Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez oylan, hogy ma nekem, holnap neked.

Meg a nagyképűsködés meleltt úgy igyekszem tartani ez egyensúlyt, hogy a bénázásokat (amiket mindenki csinál, csak sokan szégynelik) szóval azokat sem szoktam eltutkolni.

A legkirályabb az volt amikor két napig kerestem a gyújtáshibát egy oylan motorn aminek csak a ygertyája szart be:)
Amivel próbáltam kontrollgyertya, az is szar volt:)

NAgy tanúlság az iylen, jókat rüöhögtem rajta utólag:)
Mert úgy emlékszem, hogy alapjáraton ketyegve köpi be, nem? De mond a pontos értéket, most nem néztem meg, ellenben amit a beállításáról írtam, az megáll, próbáld ki bármilyen 2T-n... ]:-))) Szegény keveréknél lebegve esik vissza. Addig kell kitekerni, míg meg nem szűnik. Próbáld ki!

Gyertyának a hőtágulása. Az öreg Izs volt érzékeny rá. Ha túl kicsi volt a hézag, behalt... Igaz, előtte fuldoklott, mielőtt megállt, beköpte... De amit írsz, az is igaz. Nekem egy öreg szaki mondta, hogy a középső elektróda jobban hőtágul, így tovább csökken a hézag, azért megy el a szikra.
Az rém egyszerű. Átsétálok a szomszéd utcába a szerelőhöz, karbival a kezembe, és kérek egy lehelletnyit, mert ugye nem szeretnék egy egészet megvenni, csak mert fújni kell kettőt... Jó fejek, adnak... ];oDDD
Ecettel próbáltam, mert ugye vízkő ellen az jó, de az nem hozott eredményt... ]:-)))
Ez nagyon jó. Nem kellene összedobnunk az ilyen elérhetőségeket? Össze kellene szedni, a szervizek-, szerelők-, boltok-, webáruházak elérhetőségét, és a véleményeket róluk. Vagy van már ilyen topik?
Ha lesz találkozó Emzolit kényeztessétek, mert aranyat ér az "öreg" róka a csapatban. Olyanok is eszébe jutnak, amik nekem nem.... ]:-)))
PHBH 28-ast.
Sziasztok !
jó állapotú karbit keresek,2db kellene.ha valakinek van eladó normális áron kérem jelezze.
Kolega..

A benzinszintnek uygan mi köze volna, az alapjárati keverékcsvarhoz?
("Benzinszint: a legbiztosabb módszer tapasztalataim szerint, hogy betekered koppig, majd 2 kör ki. " )

A benzinszintet be kell állítani gyárira, amig ez nincs, nincs értelme semmi más beálíltásnak.

A gyertyák meg...

Hát szóval ez a "túlmelegedés hatására megnő a hézag s ezért nem indul" ez tévedés.

Akkorát nem nő a hézag, valamit ez nem is zavarhatja a gyújtást.

HA próbakáppen megnöveled a gyertya szikraközét a kétszeresére, és a motor más tekintetben 100% os, simán ugyan úgy járnia kell.
(tök hidegen kiscit nehezebben indul esetleg, kihagyogat az alapjárat, lmegy a csúcsteljesítmny, de kb ennyi, viszont ekkorát közel sem hőtágul menet közben)

Sokkal inkább az van, hogy a túl nagy hőértékű gyertya ami folyton elolajosodik, leköpködi a motor, az hamar tönkremegy, mert nem tud öntisztulni.

A túl kicsi, meg vagy szépen leolvad, és a dugón keresztül körülnéz a karterban, vagy csak simán zárlatos lesz mert megreped a porcelán a túlmelegedéstől.
Ja, a kép:
Nem olvastam még végig a válaszokat, nem tudom, hogy írta-e már valaki, de szerintem NE állítgasd egyenlőre, amíg nincs egy jó gyertyád, hanem próbáld ki, hogy mikor befullad, akkor utána lehűlve beindul-e. Mert bekavarhat a benzinszint is, de a gyertya nem megfelelő hőértéke is.
Szerintem előbb keríts egy jó gyertyát (amikor kiveszed, lehet, hogy simán csak lehűl és dolgozik utána tovább). Én nem keverném a 2-t.

