Azóta már lennt van, mert a blokkot is sikerült szétszedni.
Most lehet "mérgesnek lenni" úgy szedtem ki, hogy egy darab vassal kitámasztottam a hajtókart, és megkértem a nagypapám, hogy ugráljon a csavarra rakott erőkaron. Rálépett, és lent is volt. Kérdés, hogy a főtengely, és a hajtókar mennyire díjazta
Úgy húzd szét, hogy fordítsd a lendkerék felőli oldalára, és szép lassan bicegtesd folyamatos felfele húzás mellett. Ha teljesen szétjött arra figyelj hogy ne dőljön szét a váltó, meg semmit ne feszegess csavarhúzóval, mert ha megsérted a tömítőfelületet utána csak nehezéknek lesz jó. Bár asszem az NSR-nek van középen tömítése, de azért ne feszegesd semmi kemény anyaggal.
hát akkor nem kéne lötyögnie. na nem baj majd valamikor szétszedem azt is. Egyenlőre a pénzgyűjtés megy az új szimmeringekre meg csapágyakra, meg lehet hogy a főtengellyel is csinálni kell majd valamit. Meg a kicsi alkatrészekre is rájönni, hogy mik azok, mert a szervizkönyvben nincs róla szó. Majd holnap lefotózom őket.
Láttad már szétszedve? Amennyiben nem, illusztrálom néhány képpel. A felniben lévő lyukakban gumi betétek vannak, abban pedig fém. A lánckerék pedig csapokkal és egy seeger gyűrűvel van felfogatva. Ha valamelyik elem ki van kopva, lötyögni fog a lánckerék. Egy kevés lötyögése lehet, mert a lánc úgyis feszít rajta annyit hogy menet közben meg se mozduljon.
pannon-3nyolcvanöt-21negyvenegy
Volt egy egész nsr de lassan már elfogy. Azért még van pár cucc. Ha e-mailben megírod arra is válaszolok. Vagy akár megnézheted személyesen is mivel kb 5 km-re lakunk egymástól...
Na most aztán elkélne a segítség, Kiesett a blokkból pár igazán kicsi alkatrész. Ha valaki ismeri az nsr blokkját, és van tippje, hogy mi lehet az, kérem írja le, Ha kell le tudom fényképezni. Pár szimmering és csapágy mérete is kelleni fog majd.
Na elkezdtem szétborítani a blokkot. Már meg van lazítva minden csavar, lötyög a két blokkfél, csak még teljesen szétszedve nincs.
Bármi ok amiért nem kéne szétbontanom, vagy bármi ellenvetés?
és még a főtengely is lötyög, most néztem meg azt is.
Minden esetre nekiállok széthúzni a blokkot. remélem ha az összerakással gondjaim akadnak, azért lesz pár ember, aki segít megoldani a problémákat.
Most lehet "mérgesnek lenni" úgy szedtem ki, hogy egy darab vassal kitámasztottam a hajtókart, és megkértem a nagypapám, hogy ugráljon a csavarra rakott erőkaron. Rálépett, és lent is volt. Kérdés, hogy a főtengely, és a hajtókar mennyire díjazta