kisebb csavarhúzót benyomsz a főtengely mellett aztán kifordítod, vagy erős drótból hajtasz egy kis kampót aztán azzal húzod ki.
meg van még olyan módszer hogy egy facsavart behajtasz a szimering oldalába aztán egy kimbinált fogóval kihúzod, de vigyázz mert egyből ott van mögötte a csapágy.
inkább a csavarhúzósat próbáld először.
ha be van ragasztva akkor elég nehéz kiszedni, én nem szoktam beragasztani.
lendkerék lehúzásról valahol voltak képek de most nem találom.
majd holnap csinálok képet a speckó lehúzóról.
ezt a teknikát szerintem nem lehet alkalmazni a motornál mert csak szét fogja nyomni a lemezeket de attól még nem fog elfordulni.
rosszabb esetben szét törnek a lemezek aztán mehet a vasba az egész.
nagyon vékony réz vagy vas lemezek vannak benne.
A bal oldali hajtókar mindig fellazult a tengelyen!Azt simogattam rá de nem mindig ott találtam el ahol kellett volna!Csapágyat,hajtókart,pedált,fogaskereket kellet cserélnem utána !Ja és csengőt mert annak is adtam
Szándékosan nem írtam le, mert úgyis tudjátok... Először csitt-csatt, aztán autószerelőmet felhívtam... Nem sokkal azelőtt ért oda ezzel az alumíniumos ötlettel, amikor már ott tartottam, hogy betöröm a vezető oldali ablakot...
Neeeem! Csak egyszer megszívtam az első amerikai autómmal... Az van ezeknél a gépeknél, hogy ha például kinyitod (kulccsal vagy távirányítóval az mindegy) és 30 mp-en belül nem helyezed a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, akkor bezár. Ez olyan biztonsági cucc... Alapjában véve nem rossz dolog, csak amíg nem volt amerikai autóm, addig nem tudtam, mert előtte az autóim nem produkáltak ilyet. Gondolhatod... a központi zár kattanására figyeltem fel, aztán már csak azt láttam, hogy az ülésen van a kulcs (persze a pótkulcs is a kocsiban volt) az ajtók pedig körben zárva. Jól jött ekkor az alumíniumos ötlet! :)
Ha jó kézügyességgel rendelkezel, akkor:
vágatsz egy megfelelő szélességű alumínium lapot (hosszabb kell, mint a zár belső mélysége, mivel el is kell fordítanod majd, ha sikerül). Óvatosan elkezded belekocogtatni és az alumínium felveszi a lamellák formáját (rádeformálódik). Amikor már nem tudod beljebb kocogtatni, akkor óvatosan elfordítod és kész is van. Autónál bevált, csak eddig nem akartam elmondani, nehogy azt higgyétek, hogy ez a specialitásom... :)
Sok sikert hozzá!
körlámpásnál a csomagtartó zár és a gy.kapcsoló ugyanazzal a kulccsal működik. macskalámpásnál nem. de a helyedben megfontolnám, hogy vegyek-e egy kulcsot zárral és egy zárat átlamellázzak, vagy készíttessek kulcsot zár alapján
Azthiszem nem értjük egymást. Nincs kulcsom a motorhoz, és azt szeretnék hozzá csináltatni (zár csere nélkül). És a kérdés az hogy a csomagtartó alapján csinált kulcs elindítja e a motort.(nem akarom az indítót leszerelni, a csomagtartózárat egyszerűbb leszedni)
A FŐCI MELLETT nyomjad be a csavarhúzót NE a motorháznál.
(nem, nem sérül meg sem a főci sem a csapágy)
meg van még olyan módszer hogy egy facsavart behajtasz a szimering oldalába aztán egy kimbinált fogóval kihúzod, de vigyázz mert egyből ott van mögötte a csapágy.
inkább a csavarhúzósat próbáld először.
ha be van ragasztva akkor elég nehéz kiszedni, én nem szoktam beragasztani.
lendkerék lehúzásról valahol voltak képek de most nem találom.
majd holnap csinálok képet a speckó lehúzóról.
rosszabb esetben szét törnek a lemezek aztán mehet a vasba az egész.
nagyon vékony réz vagy vas lemezek vannak benne.
Mit tett az a szerencsétlen bicikli, hogy baltával nekiestél?
Na lebuktál .Ez a titkosított meló !Átálltál a sötét oldalra!
vágatsz egy megfelelő szélességű alumínium lapot (hosszabb kell, mint a zár belső mélysége, mivel el is kell fordítanod majd, ha sikerül). Óvatosan elkezded belekocogtatni és az alumínium felveszi a lamellák formáját (rádeformálódik). Amikor már nem tudod beljebb kocogtatni, akkor óvatosan elfordítod és kész is van. Autónál bevált, csak eddig nem akartam elmondani, nehogy azt higgyétek, hogy ez a specialitásom... :)
Sok sikert hozzá!