ha meveszed, akkor csak úgy vedd meg, hogy a te nevedre legyen kiállítva a kétnyelvű adásvételi, mintha te hoztad volna be külföldröl. egyébként semmit nem kell fizetni rá. Legelőször is le kell kérni egy származási vizsgát, 10400 pénz. ez kb 2 hét mire megjön. utána mehetsz eredetvizsgára ami 15500 pénz. megkötöd a biztosítást (utólag küldik a csekket, egész éves díj 7560ft knh nál) elviszed műszakira (2750ft műszaki, 1100 adatlap 23000 kb az egyedi forg helyezés) ha mindez megvan mehetsz a vámhivatalba ott 30-40 ezer között lesz a pontos forgalomba helyezési dátum szerint a regadó plusz 2000 ft amiért kitöltik neked az űrlapot (2000 ft-ért én is szivesen töltögetném) ja és ha nicns ilyen VPID számod akkor azt is ki kell váltani (aminek nem sok értelmét látom) 1500 pénzért. Ha ez is megvan elküldenek az OTP-be hogy ott fizetheted csak be a regadót (persze ők is lenyúlnak valamenyivel, én esetemben 65400 volt a regadó kb 450 ftot kért a bank a műveletért pluszba). Végül de nem utólsó sorban mehetsz a forgalmiért meg a rendszámért az okmányirodába. 6000ft törzsköny, 6000ft forgalmi 4200 rendszám és 450ft a műszaki érvényességi matrica. Egy jó 100 ezer forint körül számoltam mindezt. (de lehet hogy roszul számoltam, ennél nem hiszem hogy több lesz)
Ha megveszem de nem akarom egyböl lepapíroztatni akkor később kell fizetnem regadó miatt valami pluszt? Bocs ha hülyéket kérdezek de még nem csináltam ilyet.
én a helyedbe ezt má meghagynám. luinak is egyben válasz, 90 ezerböl kb megáll a forgalomba helyezés. ez magában foglalja a regadót, rendszámot, műszakit meg minden egyebet.
Nem, 210be hoztam el Csak kell rá láncszett(20as), másik kipuff, meg most rendeltem hozzá narancssárga felnicsíkot, meg még pár apróság. Remélem 250be megáll az egész. De ezt csak kíváncsiságból raktak ki. Nem nagyon akarom eladni. Mert amúgy motorikusan semmi baja.
Vettem egy tört hona NSR125-t, 2003as évjárat. Már majdnem teljesen kész van, rendes feső lefestette, dee mindig felpattogott. Ha tudnátok segíteni abban, hogy milyen festék az ami nem pattog fel, és szépen le lehet fele fújni, akkor írjátok ide pls. előre is köcci
most nézem, szaboatika itt a legnagyobb bizniszmen. ami 229 ezeré volt hirdetve motor, azt megvette. állítom 200 ba hozta el, most meg 355é hirdeti. :D hallod, ez ám a nem semmi, még tőlem is nagyobb üzletember vagy. :D
Hát gyerekek ez egy jó kör volt. :D ilyet még nem láttam. Egyébként elmondom nektek mi az én véleményem az anyuci apuci motort vesz-ről! Ha én nagy motoros leszek (vagyok) és ha lesz majd valamikor fiam és úgy dönt hogy motorozni fog, én magam fogom megvenni az első motorját és segíteni fogom abban hogy angy motoros legyen. Ha megnézitek a talmácsi gyerekek se jutottak volna sehova az apukájuk nélkül. Erről ennyit!
Nekem nincs bajom senkivel. Az nsr fórumon még ilyet nem nagyon láttam. Olyan rs125 feelingem volt.
Inkább az volt a gond h kispara más pénztárcájában turkált.....
Félreértettél! Nem neked céloztam az egész hsz.-t, csak annyit hogy én gyűjtöttem rá! De nem neked mondtam hogy ne anyázzál, hanem a többieknek (kispara, moker). Szent a béke?
1, nem anyáztam
2, ok nélkül nem is anyáznék
3, amit nem mondtam, hogy az nsr az aerox árából volt szinte teljesen, szóval ha akkor burzsuj lennék nem kellett volna eladnom szarért-hugyért. (Az aeroxban volt pénzem, amit félretettem karácsonyi, stb. megtakarított pénzemből. Nem jelentős, de pont annyi, hogy lássák, hogy becsülöm a pénzt)
Na béke és szeretet!
On!
A kopott gumik helyére meglett a következő. Conti twist, ha valakit érdekel képet tehetek fel. Nagyon baba kis gumma. A gyári gumikba meg nemsokára lesz 14ezer km, szóval nem is rossz
Én nem egészen egy évig gyűjtöttem rá és apám 20ezret adott bele a végén. De ettől függetlenül engem sem zavar, ha valakinek megveszik a motorját, csak ne hencegjen olyannal, amiért szinte semmit sem tett... Én is örülék(ni fogok), ha 1, 1.5 év múlva a nagyobb motoromba besegítenek szüleim. Azért majdnem egy millióm nem hiszem hogy lesz 18 évesen... Egyébként -nem mintha én álszent mamakedvence lennék-, de szánalmas ami itt megy anyázás, meg buzizás téren... Tudom most az én anyámat...
jaja, még májusban vették meg a gépet, mondta is az apja hogy a lányának lesz, de még jogsira most vizsgázik. (akárcsak én, csak nekem kicsit nagyobb kategóriára). Mondjuk attol függetlenül mentem már vele. :D
Szerintem egy tizenéves gyerek, úgy fizeti meg a motor árát, hogy tanul, nem pofázik a szüleinek és nem szórja a pénzt.
(Már letettem ecdl vizsgát és most csinálom középszintű angolt csak úgy zárójelben megjegyzem.)
Vettem egy tört hona NSR125-t, 2003as évjárat. Már majdnem teljesen kész van, rendes feső lefestette, dee mindig felpattogott. Ha tudnátok segíteni abban, hogy milyen festék az ami nem pattog fel, és szépen le lehet fele fújni, akkor írjátok ide pls. előre is köcci
Inkább az volt a gond h kispara más pénztárcájában turkált.....
2, ok nélkül nem is anyáznék
3, amit nem mondtam, hogy az nsr az aerox árából volt szinte teljesen, szóval ha akkor burzsuj lennék nem kellett volna eladnom szarért-hugyért. (Az aeroxban volt pénzem, amit félretettem karácsonyi, stb. megtakarított pénzemből. Nem jelentős, de pont annyi, hogy lássák, hogy becsülöm a pénzt)
Na béke és szeretet!
On!
A kopott gumik helyére meglett a következő. Conti twist, ha valakit érdekel képet tehetek fel. Nagyon baba kis gumma. A gyári gumikba meg nemsokára lesz 14ezer km, szóval nem is rossz
(Már letettem ecdl vizsgát és most csinálom középszintű angolt csak úgy zárójelben megjegyzem.)
S.O.S. kell a pénz új motor vásárlása miatt !