oke!oke!bocs nem lattam hogy irtad volna az arat bocs...es a vaspersely nem fog kijonni onnan ha hasznalni fogom csk ezert kerdem mert meg sosem volt vasperselyes huvelyem(hengerem)...
Értem.Az a baj hogy az a két csavar rávan ütve kb és 3-an próbáltuk egyszerre leszedni és nemsikerült ugyhogy nemtudom hogy azt a két csavart hogyfogom kiszedni de köszi a segítséget :D
Lehet hülyeséget mondok,de probáld meg azt hogy kiszeded a két biztositó rudat a nyeregböl ,belülröl tudod levenne a csavarját és a biztositó kis lemezkét ,és miután ezeket eltávolitottad akkor talán kitudod valahogy mozgatni a fékbetétet belöle.Utánna már csak ki kell nyomnod a dugattyukat hogy visszatud tenni a betéteket és rá tud dugni a tárcsára is.Nagy nehezen ma nekem is sikerült végre le légtelenitenem a rendszert .A kormányon lévö féktartály aljában lévö föfékhenger vagy mi a szösz szivatott meg ,ugyanis nem tudott akkorát nyomni amekkorát kellett volna.
Sziasztok.Tegnap szedtem szét (énis ) a féket.Új olajat vettem bele mert ami volt az már nagyon régi volt.Viszont amikor szétszedtem kiengedtem a régi olajat belőle a fék dugói teljesen kijöttek mármint mintha ráfékeznék és most a két betét egymásnak van kb szorulva.Ma rádugtam egy szilikont a légtelenítő szelepre ráraktam a fékcsövet lezártam a féktartályt és elkezdtem szívni tüdőből mint az állat de nem történt semmi nem húzódtak vissza a dugók tudnátok segíteni ?:D
Sajnos nem voltam körültekintö amikor megvettem a motort.Ráadásul egnap megjött az also hasidomszett is amit szereztem a motorhoz,és ugye mondanom sem kell hogy most derült ki ogy a dupla körlámpás NSR-eknek több létezö idomszettje is létezik,és ami hozzám került ez sajnos nem jó az enyémre mert az oldalán lévö felfogatási pontok sem stimmelnek no meg kb 10 cm-rel rövidebb ez a szett mint amiyen nekem kell.Hurrá!
Lassan kezdi a türelmem felmondani a szolgálatot.
na bammeg, ijet még nem láttam
ez aztán az úszóágyazású féknyereg
ezzel egy métert nem mernék menni, hogy a fenébe nem vetted észre mikor megvetted a motort?
Hogy értsétek mirl beszélek itt van pár kép.Ez a gányolt szar volt felrakva az eredeti féknyergemre és ez az oka hogy inkább kompletten cseréltem az egész féket.
Bocsi de elirtam,szoval a nem a blokkot fogta meg a befogo fékem ,hanem csak annyira fogott be hogy beblokkolta a féket ezáltal megfogta a motort is ugy hogy egy centit nem lehetett még tolni sem.Persze amikor ki hült gond nélkül mehettél vele tovább.Sosem fogom megérteni az olyan embereket akik igy össze gányolják a motort mert nem hajlandok költeni az ilyen alapvetö fontosságu dolgokra mint a fék.A nagyobbik baj pedig az ,hogy igy ilyen állapotban még van pofájuk eladni ugy a motort hogy ezt az aprocska tény elfelejtik közölni a vevövel.Tehát ez az oka hogy inkább vettem egy komplett nyerget a motorra.Lehet hogy én régi módi vagyok de szeretek ragaszkodni a gyári dolgokhoz.
Tulajdonképpen a régi féknyereggel csak annyi volt a baj ,hogy a konzol amivel felrakod a nyerget a helyére ,nálam nem volt meg és valami irdatlan vastag vaslapbol csináltak hozzá egy kokányolt tartokonzolt 2 -3 db vasbol össze hegesztve és mivel nem volt még véletlenül sem mértanilag szimetrikus a nyereghez meg a féktárcsához igy ha motorozás közben ha kicsit nagyobb tempoban haladtál mondjuk ugy 120 km/h felett ,akkor ez a minöségi vasdarab no meg a betét a nagy surlodástól annyira felmelegedett hogy szószerint egyszerüen elöször megfogta a motort ugy hogy még tolni sem lehetett aztán pedig be blokkolt.
Mivel énnem szeretem az ilyen taknyolt gányolt teknikákat ,ezért ugy gondoltam az lesz a legegyszerübb ha lecserélem az egész komplett elsöféket ugy ahogy van mindenestöl.Itt vettem a fórumon a jelenlegi féknyerget is mivel külön a konzolt nem akarta eladni ,igy egyben vettem meg.Azt meg hogy miböl gondolom hogy a töle vásárolt nyereg mennyivel jobb mint ami nekem eredetileg fennt volt nem tudom,de ö annyit mondott rola ,hogy biztossan jónak kell lennie mert elötte egy nappal vette le a motorrol.többen irják hogy biztossan szét van szakadva a gumi gyürü meg ilyesmi.Én semmiféle külsrelmi nyomot vagy akár olaj folyást nem látok a jelenleg felrakott nyergen.
