Köszi, megnézzük valamikor. Viszont két hete vettem, akkor másodszorra simán beindult... ezért nem értem. Két hete áll nálam, nem tudom mi történhetett állásában, hogy nem indul azóta sem. Nem lehet, hogy a szállítás közbeni zötykölődéstől valami kábel nem érintkezik? Vagy ez hülyeség?
De van még egy ötletem... nem tudom emlékeztek-e, de az NSR-en egyszer akartam egy rejtett kapcsolót. Egy sima kétállású kapcsolót kötöttem be és nem indult a motor, csak tekert... Lehet, hogy szét kellene szednem ebben is a gyújtáskapcsolót... Lehet, hogy elengedte a forrasztás az egyik kábelt... nem tudom, ez csak egy újabb ötlet.
Majd meglátjuk... De ha van bármi egyéb ötlet vagy jótanács, akkor szívesen veszem, köszönöm szépen!
NSR 125 F... amikor megnézed a kiszemelt áldozatot ügyelj arra, hogy a motor hideg legyen, mikor beindítod, így talán kerülhető az átbaszás. Nézd meg a hátsó telót, hogy csillapít-e, mert azt nem igazán tudod javítani, csak cserével. A szokásos motorvásárlási jó tanácsok mind idesorolhatók. :)
A gyertyák biztosan akkor szarok, ha üzem melegen nem teljesítenek, vagy már hidegen sincs abszolút szikra. A kettő őz barna arra utal, hogy a gyújtás és a keverék megfelelő. A másik két hengernél vagy rossz a keverék, tehát valahol sok üzemanyagot kapnak. A másik, hogy abban a két hengerben szar a gyújtás. Ott gyertya csere segíthet, gyújtáskábel csere stb. Ha a gyűrűk kopottak, akkor kerülhet olaj a hengerekbe és ez is okozhat kormot. Én egy nyomást biztosan mérnék a hengerekbe, hogy mégis mennyi az annyi, öreg-e a blokk.
Szia!
Vedd meg ENZO motorját, ha még megvan. Szerintem 150.000 HUF-ért oda is adja neked. Csak nem tudom, hogy eladta-e már vagy még megvan neki. Rendszámos, úgy tudom, hogy a hibák (amikkel megvette) ki lettek javítva. Egy próbát megér...
Igazad van, siralmas a helyzet. Nagyon kevés ember ad el úgy motort, hogy rááldoz pénzt a felújítására. A legtöbben tényleg sufniznak, aztán megszopatják az embert. Most jöttem be a Kawasakitól. Csalódás már megint. Ha van kedvetek ötletelni, akkor leírom, hogy mit csináltam eddig...
Karburátorokat kitisztítottam, gyertyákat kivettem, megpucoltam (2 szép őzikebarna volt, kettő meg fekete). Hengerbe fecskendővel töltöttem 1-1 dl benzint, gyertyák vissza, indítózás, aztán semmi. A szerelőm azt mondta, hogy így minden motornak indulnia kellene (benzin a hengerbe módszerrel). Azt is mondta, hogy lehet, hogy az akksi kicsi és már szar állapotú. Ebben lehet valami, mert 3-4 indítózás után lemerül. 7Ah-s az akkumulátor, de akkor is ez volt benne, amikor kipróbáltam. Onnantól, hogy levettük a motort a szállító autóról, semmi, nem indult többé.
Ötletek? Zoli, a gyertyákról amúgy honnan lehet tudni, hogy teljesen kuka?
Sziasztok!
Úgy szeretném kezdeni az évet, hogy a friss jogsim mellé veszek egy nsrt. Mit tippeltek milyen szempontok alapján válasszak, illetve megéri-e vagy túl körülményes 50esként használni majdnem mindennapos közlekedésre? (Ezt azért kérdezem, mert a legtöbb 125ös, amit találtam majdnem mind papírok nélkül vannak. Aminek meg van az túl drága, nekem 100-150e körül érné meg.) Illetve milyen idomokat és honnan tudnék szerválgatni, hogy kicsit inkább túrásnak hasson a kecske?
