nem kivülről kell égetni pláne ha van lánghegesztő beállítod a disszu oxigén keveréket olyanra hogy fasza hője legyen, hallod mikor ég jól meg látni magán a lángon és bedugni a csőbe mellé meg kompresszorral nyomatni óvatosan hogy ne oltsa el de vigye be a lángot (arra azért vigyázni hogy ne érjen a láng kékes közepe ami vág a cső falához hanem legyen középen)... egy idő után 850 fokon asszem nem tom pontosan az értéket begyullad magától a korom unnan csak nyomni kell neki csutkára a a levegőt kompresszorból és átizzik az egész nekem szikrák szoktak kiugrálni a dobból aztán addig csinálod mig ki nem ég vagy le nem hül és ha belenézel már amennyire tudsz fémtiszta felületett kaptál elég macerás meg rá kell érezni, én mindig jó öreg karosszériás-autószerelő ex oktatómnál csinálom ő nagyon vágja a témát
Csabi, ez így van, ha egy olyan motorról beszélünk, ami Magyarországon már futott 125-ösként, és volt magyar forgalmija. Az ilyen motoroknál tényleg szívás, ha utánanéznek, mert benne van a rendszerben. Viszont ezek a motorok a leggyakrabban külföldről vannak behozva, és nincsenek regisztrálva itthon, csak amikor megkötöd rá a biztosítást, mint ötvenesre. Olyankor nézheti a rendőr, ameddig akarja.
Viszont, ha te szívtál ezzel, elmondhatnád, mi volt a bünti, mert azért kíváncsi vagyok, mit lehet ezért kapni. Bár mondom, ha te hitelesen tudod állítani, hogy nem volt tudomásod róla, hogy a motor nem ötvenes, akkor nem tudom, ki várhatja el tőled, hogy szakértő légy... Nyílván, ha regelve volt a motor, akkor a műszaki adatai benne vannak a központi rendszerben.
Ja Ja
Ne is mond. Én is az egyik haveromnál csináltam,mert neki volt hozzá lángheggesztője,meg kompresszora
Nemcsak a kipufogó égett,hanem az arcom is
Az egész környéket elárasztotta a füst.
Az nekem is jól jönne... Ha viszont nem akarom a családi házak, meg a nyugdíjas mamák között kiégetni akkor buktam? (Egy össznépi kipufogó kiégetés valakinél? )
sziasztok.a segitségetekre lenne szükségem hogy nemtudja-e valaki honnan tudnék matricaszettet szerezni 2003as NSR-re.kérlek segitsetek mer nagyonfontos lenne.
jaja kell is rá az a kis lyuk, egy igazi férfi küzd a még az üzemanyag áramlással meg a helyes keverési aránnyal is ha már itt tartunk én akarok rá berugókart mert ugy igazán feelinges
nekem apu csak 85-t tudott vele menni.sokáig nem értette mér jobb mint az mz...majd vittem egy kört,de 3.ba már mondta h jó elég lesz
először nekem is furcsa volt,de legalább nem unalmasan huz végig az egész fordulatszámtartományon mint egy "szar" busa
Lehet,hogy egy kipufogó kiégetés sem ártana neki.
Az is sokat javíthat rajta,az enyém sokkal jobb lett,meg a hangja is pattogósabb lett.
Mondjuk a csövet lehet újrafesteni,de megéri
Szia! Érdekes, én utazásra használom a motort... Na mindegy. Amúgy nem hiszem hogy normális az, hogy 5-8ezerig nem gyorsul rendesen, szerintem is a karbit kéne megnézni... Nekem ilyen van, amikor autópályán mentem 100körül 8ezres fordulaton, onnan nem gyorsult, ezért visszaváltok egyet, majd 110-nél újra felváltok és gyorsul tovább. Szerintem ez az a "teljesítménylyuk"...
minden nsr-nél van egy "teljesítménylyuk" a karburátor felépítéséből, működéséből adódóan (mint az összes 2t kihegyezett karbis motornál) de ha ezt eddig nem tapasztaltad vagy csak most erősödött fel, először egy karbi pucolást ejts meg rajta hátha valami kosz került a fuvokába
Figyeljetek, aki ért hozzá: kereklámpás, 125-ös nsr-em van. Azt csinálja a motor, hogy 5ezres fordulatig szépen húz, de utána meghal. Dadog, és hiába adok gázt, nem, vagy csak alig akar feljebb mászni. Tök mindegy, mennyi gázt kap, felet, vagy teljes tekerést. Ha viszont eléri a 7-8 ezres tartományt (gondolom, ott nyit a power), akkor megint szépen húz, mint a kisangyal. De ez a 5-8 ezer kiesik, egyáltalán nem működik, szinte nem is lehet használni, max utazásra.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet, illetve, hogy mit lehet tenni ellene?
Köszi!
HUba
Nem! Az alvázszámból tipuskód alapján egyből meg tudják mondani, hogy hány ccm-es a motor! Engem így kaptak el, egyből mondták, hogy 125ös, megnézte az alvázszámot! Igazából ez ellen nem lehet tenni, ha szerencséd van, akkor olyan rendőrt fogsz ki, aki nem ért hozzá, vagy nem akar papírmunkát, vagy nem akar cseszegetni, de ha nincs szerencséd, akkor úgy is utolérnek!
