Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az az szép. Még ledből el is tudnám képzelni de egy 2W-os izzó érdekes lehet. Szerintem nappal 0 láthatóság.
Csak megoldódott.Legalabb nyugodt lehetsz.:)
Sziasztok!
Most nagyon ki fogtok röhögni... de végiggondoltam, úgy fair, ha megírom őszintén, hátha másnak is lesz ilyen problémája és tanul az én hülyeségemből...
Helyzet a következő: kivettem a kis indexből az izzókat... gondolom innen már sejtitek, hogy mi van...
Szóval megnéztem mekkora teljesítményűek... és ez a ciki... ezzel kellet volna kezdenem... szóval 2W-osak...
Csak óvatosan röhögjetek, nehogy megsértődjek.... legközelebb már tudom, ezzel fogom kezdeni....
Úgyhogy hétvégén pihi, jövő héten 4db izzóvétel, aztán gyíííí!
Köszi minden segítséget!
szevasztok. ballansztengelynek kéne a csapágya/görgője nemtudom hogy nevezik az érdekelne hogy honnan tdnám beszerezni?skf be nemvolt meg más csapágyboltba se ja és kb milyen árba?
Rendben, köszi.
ha polírozod utánna akkor benzines ronggyal okés alig várom a képeket :D
Semmiség bátyja!
Köszi.Majd teszek fel képet, amikor össze van rakva minden, csak a matricáktól pucolgatom.Mivel lehet a metrica származékait eltakarítani?Utánna még átpolírozom, és novicsentóóó
Háát, azért a 85 ös simsonban nem digit cucc volt, de nem is bimetálos:)
Időállandós R_C tag meg egy tirisztor:)
Köszi nektek, hogy segíteni próbáltok, rendes tőletek!
Holnap meló után megnézem az izzókat hány W-osak. Aztán először kicserélem az izzókat. Ha nem jön be, akkor megkérlek majd titeket, hogy ajánljatok egy relét, amit ha megveszek, akkor fasza lesz. (mert ezt az újat is azért vettem, mert valaki írta, hogy szerinte jó lesz...lehet hogy jó is, csak az izzókkal van bibi...) na majd holnap...
Köszi mégegyszer!
Sziasztok holnapig! :)
ENZO! most nézem a galériádat egész szépen helyre pofoztad az idomokat ;) grat :)
Legegyszerűbben úgy kell elképzelni mint egy izzószálat, ha átfolyik rajta 42W felizzik a hő hatására elhajlik megszakad az áramkör majd ha lehül újra kapcsol ekkor megint melegszik felizzik megszakít stb....... Na ha csak pl 30W folyik át rajta nem melegszik fell annyira hogy elhajoljon és megszakítsa az áramkört minimum 42W neki. Ma már másképp működnek de voltak ilyen megszakítók is így kell elképzelni egy analóg relét. :) A digitnek mind1 az bármivel megy.
Igen!Ez valóban jó ötlet!De előtte nézd meg az izzókat!Bár szerintem érdemes lenne inkább izzókat váltani, az olcsóbb
A gyári relé a szabvány 2x21W-hoz lett tervezve szóval 42W kell hogy átfollyon rajta ennek hatására ránt be. Ha az új izzóid pl csak 15W-osak akkor a 30W nem fogja berántani ergo folyamatosan világít nem villog. Ugyan ez a helyzet a ledekkel azok még kevesebbet fogyasztanak csak pár wattot. Két megoldás van vagy ellenállásokat raksz be amik megnövelik min 42W-ra, vagy nem analóg index relét veszel hanem digitálisat. Ezt már nem a rajta átfolyó áram szaggatja meg hanem egy kapcsolás így lényegtelen mennyi áram folyik át rajta.
Tudod, én még mindig azon filózom, hogy próbálgattál már minden dolgot cserélgetni jobbra-balra....csak egy dolog volt mindíg ugyanaz a rendszerben .és mindíg hiba volt, soha nem volt jó.
Köszi a segítséget, elektromosságban nem vagyok otthon... :(
A gyárit is megpróbáltam, de azzal annyit értem csak el, hogy vagy 5 perc kapcsolgatás után már világított folyamatosan, mint múlt héten... :)
Bocs a késői válaszért, de bealudtam...
Kisebb teljesítmányű izzó ksiebb terhelés (nagyobb az ellenállása) ezért kevesebb áram folyik rajta, amitől nem bír műkszeni a relé, mert az x áram hatására villogtat rendesen, kisebbre nem.
én már értem
mivel az indexreléd 21w-os égőkhöz való ezért nem terhelik meg a kis égők
inkább a gyári relével próbálkozz mert az biztos hogy kisebb értékű
Lehet hogy kisebbek az újak...tehát akkor az is csere...
Az új indexrelé 2X21 Watt, annak bírnia kellene... (4 db indexig jó)
Már totál nem értem mi lehet...
minden létezik
be én inkább arra tippelek hogy az uj égőd kevesebb watt-os
na meg a relé is befojásolja, annak is van teljesítménye
Köszi... majd holnap megnézem, mert már nem tudok másra gondolni...
Létezik az, hogy azért nem villog, mert nagyobb teljesítményű az izzó?
10w ha jól emlékszek
Nem tudjátok véletlenül, hogy hány W-osak a gyári index izzók?
(nem tudom megnézni, mert a gyári már nincs meg)
ŐŐ, igen..
Ezsedbe ne jusson kontaktsprével vagy hasonló marhaságokkal befujkálni.
Bronzkefével le kell pucolni az oxidot, és violá leszen index:)

(bronzkefét például a cipőboltban árulnak velur cipő bolyhozására)