Igazad van, tudom. Csak szörnyű látni és megtapasztalni ezeket a dolgokat. Én úgy adtam el a kis NSR-t, hogy minden gyönyörűen meg lett rajta csinálva, ki lett cserélve. Más miért nem képes erre?! Ebből a szempontból lehetnénk egyformák... hogy magyar magyart ne b...sszon át... csúnya dolog...
hát nekem is úgy volt,hogy egyszer csak elkezdett szivárogni a berúgótengelytől. Nem tudhatod,hogy milyen régi az a szimering. Én annyit szoktam időben spórolni szerelésnél,hogy az olajat nem engedem le,hanem a motort megdöntöm a másik irányba,hogy arra folyjon az olaj és akkor nem folyik ki,ha kiszeded a szimeringet.
Én szoktam zsajkózni, hogy motorvásárlás után egy hétvégét rá kell szánni, és:
Minden folyadék le, minden tartály (blokk) kimos, légy-olaj szűrő CS, gyertya Cs.
Ez a minimum program.
Ezek közben fény derül egy csomó cisznóságra, például, hogy jó esélylel minden fékbetét CS, akku CS, Láncszett CS kopó bovdenek CS
még jól jártál, ha a gumik nem 20 évesek.
Lehet, mondani, hogy hazsált autóünál még jó 100-150 rámegy a kocsira (ott még vezműszíj is CS :) mire ténylegesen üzembiztos lesz, és motornál sincs ez másként.
Ja, amúgy megint hogy jártam... ehhez a motorhoz 18mm kulcsnyílású gyertyához való kulcs vagy hosszított crowa-fej kell. Ma rászántam magam, vettem egy fejet, hogy legalább kitisztítsam a gyertyákat és hogy megnézzem milyen állapotban vannak. Leszedtem a tankot, és az a qrva crowa-fej nem fér bele, mert szélsebb átmérőjű, mint a gyertya körüli hely... Majdnem oda is b...sztam a motorhoz... Szerintetek köszörűkövön le tudok belőle szedni 2-3mm-t vagy ez ahhoz kemény anyag?
Valakitől itt már olvastam a fórumon, hogy itthon vásárolt motorokat az előző szopadék (tisztelet a kivételnek, de én ilyennel még nem találkoztam) tulajdonosaik csak hajtják és karbantartás nulla. Ha van valami gond, akkor zéró ráfordítással sufniznak rajta valamit, hogy menjen és eladhassák. Hát, qrvára igaza volt. Eddig mindig megvettem a motort, aztán felújítgattuk. Miért nem tudnak az emberek korrektül karbantartani, majd átb...szás nélkül eladni egy qrva motort? Tényleg ilyen lenne itthon a helyzet? Siralmas...
Sziasztok!
Volna egy kérdésem megint:
az mitől lehet, hogy állásában a Kawasakiból elkezdett csöpögni az olaj? Az olajleeresztő csavarnál látom, meg a sebességváltó tövénél. Ötlet esetleg az orvoslásra? Vagy alágyújtsak?
Helló!
Nekem van egy NS125F-ről bontott hengerem, hengerfejjel, ha kell.
Itt vannak a képek, nézd meg, ha kell, akkor írd meg mennyit ér neked! E-mail:motor001@mailbox.hu
valószínű hengerfejes. ez még mindig a jobbik eset mintha a víz menne az égéstérbe,mert akkor több lenne a felújítás. így lehet megúszod egy új hengerfejtömítéssel. kicsit felsíkolod a hengerfejet és mehet is össze.
De van még egy ötletem... nem tudom emlékeztek-e, de az NSR-en egyszer akartam egy rejtett kapcsolót. Egy sima kétállású kapcsolót kötöttem be és nem indult a motor, csak tekert... Lehet, hogy szét kellene szednem ebben is a gyújtáskapcsolót... Lehet, hogy elengedte a forrasztás az egyik kábelt... nem tudom, ez csak egy újabb ötlet.
Majd meglátjuk... De ha van bármi egyéb ötlet vagy jótanács, akkor szívesen veszem, köszönöm szépen!