Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Már probáltam ezt a variációt is ,de sajnos ez sem jött be.De azért köszi a segitséget neked is és a többi segitökész fórumtársnak is.
Ok,megprobálom igy is.
Köszi a segitséget neked is .
Pedig ha fogy a folyadék, akkor az valahová lesz.:) Esetleg próbálhatod még, hogy úgy állítod be a kormányt, hogy a fő munkahenger kis visszaeresztő furata legyen a legmagasabban és finom apró mozdulatokkal húzogatod a fékkart, épp csak annyira hogy a furatot nyisd-zárd a karmantyúval, ügyelj a testi épségedre, mert ha elkezd felkeményedni a fék akkor felspriccel a folyadék.(eléggé mar ha belemegy a szemedbe ) Ilyenkor is sok levegő szokott még távozni a rendszerből, ezt látod is. Ha már ezt leírta valaki akkor elnézést:)
Töltsd fel a tartályt, tedd rá a gumimemránt és a müanyag fedelett. Kell neki a vákum. Igy probáld meg.
porlasztó és motor közt van a membrán
Na igy csináltam ahogy leirtad,de tegnap egész délelött ezzel szórakoztam és kétszer töltöttem utánna ,de a dugatyuk meg sem mozdultak.Nem hiszem hogy egy fék légtelenitése 4 órát vesz igénybe.Én is ugy gondolom,hogy amikor már elég mennyiségü az olaj a rendszerben természetessen légtelenités mellett ,akkor a dugatyukat kigyomja majd az olaj.De 4 óra alatt nem töltödik fel a rendszer azt nem hinném.A tartályból fogyik az olaj ,ugy látom hogy sehol nem nyomja ki az olajat ,nem szivárog ,mégsem keményedik a fékkar és a dugattyuk sem mozdulnak meg.
Természetesen adig ismátelve, míg alul ami kigyün, olaj az nem habos, és a fékkarnak határozott nyomáspontja van.
Eközben vélhetően a tartályban után kell tölteni a zaccot.
Felpumpálod, behúzva tartod, kinyitod a légytelenítőt, kijün az akaármi, meghúzod a légytelenítőt, elereszted a fékkart.
ez a menet.

Azért nem viszi a dugattyúkat, mert a levegő nem fogja kinyomni.
Nem a nyereggel van a gond ,mert azt most tettem fel a motorra ,mivel régi szar volt. Hanem az a gond hogy mielött feltettem a nyerget ugye be kellett nyomnom a dugatyukat alap helyzetbe hogy be tudjam tenni a betéteket és hogy vissza tudjam rakni a nyerget a helyére.Ez mind rendben is van,de miután vissza tettem a helyére a nyerget és elkezdtem feltölteni olajjal a rendszert a tartályon keresztül ,és légteleniteni probáltam a légtelenitö csavarnál ,azt látom,hogy a dugatyuk meg sem mozdulnak ,Viszont amig a dugatyuk nem nyomodnak annyira ki hogy a fékbetétet hozzá nyomják a tárcsához ,addig nem is lehet légteleniteni normálissan a rendszert.A lényeg én ott akadtam el hogy hiába töltöm utánna az olajat ás pumpálgatom a fékkart aztán kiengedem a levegöt a légtelnitönél ,egyenlöre megsem mozdulnak a dugatyuk.Ráadásul tegnap egész délelött légtelenitettem de nem történt semmi azon kivül hogy néha éreztem némi ellenállást a fékkaron a pumpálások következtében.A féknyereg és a dugatyuknak jónak kell lenni mert én nyomtam öket össze és sehol sem engedi át az olajat ,nincs rajta sehol sem sérülés .Mivel a féknyerget bontva kaptam és mielött feltettem volna a helyére ugye össze kellet nyomnom a dugytyukat és miközben összenyomtam igy a fékcsö csavarnál kinyomta a benne lévö összes olajat.De elméletileg ha én felülröl elkezdem vissza tölteni és pumpálni ,légteleniteni a rendszert ,akkor egy idö után ahogy telitödik olajjal a féknyereg belseje a dugytyuknál ki kellene hogy nyomja a dugatyukat a fékbetéttel együtt a féktárcsának vagy rosszul gondolom?
heló hol található nsr125 motornál a membrán?
Vannak gumi pogácsák, amik rugóként funkcionálnak a nyeregben. ha azok szarok, akkor ilyesmi dolgok történhetnek.
