hali.
nagy segítséget szeretnék kérni.valaki le tudná nekem fényképezni a motorját?Pontosan amiről kellene a kép az a kis bütyök ami nem engedi túlfordulni a kormányt.Az ami a vázon van.Illetve ha valaki tudná hogy milyen anyagból van azt is megköszönném .Nekem azok valami csoda folytán letörtek .
köszi
Fiúk érdekelne a véleményetek! Szereztem 2 egyforma dobot , és érdekelne, hogy nektek hogy tetszik a mocin a legjobban!
1es verzió = alul
2es verzió = hagyományosan oldalt
3as verzió = ikerként hátul! (a 2db oldalt nem "fért" el, mert a lánc miatt a villám az nagyon kint van!)
Az a serceges nagyon fura.
Nezd meg "serceges" utan mennyit esett vissza az akkud feszultsege, egy multimeterrel. Ha erosen visszaesett (feltoltve terheles nelkul 14-15V, egy ilyen utan ha 11-12V-ra esik vissza terheletlenul akkor gyenge mar az akku) akkor csereerett lehet.
Esetleg figyeld meg honnan jon a serceges. Azert fura, mert a legtragyabb akku is feltoltve meg kene inditsa kicsit az oninditot nagy valoszinuseggel. Es mi serceg? Behuzotekercs, vagy fesszabalyzo, vagy esetleg kabel csatlakozas (foleg a vaskosabb kabelt figyeld ami az oninditohoz fele is elmegy).
Amit irtal azok alapjan en nem mondanam egyertelmuen, hogy tuti az akksi, csereld ki es minden jo lesz, meg ha javul is a dolog, az a serceges engem nagyon idegesit, jobb utanajarni.
Szia!
Én mindenek előtt, a sarukat alaposan megtisztítanám! Én tavaly télen majdnem kidobtam az aksimat, pedig máig sincs semmi baja. (2000-es az én CB-m is)
szia nekem is volt hasonló problémám az aksival az enyém 9-évesen fingott ki ugyan ezek a dolgok voltak nekem sercegés miegymás csere lett a vége probáld meg egy bikázást ha akkor indit az önindito akkor több mint valoszinü aksi .üdv ati
Lehet aksi is igen!
Érdemes 1 másik aksit kipróbálni!
De ha esetleg önindítós akkor sugomotor ott bontottak cb500-at a szezon közepén.
De valószínűleg aksi lesz.
Sziasztok!
Egy problémára kereresek megoldást.
Cb 500-am van ytx9-bs akksi van benne ami lehet hogy 10 éves mert a motor 2000-es.
Na az akksi tavaly télen lemerült ,feltöltöttem kibírta az egész szezont.
Most ismét feltöltöttem ( de kb 2 hete feltöltés nélkül még meghajtotta az önindítót) és így töltötten csak egy sercegő hang jött ki az ülés alol, - duda lámpa tökéletesen működik tehát van benne áram, de nem forgatja meg az motort .
A kérdés: ez önindító vagy akkumulátor probléma lehet?
Örülök, hogy azért mindenki megvan! Mindenki a másikra várt, hogy írjon!
Egész egyszerű a szerkezet! Mikor gázt adsz, és elfordul a szelep akkor a levegő útjában áll még 1 műanyag lemez ami föl-le tud csúszkálni, és maga a vákum húzza fel! Ez húzza magával a főfúvókatűt is, ami a benzin mennyiségét szabályozza! Na a vákum kamrába helyeznek el 1 kicsike kis műanyag hacukát ami nem engedi ezt a műanyagot teljesen felszaladni! Így nem lesz teljesen nyitott a levegő útja, és a tű sem enged több benzint átfolyni!
Ilyen 1szerű! A két karbiba 1-1 db műanyag kis pöcök, és kész is!
Ez az elfogadottabb verzió!
