Régi és bevált dolog a drótkefe. Szedd le róla a kokszot teljesen. De a pová is lehet hogy berakódott. Minden esetre lödd be a hézagot, melegítsd be a vasat faszán azt egy kettes nyéllel kormold ki amit lehet. Szerintem.
én csak indításnál használok szivatót aztán már vissza is nyomom
nálam azért fogyaszt egy kicsivel többet mert több ideig kell melegítteni
nem mindegy hogy -5 vagy 30 fokos vizet melegítt 70-re
Az nekem is furcsa volt télen, hogy 80 km után 5 l kellett pótolni a telitankhoz, de akkor még nekem is a Denso gyetya volt benne. Télen amúgy tényleg többet fogyaszt? (szívató miatt biztos, mert tovább kell rajta hagyni, de egyébként is?)
Egyébként a gyertyahézag mérete beleszámíthat abba, h nem akar elpörögni power nyitásig, vagy a sok alapjáratozás miatt az olaj tett ben neki, és csak meg kéne hajtani?
Nagyobb szikra, tökéletesebb égés és jobb hatásfok. Ha az elözö nagyon rossz akkor az új candelell érezhetöen jobb lesz. Nekem a régi ha benelegedett nem is adott szikrát. Magasabb fordulaton(8000--) dadogott meg hasonlók. Amúgy nagy változást tényleg nem lehet várni ha az elözö is jó volt.
ja a fogyasztást az nem értettem mikor vettem a motort mért eszik 6litert 70-el tötyögve
aztán mikor ősszel hidegebb volt és nem indult el akkor raktam bele az új gyertyát és egyből 5 alatt maradtt
Nem hiszem, h gyertya ekkorát dobna, sztem azt lóerőben nem is igazán érdemes mérni.LEhet talán pörgősebb, kicsit nyomatékosabb(Simsonnál volt valami lendületbeli javulás).Kicsit a fogyasztáson is javíthat(1-2 deci), de sztem a legtöbbet az indításban segíthetne.....szerintem
Köszi a jótanácsokat... az olajak is és a gyertya is cserélve volt tavaly, mikor megvettem... Csak nem volt BR9ECS, így maradt a BR9ES... ez is jó, de most már van gyári is... :)
Széles utat nekünk... itt a szezooooooooon!
nálam azért fogyaszt egy kicsivel többet mert több ideig kell melegítteni
nem mindegy hogy -5 vagy 30 fokos vizet melegítt 70-re
aztán mikor ősszel hidegebb volt és nem indult el akkor raktam bele az új gyertyát és egyből 5 alatt maradtt
csak annyit számítt hogy nem fogsz lerohadni az útszélén
meg hidegen is beindul, ami nem hátrány
Megvan a gyári gyertyám... yeah!
(Nem gond, probléma megoldva, mármint a priv. )
Széles utat nekünk... itt a szezooooooooon!