpése, mire leér a földre! :))
Megjött a várva várt válasz a kérdésemre Angliából
A CB500 kupán Bridgestone gumikat használnak 110/70 elöl és 140/70 hátul típus szerint a BT090 és a BT003RS! az utóbbi már nem kicsit sportgumi
Olyan sokat nem tud segiteni, inkabb gyujtas beallitasnal.
Amugy legalabb 30 eve letezik, en kiskoromban lattam uveggyertyat eloszor mikor apam a Danuviat, Pannoniat es Berva mopedeket szerelte igy :)
Sziasztok... Milyen hőmérsékletek vannak magyarországon? Nálunk a Gyergyói medencében ismét hozza a formáját a tél... a tegnap reggel -30 és ma reggel -33 fok volt és nem is nőt a hőmérséklet csak 3 fokot délutánig. A kóbor kutya eltörik a kanyarba Remélem csak lesz felmelegedés...
Szia Csaszi, én vagyok az, akit érdekelne, nekem küldted az e-mailt is, az itteni válaszokat is köszönöm, most épp rohanásban vagyok, de este mindenképp írok.
CBLaci! Írtam 1 levelet a haverodnak! Nagyon szívesen regélek a mocimról! (Típusról!) De nem akartam írni úgy bele a nagyvilágba, inkább kérdezzen, és én arra válaszolok!
Én készülök(lünk) ha jobb idő lesz, a Vaskapu-hoz. Remélhetőleg sikerül beszervezni pár motoros barátot. Ebben segíthetnél!