Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hali!
ah dehogyis fek se hivtak...
tudod mindig odajárok amilyen motorom van
Üdv Tanár Úr!
Mostanában nem tú gyakran "látni" téged a fórumban. Szóval végül mégis meglett az XJ? Örömmel hallom! Viszont ez a hirtelen jött télies idő kicsit kersztbe tett nekünk. De nem baj, talán lesz még enyhülés valamikor. Ha máskor nem, majd tavasszal biztosan. De szerintem tudunk még idén is gurulni egy keveset. Majd egyeztetünk valamikor.

Múltkor mi lett a vásári alkudozás vége? Végül elvitték a suttyók a robogót?
üdv mindenkinek!

atesz!
rendezödött a dolgom. visszakaptam a motort, rendszám is megvan, 2 hónap huzavona, meg idegeskedés ,
de már a garázsban van
nálad mizu?
Nos!A színpolír az érni fog valamennyit , de nem sokat. Szerintem 3 variáció van.
Az egyik és legtutibb az amit már többen leírtak.Kihuzatni a horpadást és az adott részen lefényeztetni.Egy nagyon picit el fog térni de maximális megoldást csak a tank teljes fényezése jelentene.Esetleg még azt lehet csinálni ,hogy szinkód alapján egy kis adag festéket kikevertetni (nem annyira drága) és egy nagyon finom csiszolóvászonnal (pl 2000es) a felület folyamatos vizezésével kicsit megcsiszolni aztán egy pici ecsettel óvatosan kihúzni a karcokat. Némi várakozás után ha már biztos a lakk összepolírozni .Ha ügyes vagy , akkor alig fog látzsani.Polírra vannak elég komoly szerek pl ez:
Polír
Vannak külömböző koptatóanyag tartalmú szerek.

Ja és egy cikk: karc eltávolítás

Sok sikert! És persze kitartást
Mondasz valamit
De lehet egyetlen gyári alkatrész ami a motoron van Ki tudja. Csak hát a pénz megint asszem szegény lesz a tél is. És jövőre ki kell hagyni 1-2 dolgot ismét! Kezd kicsit idegesítő lenni ez a sok dolog egyszerre. Lehet bemérgelem magam leeresztem a benyát a tankból és valamikor évvége felé elviszem Érdere ahol kiszedik a horpadást és le is festik. Én nem szeretnék ügyeskedni otthon azért 1 nagy falat lenne úgyérzem
Csak az aggaszt, hogy kilátszik az alapozó, valszeg fel lehet tölteni valami spéci színpolírral, de nem tartós és majd mindíg ismételni kell.
Mivel az már nem a gyári szine ne sajnáld, egy szép festés az értékét is növeli ha egyszer majd búcsút intesz neki.
1 misét megér az 1ik napomat majd rááldozom szerintem. És ha végkép nem tetszik a dolog és nem tudok rajta segíteni akkor festészet lesz, amit nagyon nem szeretnék! De hát a sors keze ugye meg az ördög nem alszik! ( a szemét )
A horpadás az még az esésnél keletkezett azt már megszoktam (dudagomb )
De ha nem megy elpolírozással akkor szezon elején irány Érd és akkor minden horpadás kiszedve és maszkolva fújás.
Nem tudom milyen polírt kéne vennem ezen a felületi polír tuti nem segít
Nem akarlak mégjobban elkeseríteni, de én festeném, ez elég csúnya ahhoz, hogy bármilyen kegyszerrel próbálkozz. Mivel be is horpadt nem lenne tökéletes a fényezés, úgy ismertelek meg, hogy igényes vagy a motor állapotát illetően és tudom nem tetszene a nem tökéletes végeredmény.
Horpadás javítás és festés amit én javaslok, lesz rá idő a télen nem a szezon közepén vagyunk, tudom, hogy kicsit zsebbenyúlós, de a polír (ami ér is valamit) se olcsó és ha újrafestik legalább elfelejted az egész malőrt.
Ecsém! Egy erősebb polírpasztával lehet elmegy! Csak izomlázad lesz a végére! Én egyszer kézen vittem egy bukót és ledolgozta a festéket menet közben a tankról, na kb 3 óra polír és nem is látszik! Szorítok! Azt a teknősbékás polírt vedd meg! Nálatok a madaras tecsóban lehet kapni, én is ott vettem!
Íme a fotók!
és még1
Viharkár:
pfff...durva! Nyugi, elolvad az még, enyhülést jósolnak! Leszmég Janurában túrázás! :D
Sziasztok...rémálmom volt az éjszaka, és mit ad isten 5 centis ho van mindenen a gyergyói medencében...Kolozsváron szerencsére ennyire durván nem állt meg, alig van egy kevés de ez engem nem vigasztal... A tavaly emlékszem november 5-én tettem le véglegesen. A géobális felmelegedés globális lehülést szül vagy mi?

