De megint csak az, hogy hol, és hogyan használod. Én most raktam egyet rendbe. Szépen muzsikál. Autópálya 110-120, városban gyorsulgat, kanyarban hegyen döntöget és kentem a száját.
192cm 94kg, + 55l-es hátizsák, 8l/100km.
Lehet vele persze 4,5 l-el is járni, de Pesten megesznek az autósok a forgalomban, ha annyira tötymörögsz. ]:-DDD
Akkor hosszabb az áttéted, ettől viszont kajálósabb lesz, mert az NSR (nem bántásból mondom) egy apró és gyenge motor.
Folytott és folytatlan motor is ugyanazt a sebességet hozza azonos fordulaton, én most elmentem egy körre, 4-ben 11e-nél megy kb. 120-at. Akkor a Tiéd hogy megy 3-ban 110-et? Mennyit pörög? 13e-t?
Nem kötekedésből, de már tényleg...
1, Te 140cm mély vagy és 35 kg?
2, hogy megy a motorod 110-120-at power alatt? Merthogy gyári áttéttel eléri a 7e-et 6-ban elési 110 alatt, akkor meg nyit a power. Ha nem nyit akkor hosszabb áttéted van, akkor viszont gyengébb, és jobban kell neki húzni, így 4,8 nem lehet a fogyasztása, hacsak az első kérdésre nem igennel válaszoltál...
Én meg honda022 vagyok vaterán. :)
Attól függ, hogy milyen. Ha jó és full gyári, akkor már 22-be van rá vevőm. De még eldől, ha leveszem. Elvileg jónak kell lennie.
De nem készletet vettem: egyesével kiszedtük őket elvittük a csapágyboltba ott az eladó leméregette . Ugyanúgy a szimmeringeket is. Bp en két üzletbe kellett elmennem , hogy beszerezzem az összeset
Hozzászólásban már leírtam (47691-es ] szeptember 5. 10:45----. Összes csapágy a blokkban 30000ft. Általában NTN márkájúak, a legnagyobb főtengely csapágy SKF.
Szerelési díj 20000ft. Szimmeringek 1300 ft
De most hogy visszagondolok lehet hogy még +6000ft csapágy hozzájött.
Amúgy csapágykészletet az ebay -en láttam komplettet.
De viszont a tömítéskészletből amit vettem (ár 5000ft az olcsóbb a drágább 10000ft) az olcsóbbat vettem- nem egyezett a két blokkfél közötti tömítés azt a régit kellett visszatenni.
Így hangról nem is lehet meghallani hogy hogyan csörgött, persze már elmúlt mert kicserélte a szerelő az összes csapágyat a motorban, a legnagyobb volt tré állapotban a főtengelyen
szia,az enyém ugyanigy csörög,de csak ha felmegy a fordulat 6500 fölé...ha alatta maradok akkor semmi zaj....kipufogószelepet megnéztem,ha ujjal megpöckölöm ugyanigy zörög fordulattol függetlenül egyforma hangosan... ..
Az enyémet nem próbáltam még mennyit megy-- 5.ben olyan 110 nél forog 10000-et kb 6. ban már nem húz nagyon és 4,5l t fogyaszt.
De most raktuk össze vagyis a szerelő a blokkot de üresnél néha beugrik a sebességbe ha tolom. Megint szét kell húzni? :(
Meg kissél nehezen vált a tengelykapcsoló mintha nem emelne ki rendesen
Az én körlámpásom megy 160-at és normál tempóban 3.9-et eszik. (hozzá teszem 65 kiló és 175 centi vagyok) Véleményem szerint az utcai 25-ösök megérzik a nagyobb tömeget és légellenállást. Főleg, hogy 2T-ről beszélünk.
3.-ba megy 110-et
6.-ba 150 a vége
még ha folytott is a tiéd akkor is 120-at el kellene érni
nekem a fogyasztást nagy mértékben csökkentette egy gyertya csere és karburátor beállítás
Természetessen azon vagyok hogy rendbe legyen téve ez a motor is hiszen nem véletlenül rajongok én is az öregebb tipusókért.Csak hát a pénz ugye nagy ur.
Értem mire akarsz kilyukadni.Helyesirási hibákat mindenki követ el ,én is ,te is és mások is.Megfogadom a tanácsodat és neki állok szétszedni a motort ,rendbe rakom.Közben vissza került hozzám a mások Nsr-em,és mivel az hál istennek motorikussan egyben van igy majd annak mintájára probálom majd összerakni a prüszkölö motort is.
Amúgy jó nyomon jársz, ha egy iylen öreg és betegeskedő motort szeretnél feltámasztani, akkor jársz el helyesen, ha mindenhol kiontod a belét, ahol karbantartást el lehet mulasztani, mert sajna gyakorlat, hogy ahol el lehet ott el is mulasztották...
Magyarul:
Minden folyadék le, minden tartály kimos, fékbetét ellenőriz, Üa rendszer kompletten szétborít, kimos, beállít, gyerta kidob,, power kihámoz megpucol, akku életkora ellnőriz(jó esélylel kidoob) iylesmi.
Ezzel indul szerintem egy öreg motor használatbavétele.
Rengeteg alamuszi hibát lehet egy iylen alaposabb takarítá során feltárni és megelőzni, vagy megjavítani.
Sok bosszúságtól kíméled meg magad, ha ezt végigcsinálod.
Kolega..
Egyáltalán nem vagyok cinikus, még csak vitriolos, vagy gunyoros sem.
Amit leírtál arra tisztán realista megállíptás volt a "jézuskrisztus".
Nem kezdtem el boncolgatni, annyi izét tartalmazott a hozzászólásod.
(ha szemétkedni akartam volna akkor mondjuk a "tölletek, rendessen, ujj gyetya, sattöbbi elmésségeken rugóztam volna, de nem tettem)
HA úgy tetszik, röviden azt közöltem, hogy sok problémád lesz a motorral.
192cm 94kg, + 55l-es hátizsák, 8l/100km.
Lehet vele persze 4,5 l-el is járni, de Pesten megesznek az autósok a forgalomban, ha annyira tötymörögsz. ]:-DDD