szerintem az a baj, hogy be van rohadva a két csap, amiken "úszik" a nyereg belső fele. ha leveszi az olajtartály fedelét, el kell tudnia mozdítani a nyereg "úszó" részét, szerintem nem fogja tudni
A tartályba már kétszer is utánna töltöttem az olajat,de a féknyeregben lévö dugattyuk még mindig meg sem mozdulnal,ugyanugy teljessen ki vannak tolodvaa ahogy kinyomtam öket.Már szétszedtem a fékcsövet,megnyomattam levegövel hétha eldugult,de nem mert lehet hallani ahogy nyomja a levegöt.A kormányon lévö féktartályból is kiszivattam az olajat ,kiszedtem az a fém lapocskát ami benne van az aljába,aztán fecskendövel nyomtam neki levegöt.Apropo azon a kis fémlapon ami a tartályban van benne azon nem kellene lenni egy kis fém golyónak?bár dirrekt ez miatt szétszedtem a másik hondámnak a tartályát és megnéztem ,de abban sem találtam semmi olyat ami hiányozna a másik motorból.Tegnap szinte egész délelött légteleniteni probáltam a féket és érezhetö volt hogy keményedik a fék valamennyire,aztán behuzott fékkarnál kiengedtem a légtelenitö csavarnál a levegöt ,néha már olaj is jött belöle,de ettöl függetlenül lennt a nyeregben a fékbetéteket nem nyomta össze a dugattyu a féktárcsának ugyanugy bennt van alap helyzetbe ahogy benyomtam.Mikor fennt a kormányon lévö tartálynál lekötöttem a fékcsövet és elkezdtem pumpálni a fékkart hát elég gyengén nyomta az olajat kifelé a tartályból ,de nem hinném hogy ott el lenne dugulva ,tömödve mert elég könnyen jár a kar,és lehet látni azt is hogy benne lévö rugos alkatrész szépen jár.Igazándibl azt nem tudom hogy a féknyeregben lévö dugatyuk miért nem mozdulnaki a helyükröl és miért nem fekszik neki a fékbetétnek.Hiszen akkor lehetne légteleniteni ,hamár neki nyomná a betétet a tárcsának és ezáltal a pumpálásra felkellene teljessen keményednie a féknek,és igy lehetne légteleniteni. A féknyereg elvileg jónnak kell hogy legyen ,mert egy nappal elötte lett lebontva egy müködö motorrol amin gond nélkül müködött.ehet hogy nem kellett volna koppanásig vissza nyomnom a dugatyukat a nyeregben?
hol? az olajba?
elég sokat kell vele szarakodni, legalábbis én sokat tököltem vele mert mire kipumpáltam a levegőt addígra mindíg elfogyott a tartályból aztán megint beszívta a levegőt és kezdtem előröl
ugyan az az elv mint az autónál
egy kis segitség...
nem vettem le a hengerfejet,gondoltam ne menjen potyába a tömítés,ha nincs miért,de ha fontos leszedhetem...
Nem úszik a nyerged.
Igen újak. Vas persely van már benne ami frissen lett fúrva. Siófokon van.
es a dugo meg a gyuruk ujjak?meg remelem a huvely belurol nincs megkarcolva gondolom sima es nincs remelem kikopva!es hol laksz mert ha minden rendben van vele en elmennek erte...jolenne 1-2 kepet kuldenel is rola mindenrol dugo,gyuruk,huvely minden kuldj kepeket kerlek mert en megis vennem ha tetszik meg minden rendben van vele...mondom kepeket adj,es mond meg hol laksz!
semmi ilyen sufnituning 4t kályhacsövet nemakarok rá.:D csak szimplán egy 2t arrow végdobot :D
Sziasztok!
Eladnám, honda NSR típusú motoromat, a motorral kb 2 éve elcsúsztam, ezért az idomok jó része sérült, de a váz, motorblokk ép. A motoron van sok apróság amit lehetne csinálni, nem szép de a motorja nagyon erős felújítás után nem sokat használtam. Kisebb idő és pénz befektetéssel nagyon jó motort lehetne csinálni belőle, de én már nem szeretnék foglalkozni vele. Az ár alkuképes kérésre képet is küldök. Érvényes magyar okmányok megvannak, törzskönyv, a műszaki lejárt.
Szereld össze a teljes féket. A kormányon lévő tartályba önts fékfolyadékot (DOT3-4). Kezd el pumpálni, pumpálj rá olyan 20-at, utána lassú mozdulattal nyomd be a fékkart. Látni fogod, hogy okádja majd föl a levegőt. Természetesen mindig pórold a fékfolyadékot. Lesz amikor 3-4 próbálkozásra sem történik semmi, de csináld, jó lesz a végén.

(Persze győződj meg a fék állapotáról és ne járj úgy, mint én... "haver hozott egy féket ami tök jó csak fel kéne tölteni", majd egyszer csak azt veszed észre, hogy ömlik a folyadék alul a dugattyúk mellet...)
Én is erre a megoldásra gondoltam.Rányomok egy csövet a légtelenitö csavarra és fecskendön keresztül nyomom fel az olajat.De a légtelenitést hogyan csináljam akkor?Ugye jelenleg az a gondom,hogy feltettem az uj (bontott) nyerget ,beletettem a betéteket összeraktam az egészet és kész .Aztán levettem a kormányonlévö fékolajtartály tetejét ahová ugye önteni kell az olajat.de az szinte telejessen felvolt töltve.Aztán azt a fedelet vissza tettem rá rácsavartam a csavarokat.Elkezdtem huznni a fékkart és közben rányitottam a légtelenitö csavarra ahonnan természetessen jön a levegö.A lényeg a lényeg hogy ha néha esetleg olaj is jönne a légtelenitö csavarnál ,a karmantyuk a nyergen nem mozdulnak meg,a betéteket nem nyomja rá a féktárcsára,söt mivel összerakás elött teljessen enyomtam a karmantyukat hogy betudjam rakni a betéteket ,9ssze raktam sajnos a karmantyuk ztota is teljessen bennt vannak.Ebböl arra következtetek ,hogy mivel levegö van a rendszerben igy nem tudja kinyomni a karmantyukat .Vagy rosszul gondolom?Autot már rengeteget légtenenitettem ott egyszerübbnek tünik mint itt.Hiába pumpálom a fékkart nem érzem hogy keményedne a pumpálástól.
Henger,hengerfej,dugó,gyűrű,csapszeg,zegerek 25.000 kompletten....szerintem baráti--