Értem mire gondolsz. 5 literes fogyasztással számolva 40-es keveréket ad ki ha 800km-re jut 1liter olaj. Nekem a felét tolja be a pumpa. Ezért a másik felét keverem a tankba.
már levetem ma az idomokta megnéztem h nézki a tartály amibe olajnak kéne lenie full ures légszuroházba had ne mondja mi van légszuro helyett:S azt is kell bele néznem a pumpát menyire lehet szétszedni vagy azt honan tudom h jo e tomitések ncisnenek e eloregedve vagy hasonlo? és miylen olaj kell bele?
egy műanyag fedél amit 2 csavar fog és fölül egy vastag és egy vékony cső megy bele
na az alatt van a pumpa, ha leszeded kicsi olaj lehet hogy van ott de nem szabad ott olajnak lenni
előszöris kiakasztod a bovdent ami mozgatja majd leszeded a műanyag csöveket aztán elkezded szétszedni
nézd meg mi van benne
mosd ki rendesen benzinnel hogy ne maradjon benne kosz
aztán az olajtartályt is mosd ki, vedd le róla a csövet mert ott van egy szűrő, lehet hogy az van eltömődve
ehhez viszont le kell venni az idomokat
ha minden tiszta lett és nem látni forgácsot meg durva kopást a pumpába akkor rakd össze ahogy volt és öncsél a tartályba 2 dl olajat, tankba továbbrais maradjon a keverék benzin
aztán kerülj vele egy kört
ha egy idő után elkezd füstölni akkor pumpálja az olajat
ha jól pumpál és fogy a tartálybol az olaj akkor mehetsz tiszta benzinnel
2dl olaj kb 150km alatt fogy el
a pumpa pontos beálításárol holnap csinálok képet
addíg vizsgáld be a pumpát
meg ha levetted az idomokat olajozzál be minden bovdent hogy sokáig jól működjön mert megéri
Igen az az, a felső ami neked kell.
Az alsó a vízpumpa azt ne bánsd.
Két 5-ös Imbusz tartja a Deklit.
Az alatt van egy kis pumpa...
Idáig szedtem szét többit másra bízom...
U.i
NSR-nem csináltam még így, de egy -derbinek már csináltam. Ott is ki kötte az előző gazda,mert szerinte nem üzem biztos... De hálla istenek annyi esze volt hogy nem hagyta szárazon a pumpát... Szépen meg csinálta hogy össze köte a BE-KI vezető csövet és magába forgatta, össze kötöztem a karbival és a tartályal azóta üzemel.
Lehet a tiednek sincs semmi baja csak valaki okos kodot. 2-drb cső és kész is....
ja én is kb 2 éve csináltam meg azóta én se nyúltam hozzá azért én sem emlékszem már úgy rá
szerencsére nekem egy 10 perces munka csak mert ugye nekem F em van
Hála csoki525-nek sikerut belonom a karbit oylan 1700re álitotam az alapjáratot...az olajzo a motor jobb oldalán van a bloknál azt a burkolatot leszedem akor ott nem folyik sem olajsm viz igaz?
És azt h tudom megnézni h az olajpumpa jo e?
nem a kicsik is világítanak a műszerfalban. asszem 3 nagy van benne meg még pár darab kicsi is kiegészítik a nagyokat mert van ahol nem világítana oda rendesen a nagy. tudom mert égett ki nekem és nem volt úgy annyira jó
hát szét szeded a műszerfalat. leveszed és az alján kicsavarozod kb 5-6 csavar fogja össze és le tudod húznia hátulját. na és ott lesznek az izzók. kiveszed őket megszámolod melyikből hány van benne mert 2 fajta van benne nagyobb és kisebb fajta. na azokkal szépen elbattyogsz egy autósboltba és megmutatod őket és valószínűleg fognak tudni adni ilyeneket. csak megmondod hogy erősebbek legyenek.
nagyjából ennyi a történet
Értelem szerűen keverek benzinbe is, hogy kiadja az 50-est.
Az nemhogy sok, de kevés.
Any idea?
most megyek aludni
na az alatt van a pumpa, ha leszeded kicsi olaj lehet hogy van ott de nem szabad ott olajnak lenni
előszöris kiakasztod a bovdent ami mozgatja majd leszeded a műanyag csöveket aztán elkezded szétszedni
nézd meg mi van benne
mosd ki rendesen benzinnel hogy ne maradjon benne kosz
aztán az olajtartályt is mosd ki, vedd le róla a csövet mert ott van egy szűrő, lehet hogy az van eltömődve
ehhez viszont le kell venni az idomokat
ha minden tiszta lett és nem látni forgácsot meg durva kopást a pumpába akkor rakd össze ahogy volt és öncsél a tartályba 2 dl olajat, tankba továbbrais maradjon a keverék benzin
aztán kerülj vele egy kört
ha egy idő után elkezd füstölni akkor pumpálja az olajat
ha jól pumpál és fogy a tartálybol az olaj akkor mehetsz tiszta benzinnel
2dl olaj kb 150km alatt fogy el
a pumpa pontos beálításárol holnap csinálok képet
addíg vizsgáld be a pumpát
meg ha levetted az idomokat olajozzál be minden bovdent hogy sokáig jól működjön mert megéri
Az alsó a vízpumpa azt ne bánsd.
Két 5-ös Imbusz tartja a Deklit.
Az alatt van egy kis pumpa...
Idáig szedtem szét többit másra bízom...
U.i
NSR-nem csináltam még így, de egy -derbinek már csináltam. Ott is ki kötte az előző gazda,mert szerinte nem üzem biztos... De hálla istenek annyi esze volt hogy nem hagyta szárazon a pumpát... Szépen meg csinálta hogy össze köte a BE-KI vezető csövet és magába forgatta, össze kötöztem a karbival és a tartályal azóta üzemel.
Lehet a tiednek sincs semmi baja csak valaki okos kodot. 2-drb cső és kész is....
szerencsére nekem egy 10 perces munka csak mert ugye nekem F em van
ugyhogy már nemtudom
remélem hogy nem kell szétszednem mégegyszer
És azt h tudom megnézni h az olajpumpa jo e?
tescoba is szokott lenni ijen égő
de csak azt a 3 nagyot kell kicserélni mert a kicsik azok visszajelzők
nagyjából ennyi a történet