Hát Nevenincs bringát (Tesco Auchan) ne nagyon eléggé gyenge anyagokból vannak! Inkább 1 használt jó minőségű bringát!
Trek az 1 hatalmas márka! jó választás!
De ami használtan esetleg olcsóbb és jó Caprine, Hauser, Merida, Author.
Nálunk van 1 zsír új Caprine Green Way (alumínium váz) alacsony férfivázas Szürke-kék ára: 50.900 HUF
Természetesen ha használt bringát nézel akkor amiket Zoli leírt alap hogy végig kell nézni :)
Hááát az túlzás lenne, hogy szakértő vagyok! Bringázni szeretek(nék), a bringákhoz már nem vagyok akkora hozzáértő. Főleg mostanában jöttem rá, hogy az utóbbi 10 évben elhaladt a technika, most hogy felújítottam a bringámat.
Új gépet szerintem tök felesleges venni! Menj fel az expressre, tömegével vannak használt bringák! Amire figyelnék (mert zsebbenyúlós téma):
-lánc
-lánckerekek elől/hátul.
-kormánycsapágy
-hajtókar csapágy (monoblokk) kotyogása
-felni üt-e
szóval ilyen alap dolgok jutnak eszembe :) A gumi állapota is érdekes lehet, mert egy pár külső már 8-10 ezer körül is lehet. Kopás illetve repedés (elöregedés) nyomok kutatása.
A nagy szakértőnk talán Balázs a fórumon, mintha lenne közük a bringa bussinesshez! :)
Mint hozzáértőt hadd kérdezzelek meg: mit nézzek egy használt bringa vásárlásánál? Érdemes szerinted használt, de "márkás" gépet venni, vagy inkább újat, de olcsóbbat? Olyan 40e lenne a maximum amit a barátnőm kiadna érte. Van egy Trek 3700-as modell ennyiért 1,5 éves (csak persze nem tetszik neki a színe),boltban 85e, vagy új noname márkák szintén 35-40-ért...Hmm
A gyári tükröt én sem szeretem, nem tudom magamnak jól beállítani...Csak félek, hogy ha veszek egy újat, akkor megdöntöm a motort megint. A fékkarom nem jött még meg, még 2 hetet kell várnom. A picit olajos teleszkóphoz sem nyúltam még, pedig Laci mondta, hogy a rugóból vágjak le egy kicsit hátha segít (kb. 5 perc munka), dehát még annyi időm sem volt és lusta is voltam. Úgyhogy a vasárnapi gurulásra mindenképp lemosnám a "paripát", mert így is a legöregebb és legütött-kopottabb lesz a CB500 mezőnyben. Remélem összejön a menet, mert már szívesen megismernélek Benneteket személyesen is!
Laci - Ti merről közelítetek? Gondoltam arra, hogy esetleg elétek mennék innen a belvárosból.
Szép motoros délutánt mindenkinek! Én most megyek lassan a Milan meccsre, mert a borsos jegyárak ellenére kimegyek, lévén hatalmas drukkerük!
Üdv,
Darkmind
nem csúnya a kicsike! A tükör miatt meg nem érdemes parázni, pl. Atesznek sem tetszik a gyári tükör. Meg aztán egy motorral kisebb-nagyobb huppanásokat megejt óhatatlanul is az ember, főleg egy tizenévessel.
Ki kell nézni többet közel egymáshoz, aztán kimenni egy hétvégén és válogatni :) Mert ugye élőben megnézzük előbb a motort, látatlanba SOHA nem veszünk!
2 éve is voltunk, akkor kb. 45-50km-t mentün, 19 óra alatt.
Bringázni én is imádok! Eddig a rekord 180 km volt egy nap, gondolhatjátok, hogy rá voltam kattanva a témára Ma én is úgy vagyok, hogy a meló miatt alig van időm (Pesten lehetőségem sem) bringázni. Így hétvégén szoktam tekerni ha van időm. A legkirályabb sport!
Régen mikor megismertem a feleségemet mi is sokat bicajoztunk, akkor még új dolognak számított a Mountain Bike. Egyik rokonunktól 2db bicaj komputert kaptunk nászajándékba (jobban örűltem neki mint bármelyik étkészletnek), voltak napok, amikor közel 100km-t tekertünk.
Egyszer egy gelicsán fa tövise kidurrantotta a kerómat, 15km toltam hazafelé (mobil telefont még hírből sem ismertük akkoriban).
Néha vannak gondolataim, hogy vegyek egy jobb fajta bicajt, de ami szabad időm van azt inkább motoron töltöm, pedig szerettem régen bicajozni.
Hello Zoli!
Ha jól néztem utána akkor ez a Kevély Körüli Kerengés 26.5 km-es túra. Jók ezek a rendezvények, én a Bükkben vettem részt a 25 km-esen tavaly előtt. Szép volt, de fárasztó. Vasárnap meg teljesen elhatározás nélkül elsétáltam a barátnőmmel Békásmegyerről Szentendrére a kerékpárúton, úgyhogy most nézem a bringa kínálatot. Ha tud vki vmilyen jó ajánlatot, akkor írjon!
Üdv,
Darkmind
Az frankó lenne! Vasárnap reggel remélhetőleg feltámadunk (járni akkor még nem nagyon tud az ember, csak sántikál ) aztán délelőtt eredményhirdetés a csapatoknak.
Ha erre jártok ugorjatok be! Túlságosan szalonképes nem leszek, de legalább összefutunk!
Zoli!
Kitaláltam valamit, hogy te se maradj ki a jóból . Mit szólnál hozzá ha a túlélő túra végén a CB 500 fórum lenne a szurkolótáborod?
Azon a környéken lesz ha jól emlékszem, bevárunk a célnál ha nem bánod. Persze én még nem voltam ilyen tulélő túrán azt se tudom van e cél, meg hogy miként mennek ott a dolgok
Szia Darkmind!
Ennek csak örülni tudok, várhatóan 11-re leszünk ott de mivel ez több mint 200km-es út nekünk ezért lehetnek csúszások az idővel.
Persze mindent megteszünk, hogy időben ott legyünk
Szépek ezek is és ami nekem van az is jó képeket csinál csak a gyári beállításra kell hagyatkozni. Nem elpiszkálni ahogy én tettem, legutóbb volt a kezemben L14-es, nagyon tetszett, állítólag van már L16-os is. Nekem olyan kell amin csak egy gomb van és mindent megcsinál
Ilyen képet csinál amikor csak simán automatán van és nem piszkálok hozzá:
A hugicám profi fotós, csak Nikont vesz, ő beszélte rám, én meg hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz
Mondjuk a patakot kibírta, meg egyszer el is ejtettem, úgyhogy ha mást nem focizni lehet vele
A munkám által, próbáltam Nikon S 5-öt, Samsung D60-at, Panasonic DMC TZ-1-et, DMC FX8-at, sőt ezek az enyémek is voltak, de nekem a Canon A 430-as jött be, a többit el is adtam.
Hát Nevenincs bringát (Tesco Auchan) ne nagyon eléggé gyenge anyagokból vannak! Inkább 1 használt jó minőségű bringát!
Trek az 1 hatalmas márka! jó választás!
De ami használtan esetleg olcsóbb és jó Caprine, Hauser, Merida, Author.
Nálunk van 1 zsír új Caprine Green Way (alumínium váz) alacsony férfivázas Szürke-kék ára: 50.900 HUF
Természetesen ha használt bringát nézel akkor amiket Zoli leírt alap hogy végig kell nézni :)
üdv: szobbal