nagyon el vagyok kenődve
húú bameg :( Sajnálom én is! Én is kinéztem vagy 3szor a mocira, paráztam a gallyak, ágak miatt. Alattam egy autós pont egy kiszáradt vaskos faág alatt állt meg Keményen lezúzta volna ha letörik...
Oké holnap fotó és kitaláljuk mi legyen. Remélem orvosolható házilag és festés nélkül.
Uhhh...!
Sajnálom ami történt, rakd fel a fotókat aztán kiokoskodunk valamit.
A polír csak akkor segít ha a sérülés még a festékréteg vastagságán belül van. Ha mély a karc szinpolírral próbálkozz, feketében is van, én kékkel próbálkoztam a kocsinál elől a motorháznál a kőfelverődéseket de nem 100%-os az eredmény.
Létezik még olyan is ami polírpasztából áll és plusz még van egy stift (mint a zsírkréta) amivel a mélyebb sérüléseket kell befedni aztán a pasztával fényesíteni, ezt viszont még nem próbáltam ki.
Nagyon sajnálom a dolgot.
Látni kéne azokat a karcokat ,hogy tanácsot lehessen adni értemben, minden esetre van 1-2 jótanács.Egy fényező ismerőst kérdeztem ezügyben aki a következőket mondta:
A legegyszerűbb ellenőrzés a javíthatóság ellenőrzésére ha a karcra merőlegesen óvatosan végighúzod a körmödet.Ha beleakad akkor az már nehezebb ügy mert valószínűleg az alapozó is sérült , a karc az mély. Természetesen az is javítható több féle módon, ez is a karctól függ.Terület nagy sága stb.
Polírozással sokminden eltüntethető vannak speciálisak amiket nem kapsz meg autósboltokban , áruházakban. Ezeknél szám jelzi a súrolóanyag tartalom erősségét és egyébként ezeknél spriccelni kell a felületet és nem ég meg. De majd többet , ha lesznek képek!

Továbi szép (szebb) napot!
Hát szomorú hírt kell közölnöm esmént!
Ma ennek a remek időjárásnak köszönhetően 1 rész qrva hideg volt másrészt szétszedte a sátrat amiben ideiglenes tároltuk a motorokat amíg tart a felújítás. Ez még semmi de úgy szette szét hogy a baloldalt lévő motoromon landolt a jobb első lába a drágának és ezáltal szarrákarcolta a tankomat a vas az ideg elborított azonnal!
Szétszedtem hogy a többi motorba ne tegyen kárt meg az enyémbe se többet. Na azt az anyázást szentségelést amiket mondtam... Ráadásul ismént feltámadt a szél így kapaszkodtam a sátorba és terelgettem nehogy barmoljon ismét!
Szóval cseszhetem a tankot ha nem tudom elpolírozni festés lesz a vége . Ebből az évből már nyomdafestéket nemtűrő szinten van elegem! Jobb is hogy vége a szezonnak! lent pihen a garázsban a motor! ott majd téli napjaimban leápolom és annyi!

u.i.: Aki tud spéci polírt amivel el lehet tüntetni karcokat írjon mutassa be legyen szíves. Holnap csinálok képeket hogy lássátok és tudjatok tanácsot adni hogy érdemes-e polírozni vagy festés...

Tele van a .......... Padlás

üdv: szobbal
Sziasztok!
Egy hétig nem is ígérnek az időjósok esőn kívül mást! Laci téged a melód miatt, most nem irigyellek. Felénk is sok helyen nincs áram.
Istenem.....havazik, keményen havavazik... nem hiszem el
Enyhe kifejezés hogy havazik hózápor és homérséklet csak 1 fok... minden reményem odalett hogy még motorozok az idén :((
Nem lep meg amit mondasz, mármint a cudar idővel kapcsolatban. Ma egész nap üzemzavaroztunk, vezeték szakadás mindenfelé, leszakadt ágak a távvezetékeken, viharos szél, apró szemű arcot szurkáló eső. Kész vagyok teljesen, már délelőtt 10-re bőrig áztam és úgy ment a meló egész nap. De a legdúrvább mégis az, hogy a 10-éves közel 4méteres tujafenyőim közül a legelsőt derékba törte a vihar. A szívem szakadt meg mikor megláttam .
Ráadásul még most is erős szél fúj itt felénk, de állítólag éjjel már csendül kicsit.
Sziasztok...nagyon úgy néz ki hogy nekem a szezon lejárt. Jelenleg Kolozsváron vagyok és itt 4fok van meg havaseső esik . meg sem merem nézni hogy a gyergyói medencében hány fok van ahol tlagosan 4-8 fokkal alacsonyabb az átlag hőmérséklet.
Plusz még hogy csak 2 hét mulva megyek haza már biztosan nem fogok tudni motorozni.

Szezon bucsusztatásként két perc néma csend volt a szobába

Jo motorozást nektek meddig még lehet...
sziasztok na köszi a hozzászolásokat a levegöszürö témához meggyöztetek nem kisérletezgetem ijen dolgokal mert még a végén ell ku..om az egészet ... üdv Ati u.i ma valalami borszasztoan rossz idövolt mifelénk még a tél sem kezdödöt el de én már a tavaszt várom a erröl meg enyit