A másik az valóban 1 szűkítő a kipufogóba, amit a könyök, és a dob találkozásánál szoktak elhelyezni! Ez nem engedi a gázok hirtelen eltávozását, és így a moci nem fog akkorát szívni a következő ütemben! Hátránya, hogy ha pörgeted a blokkot 1es- 2esben, akkor a szívó szelepek felé is hajlamos kipufogni a moci, és így a karbi esetlegesen beégni! Ezért terjedt el inkább a másik módszer!
Szerintem is ez a legjobb választás, mert itthon még egy ilyen lefojtottat nem láttam a kínálatban, másrészt akkor tudsz válogatni a példányok között. Sokkal jobb motorokat lehet kifogni, itthon sajnos gyakori a leharcolt, törött gép kicsit kipofozva. Persze itthon is lehet jót találni, csak annak meg az ára húzósabb.
sziasztok kérdeznék ezt a fojtást amit a gépbe beraknak tulajdonképen ez egyfajta karburátorba beszerelhetö szükitöröl lenne szó valahol a (torok)tájékán bocs ha tulnagy baromságot irtam de nekem ez az egész valahogy kusza mert halotam már ojat is hogy a kipufogoba raknak szükitöt vagy mia bokámat de az nemigen bevált gyakorlat állitolag nem tudom csak halotam . válasz elöre is kösz üdv Ati
Köszönöm a gyors választ! Ennek nagyon örülök, ezek szerint biztosan felbukkan előbb-utóbb egy 25kW-os gép is! Az utólagos fojtás beépítése is biztosan jó megoldás, csak én tartok a túl sok macerától. Úgy értem átépítési engedély (mert úgy tudom itthon így működik), aztán teljesítmény mérés, újra vizsgáztatás, új okmányok, stb, stb... Az az igazság, hogy én meg voltam elégedve az ETZ 14kW teljesítményével is. Nyugodt tempóban (kb. 70-80km/h) azzal is szépen lehet túrázgatni, csak macerás már a 2T olajat kevergetni és a megbízhatóság is messze elmarad a mai gépektől.... De most már a Honda a cél!
Szia!
A CB500-hoz is van fojtás, Németországban rengetegen használják. Állítólag a teljesítménye még úgy is meggyőző. Amikor vettem a motorom, akkor az eredeti német tulajnak a fia miatt bent volt a fojtás, de kivette, mondván, hogy kell a gyereknek. 100 Euroért adta volna el nekünk. Szerintem kb. ennyiért be lehet szerezni, ha nem is Magyarországon, de Németországból (ott szabálykövetően motoroznak és ellenőrzik is a motorok teljesítményét) biztos lehet az ebay.de-n keresztül. A szállítási költségről talán Zoli tudna pontosabban mondani, úgy emlékszem, hogy ő már rendelt onnan dolgokat.
Ha ilyen motort veszel, nem bánod meg. Amikor megszerzed az "A"-t a teljesítmény még akkor is megfelelő lesz, fő a fokozatosság.
Hello,
Darkmind
Sziasztok!
ETZ250-ről szeretnék majd váltani 500-as túra gépre viszont csak 'A korlátozott' jogosítványom van. Tudom, hogy a Suzuki GS500 és a Kawasaki ER5 kínálatában vannak 25kW-os modellek de mi a helyzet a CB500-al? Jó sok hirdetést átböngésztem már, de eddig sehol sem találkoztam fojtott változattal. Tudtok erről valamit?
Viszont arra kíváncsi leszek hogy mikor mondják hogy megjöttek a gumik a nagykerbe Nagyon várom már! Radiál gumikat rakok nagy valószínűséggel a gépre. Vajon mennyire lesz más vezetni mint ezekkel a gumikkal?
nagy segítséget szeretnék kérni.valaki le tudná nekem fényképezni a motorját?Pontosan amiről kellene a kép az a kis bütyök ami nem engedi túlfordulni a kormányt.Az ami a vázon van.Illetve ha valaki tudná hogy milyen anyagból van azt is megköszönném .Nekem azok valami csoda folytán letörtek .
köszi