Tapasztalatom az, hogy nem a fordulat, hanem a gáz szabályozza a fogyasztást. Kis gázzal kiforgatva sokkal jobban eszik, mint kis fordulaton, nagy gázzal, mert akkor csak erőlködik. Meg kell találni a középutat... ]:-)
Csokinak csodamotorja van, ezt már többször láttuk, én nem tudok NSR-t 5 l/100 alatt (igaz 4T, de a CBR 1000 F eljárkált 6-7 literrel).
Tudtok olyan oldalt, ahol műszaki paraméterek vannak motorokról táblázatba szedve. Most egy gyűrű-megragadás kapcsán keresgélek egy Derbi-hez gyűrűhézag méretet... ]:-)))
25000ft-ból megvan
ha igen fekete a gyertya akkor sok benzint kap
először takarícsd ki a légszűrőt meg a karburátort
síbertűt rakd egyel lejebb aztán próbáld meg hogyan megy a motor
Nekem ugyanugy furcsa volt az egyedi dugó,gyürü mint neked.Egyenlöre még nem tudom,hogy mit tegyek .A gyertyakép azt mutatja hogy kormos a gyertya.A tankban lévö benzinben is találtam vizet,meg koszt is.Azt már kitakaritottam.Eddig ennyire jutottam.Azt mondod dobjam ki belöle a dugót és a gyürüt és vegyek bele azt általad leirtak közül valamelyiket?Mit jelent ez anyagiakban ?
na én ott akadttam meg hogy egyedileg legyártott dugót meg gyürüket kellett bele rakni
amit én csinálnék? eldobnám jó messzire aztán raknék bele vertex vagy wössner dugót, de ez csak az én véleményem
tegnap óta nem sikerült nézni egy gyertyaképet?
Helló raktam ledes indexet motorra (NSR 125R 2001) és mind a 4 világít folyamatosan ha jobra ha balra kapcsolom annyira rájöttem hogy összeér a jobb és baloldal + vezetéke, ez a visszajelző lámpánál ér össze de gyárilag lehet így mert nemlátom beavatkozásnak a nyomát na szval ha kihuzom a visszajelző lámpáknak a dugóját akkor ha jobra kapcsolom csak jobra ha balra kapcsolom csak balra világit. A visszajelző lámpa nem világít. seígy seúgy sehogyse
Értem és köszi az információt.Nem szeretném tönkre tenni a motoromat,söt pont azért kérdezösködök itt a forumón mert én magam szeretnék megtenni mindent azért hogy jó legyen a motor.De mint már neki is irtam itt elénk sajnos nem igazán találni normális szerelöt aki egyáltalán neki állna átnézni.
Csak ennyi?Töled valami frapánsabbra számitottam.Nem tudom miért de mintha enyhe cinikusságot éreznék a hozzászolásaidban legalábbis amit felém nyilvánitasz.Te alapbol vagy ennyire nyers vagy csak engem tisztelsz meg ezzel a stilussal?
Hát igen nem egyszerü hozzáértö szerelöt találni,ezért is kérdezösködök én is inkább itt a forumón tölletek ,mert azért ennyi ember közül csak van valakinek valami elképzelése a probléma megoldásával kapcsolatban.A manuált már letöltöttem ,de nem vagyok egy müszaki zseni ,és angolul vagy olaszul van a manuál amit letöltöttem és nem vágom nagyon ezt a 2 nyelvet.A légszüröt még valoban nem néztem meg,de gyertyát már tettem bele ujjat.Kaptam egy olyan tippet is hogy lehet hogy a power szeleppel van a gond,vagy esetleg valahol meg van szakadva a vezetéke.De ezekhez nem igazán értek.Nekem ugy tünik hogy amikor eléri a 4-5000-es fordulatot ,mintha nem kapna anyagot,mert lehörög és elkezd durrogni.De ha véletlenül elkapja a fordulatot ,akkor viszont meglodul nagyon.Az a bosszanto az egészben,hogy majdnem 2 hónapot vártam erre a motorra mire sikerült megszereznem,ugyanis eddig is szerelönél volt ,mert valami egyedileg legyártatott aluminium dugót meg györüt kellett hozzá csináltatni,és kb 3hétig kellett várni mire legyártották Taszáron.Aztán miután megjött a dugó a motorhoz a szerelö összerakta az elözö gazdájának ,az ment vele egy probkört és tulajdonképpen utánna azonnal hozta nekem.Azt még megértem,hogy be kell járatni,meg össze kell kopni a dugonak megy a hengernek,de azért az csak abszurdhogy nem forog ki rendessen.Azt márcsak halkan jegyzem meg hogy egy elég nagy szerelöi multal rendelkezö csapatnál volt javitás alatt a motor Szentlörincen .Már gondoltam arra is hogy esetleg valami vezetéket vagy ilyesmit nem raktak rendessen vissza a motorban és azért csinál ilyen jelenséget.Mert az tény hogy van amikor gondol egyet és szépen kiforog,söt talán nagyon is ,mert azt láttam ha kiforog akkor a 13000-es mutatot elhagyja a mutató,persze ezt ugy értsd ,hogy állohelyzetben is van olyan hogy nem forog 5000 fölé.Aztán várok 20 percet beinditom és simán kiforog a motor,viszont terhelés alatt már csak néha forog ki ,és akkor csak akkor ha ovatossan huzom neki a gázt és nem hirtelen nyelezem le.
Csokinak csodamotorja van, ezt már többször láttuk, én nem tudok NSR-t 5 l/100 alatt (igaz 4T, de a CBR 1000 F eljárkált 6-7 literrel).