Nemtom, nekem az előző tulaj azt mondta, hogy őt igazoltatták a rendőrök. Ráadásul motoros rendőrök. Igazából, amit ilyenkor a szerv tenni tud, az az, hogy berendeli vizsgálatra. Helyben ő nem tud megbűntetni. Mert hogy lehetne megállapítani, hogy ötvenes, hát biza csak műszaki vizsgálattal. Olyat meg a rendőr nem tud. Persze ilyennek olyat érdemes használni, ami pl . burkolt, hogy ne látszódjon a blokk, vízhűtéses, mert egy léghűtéses 125-ösnek jó nagy hengere van látszatra is, nincs rajta hátsó lábtartó, és mondjuk ne nagyon bőgesd a törzs előtt. Szép nagy kipuf rendszer sem előny. De azért egy értelmes ember, pláne, ha motoros rendőr, látja, hogy a gumik, a fékek, a hang, nem ötveneshez való... Azt gondolom, alapvetően a jóindulatán múlik a rendőröknek, esetleg azon, hogy nem vágják pontosan, mit kell tenni, vagy leszarják, mert onnan nem az ő hatáskörük. Ezért nem kell felhúzni az agyukat olyanokkal, hogy gyorsan hajtasz, nincs eu csomagod, bunkó vagy vele, esetleg másik embert szállítasz, stb. Ja, ha megkérdezik, hogy mennyi a végsebessége, nem mondod csillogó szemmel, hogy már mentél vele 135-öt is, hanem azt mondod, nem tudod, te max ötvennel mész, azt is csak lejtőn lefelé, ha nem figyelsz oda. Kicsit tudatlannak kell tettetni magad, és azt mondani, hogy te úgy vásároltad, hogy azt mondták ötvenes, ami általában igaz is. Ez benne van az adásvételiben, az én motoromnál a blokkba is be van ütve, hogy 49ccm, de mondom, általában ezek átlátszók. Meggyőzni nem fogod róla, hogy ez smkp, de tedd a szépet, viselkedj rendesen, nézz szépen, és biztosítd a jóhiszeműségedről. Akkor jó esély van rá, hogy nem fog piszkálni. Legalábbis többen mondják ezt. Kevesebb olyanról hallottam, aki megszívta. De elméletileg lehetséges.
Mondom persze ezt úgy, hogy engem még csak simsonnal igazoltattak.... Bár egyik esetben sem voltak rendes papírjaim, mégis elengedtek... Ennyi. Azért szándékosan ne keresd a társaságukat.
Na közben megoldódot,mert kb az irásomra rá 5 percre megnéztem az e-maileket ujra,és abban a pillanatban jött az értesitő,de kb 3 napja leadtam a rendelést!
Na jolvan lényeg hogy jön
Rendelt már vki a motorparts.hu-ról ipone terméket?Mert én valamelyik nap rendeltem olajat,láncsprayt,és oktánszámnövelőt,és nekem elég fura a rendelésük!Megkellett adni e-mailt,telefont,de kötelezően nem kért pl címet,azt csak én irtam oda üzenet képpen!Meg nem kaptam semmi értesitést,hogy mikor várjam,vagy ilyenek!
Na valakinek vmi tapasztalata erről az oldalról?
Viszont, ha te szívtál ezzel, elmondhatnád, mi volt a bünti, mert azért kíváncsi vagyok, mit lehet ezért kapni. Bár mondom, ha te hitelesen tudod állítani, hogy nem volt tudomásod róla, hogy a motor nem ötvenes, akkor nem tudom, ki várhatja el tőled, hogy szakértő légy... Nyílván, ha regelve volt a motor, akkor a műszaki adatai benne vannak a központi rendszerben.
Nézd meg ezt!
Ne is mond. Én is az egyik haveromnál csináltam,mert neki volt hozzá lángheggesztője,meg kompresszora
Nemcsak a kipufogó égett,hanem az arcom is
Az egész környéket elárasztotta a füst.
először nekem is furcsa volt,de legalább nem unalmasan huz végig az egész fordulatszámtartományon mint egy "szar" busa
Az is sokat javíthat rajta,az enyém sokkal jobb lett,meg a hangja is pattogósabb lett.
Mondjuk a csövet lehet újrafesteni,de megéri
6 rugó dugó gyürü nsr-be... érdekes azért kiváncsi lennék mennyit bír meg hogy teljesít
Figyeljetek, aki ért hozzá: kereklámpás, 125-ös nsr-em van. Azt csinálja a motor, hogy 5ezres fordulatig szépen húz, de utána meghal. Dadog, és hiába adok gázt, nem, vagy csak alig akar feljebb mászni. Tök mindegy, mennyi gázt kap, felet, vagy teljes tekerést. Ha viszont eléri a 7-8 ezres tartományt (gondolom, ott nyit a power), akkor megint szépen húz, mint a kisangyal. De ez a 5-8 ezer kiesik, egyáltalán nem működik, szinte nem is lehet használni, max utazásra.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet, illetve, hogy mit lehet tenni ellene?
Köszi!
HUba
Mondom persze ezt úgy, hogy engem még csak simsonnal igazoltattak.... Bár egyik esetben sem voltak rendes papírjaim, mégis elengedtek... Ennyi. Azért szándékosan ne keresd a társaságukat.
Na jolvan lényeg hogy jön
Rendelt már vki a motorparts.hu-ról ipone terméket?Mert én valamelyik nap rendeltem olajat,láncsprayt,és oktánszámnövelőt,és nekem elég fura a rendelésük!Megkellett adni e-mailt,telefont,de kötelezően nem kért pl címet,azt csak én irtam oda üzenet képpen!Meg nem kaptam semmi értesitést,hogy mikor várjam,vagy ilyenek!
Na valakinek vmi tapasztalata erről az oldalról?