Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azóta már lennt van, mert a blokkot is sikerült szétszedni.
Most lehet "mérgesnek lenni" úgy szedtem ki, hogy egy darab vassal kitámasztottam a hajtókart, és megkértem a nagypapám, hogy ugráljon a csavarra rakott erőkaron. Rálépett, és lent is volt. Kérdés, hogy a főtengely, és a hajtókar mennyire díjazta
nem lehet hogy csak a csapágyak szarok? vagy a hajtókar lötyög fel-le?
HA balmenetes akkor van az egyik "lapon" egy bevágás, de sztem nem az. Csak simán rá van tépve.
Úgy húzd szét, hogy fordítsd a lendkerék felőli oldalára, és szép lassan bicegtesd folyamatos felfele húzás mellett. Ha teljesen szétjött arra figyelj hogy ne dőljön szét a váltó, meg semmit ne feszegess csavarhúzóval, mert ha megsérted a tömítőfelületet utána csak nehezéknek lesz jó. Bár asszem az NSR-nek van középen tömítése, de azért ne feszegesd semmi kemény anyaggal.
Van lyuk a közepén, szóval reményeim szerint valami tengelyen volt.
Amúgy igen, már én is megtaláltam 20 ezer a kerék, a motor meg 28 volt.
28e
Nem úgy törött le valahonnan? Mert ha csak úgy kiesett az túl sok jót nem jelent.
az fasza. Ez volt az amelyik 20ezerbe került?
még a régi szép időkben..
nem ezek nagyon kicsik, iylen alátét szerű dolgok. Lehet, hogy alátétek...
hát akkor nem kéne lötyögnie. na nem baj majd valamikor szétszedem azt is. Egyenlőre a pénzgyűjtés megy az új szimmeringekre meg csapágyakra, meg lehet hogy a főtengellyel is csinálni kell majd valamit. Meg a kicsi alkatrészekre is rájönni, hogy mik azok, mert a szervizkönyvben nincs róla szó. Majd holnap lefotózom őket.
Láttad már szétszedve? Amennyiben nem, illusztrálom néhány képpel. A felniben lévő lyukakban gumi betétek vannak, abban pedig fém. A lánckerék pedig csapokkal és egy seeger gyűrűvel van felfogatva. Ha valamelyik elem ki van kopva, lötyögni fog a lánckerék. Egy kevés lötyögése lehet, mert a lánc úgyis feszít rajta annyit hogy menet közben meg se mozduljon.
pannon-3nyolcvanöt-21negyvenegy
Volt egy egész nsr de lassan már elfogy. Azért még van pár cucc. Ha e-mailben megírod arra is válaszolok. Vagy akár megnézheted személyesen is mivel kb 5 km-re lakunk egymástól...
"kiesett pár kicsi alkatrész"

Főtengely, váltó, kuplung.
Srácok,akinek NSR-e van,de 50-es papírokkal motorozik,azt igazoltatta már rendőr? Ha igen nem kötekedtek,hogy márpedig ez nem 50-es motor? :)
Na most aztán elkélne a segítség, Kiesett a blokkból pár igazán kicsi alkatrész. Ha valaki ismeri az nsr blokkját, és van tippje, hogy mi lehet az, kérem írja le, Ha kell le tudom fényképezni. Pár szimmering és csapágy mérete is kelleni fog majd.
Bontásra szánt vagy törött NSR papírjait és rendszámát megvenném! Ha van vkinek jólenne ha értesítene!
Köszi szépen, remélem nem fog segítség kelleni.
Jelenleg egy 1 centis rés tátong a két blokkfél között, remélem lesz még az nagyobb is...
Hát ezt rögtön gondoltam. na megyek le szétszedem ezt a szart azt ha nagyon nem megy az összerakás kidobom vagybeviszem a szervizbe.
Na elkezdtem szétborítani a blokkot. Már meg van lazítva minden csavar, lötyög a két blokkfél, csak még teljesen szétszedve nincs.
Bármi ok amiért nem kéne szétbontanom, vagy bármi ellenvetés?
Engem itt vagy msn en megtalálsz ha bármi van szívesen segítek! KOLLÉGA
és még a főtengely is lötyög, most néztem meg azt is.
Minden esetre nekiállok széthúzni a blokkot. remélem ha az összerakással gondjaim akadnak, azért lesz pár ember, aki segít megoldani a problémákat.
Már hogy lötyöghetne.........
a megfigyeltek alapján igen, mivel a csőkulcsot amivel kitámasztottam a rendszert elgörbítette... Most akkor hogy is van ez?
az nsr nél a jobb oldali főtengelycsavar (ami a két fogaskereket tartja) az fordítottmenetes?