Benzinszint: a legbiztosabb módszer tapasztalataim szerint, hogy betekered koppig, majd 2 kör ki. Szívatóval rásegítgetsz, hogy ne álljon le, aztán ha meleg, akkor gázfröccs, és utána figyeled, hogy hogy esik vissza alapjáratra. Ha szegény a keverék, akkor nagyon lebegősen, lassan esik vissza, a gázfröccstől meg kicsit befullad. Addig növeled 1/4 fordulatonként a benzin mennyiségét, míg gázfröccsre nem harap szépen, majd határozottan gyorsan, nem esik vissza alapjáratra. Ott kb. jó is lesz.

Nem értek a gyertyákhoz, csak azt tudom, hogy hőtágúlnak, így arra gyanakszom, hogy a nem megfelelő hőérték miatt vagy túl kicsi, vagy túl nagy lesz a hézag, ezért nem gyújt.

Hűtő: ez így tök egészségtelennek tűnik, mert nem használ tágulási tartályt, ami nyáron komoly problémákhoz vezethet majd. 222 oldalas manual, 50. oldala. mint a képen is látod, a rendszer legmagasabb pontja a sapka. Na, ott a túlfolyó furatban simán lehet dugulás is. (nem tudom ki írta, de ha erre gondolt, akkor bocs, az a vékony csövecske tényleg dugulhat. Én azt hittem, ennek is a hűtőn van a betöltője) Meg kellene nézni, mert sokkal előbb forrhat a vized melegben.

U.i.: esik a hó, az időjárásnak ezennel felmondtam!
Mér, szerinted, ha savbamártod, az nem marja a fémet?
:)
Amúgy a brigi is gynege lúg.

Persze, ha eléggé tömény trisó kását csnálsz, és bennehagyod két hétre az meg fogja marni.

De ez oylan mint az ulrahangos mosó, ha aztúl nagyra álíltod, és elég sokat bennehagyod a darabot, akkor elnűnik, mert elkavitálja az anyagot:)

Szval laz trisós lé, és nem lesz több baja, mint ha savaznád.
erről a lugozásról már hallottam
azt írták róla hogy megmarja az alut ha sokáig benne van és sötét színű bevonatot képez rajta
ez tényleg igaz?
Lehet "savazni" például ecettel, bár nem értem minek, hiszen csak nem lesz vízköves:)

Viszont valami komoylabb lúgban elégé le lehet puceválni.
Erre alkalmas a trisó, mi egalábbis ebből főzzük a karbilevest:

Lábos-trisó-karbi, kicsit megrotyogtat, gázon, és elképesztő cuccokat hoz ki egy elvileg kimosott karbiból is.

Ha meg mindenképpen savazni akarod, akkor 25%-os ecet.
az mindegyikbe
multkor írtad hogy kisavaztad a karbit azt mivel szoktad?
Francba, ez a tuti? Akkor nem fogom átrakni az első telót az NSR-ről, és az így nehezebbé teszi az életemet. Mind1, lehet, hogy kormánykiflivel együtt... Csak a "stucni" passzoljon... ];o)

Szóval akkor 35mm a hivatalos? ]:-(((
Na lépek...elfáradtam...
Jóéjt!
Angyal Zoli nagyon jó... nem hiába világbajnok!
élőben jobb
nekem mókus meg angyal zoli a kedvenc
Éppen egy közel 41 perces videót nézek... baszki... qrva ügyesek...
Rendesen belezúgtam...
azt nem tudom
felénk nincsenek fighterek
már annak is láttam majdnem minden ismétlését, már nem annyira érdekel
Tényleg, nem tudod, hogy merre gyakorlonak a stunterek?
Megnéznék néha egy-egy gyakorlást... szerintem izgalmasabb lehet mint a streetfighter bemutatókon a kész show...
szar az egész... de legalább ez a qrva valóvilág véget ért...
A Dr. Csont megy az RTL-en... az egész jó... az a háttérzaj...
amúgy most semmi érdekeset nem találtam a tv-be
Vicceltem baszod!