én egyszer szétszeddtem a leg utolsó zéger gyürüig az egész féket és kipucoltam majd új olajat raktam bele és légtelenítetem, azóta működik
ez 2 éve volt
ha van hozzá türelmed akkor szedd szét aztán pucold ki
nem tudom mijen fém lam van a tartájodba mert nekem nincsen legalábbis nem volt mikor szétszedttem meg golyó se vol, minek?
Bocsi,helyesebben atus100-nak írtam meg e-mailban. Aki előbb rámondja az áment és elküldi a címét annak küldöm. Holnap tudom feladni,vagy legközelebb csak jövő kedden,ill. személyes átvételnél is ez a helyzet.
a zsebemben lévő 75 forintot arra, hogy a nyeregben lévő összes gumi szarrá van keményedve és összerohadt a nyereg két fele. vedd le a tartály fedelét a gumival együtt és próbáld megmozgatni a nyereg nem dugattyús felét.
Na akkor mégegyszer csak hogy érthetö legyen.Én nem csak fékbetétet cseréltem hanem kompletten féknyerget is mivel az enyém szar volt.De mivel az a féknyereg amit vettem és feltettem a motorra,abban a fékbetétek szarrá voltak kopva.Mivel az uj betéteket csak ugy tudtam beletenni a nyeregbe hogy kinyomtam a dugattyukat alapállásba igy a bontott féknyeregben lévö olaj kifolyt .Miután felraktam a nyerget a helyére és elkezdtem az általatok leirt módon feltölteni majd légteleniteni a rendszert ,annyira jutottam vele hogy 4 óra alatt kétszer töltöttem rá olajat a féktartályba ,de a dugattyuk meg sem mozdulnak ,és nem keményedik a rendszer sem.Azt én is tudom hogy fékbetét cserénél nem kell a dugattyut teljessen kinyomni ,de mivel bontott volt a nyereg amiben már nem volt egy deka olaj sem igy gondoltam ha kinyomom a dugattyut teljessen ,akkor majd olaj feltöltéskor majd légtelenités mellett majd megindulnak,de eddig nem igy történt.
Alapból nem értem, hogy betét cseréhez minek eresztetted le a folyadékot, és minek pumpálgattad a dugókat bármerre?
Óvatosan visszább kellett volna kényszeríteni a dugókat, hogy beférjenek z új betétek és szevasz.
Persze, ha mostnában vetted, és lecserélted, az dícséretes, csak nem úgy kellett volna.
Legközeleebb, ha nem akarsz copni, simán mint, ha légytlenítenél, átpumpálod rajta a régi olajat, az újat meg töltögeted befele fölül és csók.
Hát ez az én is igy gondolom,de amikor felraktam ezt a féknyerget és kivettem a régi betéteket belöle ,akkor ugye ki kellett nyomnom a dugatyukat teljessen alapállásba,hogy betudjam rakni a másik betéteket és feltudjam tenni a tárcsára is.De tegnap hiába pumpálgattam,légtelenitettem 4 órán keresztül sajnos meg sem mozdulnak a dugyttyuk.monjuk annyira nem vagyok jártas a légtelenitésben,de szerintem ha minden klappol akkor max 10-20 perc alatt zajlik egy ilyen müvelet .Vagy tévedek?Mivel egy deka olaj nem maradt sem a tartályban,sem a fékcsöben sem a nyeregben ,mivel mindenröl leengedtem hogy legyen benne friss olaj,igy ugy gondoltam,hogy feltöltöm a tartályt ,aztán elkezdem pumpálni a fékkarral aztán 20-25 pumpálás után behuzott fékkérral kinyitom a légtelenitö csavart kiengedem a levöt ,és igy játszok vele egéssten addig amig egyrészt a dugatyukat neki nyomja betéteknek ,a betéteket pedig a féktárcsának ,és eközben fel kell keményednie a féknek is.Aztán pumpálásra érezni lehet hogy valamennyire kezd keményedni de csak szinte már akkor ha teljessen behuzom a fékkart,ilyenkor légtelenitö kinyit ,levegö ,esetleg egy kevés olaj kijön,aztán elzár és igy tovább .Ezt ugye egésszen addig kéne játszani amig egyszercsak elkezd eröteljessen keményedni a fék ,miután a dugatyu nekinyomja abetétet a tárcsának.De sajnos még odáig sem jutottam el hogy legalább a dugatyuk megindulnának ,nem hogy elkezdjen keményedni a fék.
A dugattyúknak magugtól nullára kellene állniuk. Ha levegőt is pumpálsz a rendszerben, akkor is kifejtesz annyi erőt, hogy tárcsáig másszanak a betétek.
itt egy tartó--jó vajon nsr125-re? 15000ft kb
http://www.ebay.de/itm/Kennzei...