6/1990 köhém rendelet leírja mennyi és milyen színű fényforrás lehet a motoron.
röviden:
Előre csak fehér vagy kadmiumsárga (citromsárga)
Irányjelző csak borostyánsárga (narancssárga)
Hátrafelé az irányjelzőn és a tolató lámpán kívül csak piros
fény lehet.
Hátrameneti lámpa fehér
Rendszám megvilágító lámpa csak fehér, de nem világíthat hátra csak lefelé.
Oldalt lévő szélesség jelző csak borostyánsárga, vagy a jármű felétől hátrafelé piros lehet...
(8)246 A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
(9)247 A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
Srácok nem tudjátok mennyi pénzre vágják meg az embert ha el kapják hogy nagyobb kategóriájú motort vezet mint amire van jogsira?vagy hogy működik ez?vezetéstől való eltiltás ilyenek?
ja helyzetjelző
nekem jégfehér volt az egyik motoromban, már úgy vettem, de simán látszódott hogy nem odavaló cucc
csak azért hagytam benne mert keveset evett, és láttunk pecázáskor sört bontani
az a helyzet hogy mindenért baszogathat ami nem gyári, és nincs róla átalakítási engedélyed.
szóval ami zsetont ráköltenél csicsamicsákra inkább idd el, vagy tedd félre egy faca motorra
minden egyes forint kidobott pénz ami az ilyen extrákra ráköltesz
a muffok úgysem a ledsorra nedvesednek hanem a zsetonra
Üdv! Egy fontos kérdésem lenne! Ha a robogóba,az első lámpa helyzetjelző izzó helyére, zöld LED izzót rakok,illetve ha a hátsó kerék felé,zöld LED-sort,akkor legyilkol engem a sün?
szia pohi, egy gyors kérdés: ez él még vagy visszavonták azóta?
"2009. dec. 05. Járdán megállás-várakozás. 40§ / 9. A kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a feltételek megvalósulása esetén (a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, és a gyalogosok közlekedésére legalább másfél métert szabadon hagy) a tiltó jelzések ellenére is megállhat a járdán."
na pont két órával ezelőtt kaptuk meg az asszonnyal a bírságot Balatonfüreden,a rendszám mind a két motoron olvashatatlan,nem volt nálunk irat....5000 összesen...a lett volna nálunk irat,szerintem büntetés nélkül elengedett volna(megfelelő tiszteletet kell színlelni a rendőrúrnak,főleg,ha rendőr tanuló lány van vele )viszont a hétvégén 3 trafiba futottunk bele,ha csak jóindulatuan számolok,az 2x3x30000 Ft szemben az 5000 Ft-al nekem megéri...
De ha nem kötsz rá biztosítást, akkor rendőri ellenőrzésnél mindenképp bukta van, mert akkor biztos mást is megnéz a rendőr, ez tuti. De ha van rá bizt kötve akkor elkéri meg a joksit aztán, ha olyan tovább enged, de bizt hiánya setén mint irtam is biztos bonyolódik a helyzet. Végül is, ha köt rá az ember smk bizt akkor, ha kiderül, hogy nem smk akkor is gáz van :-)
Igen megvan az a papír, amivel megvették, a boltból, de nem én v.ok az első tulaj magyar országon, hanem a 3 dik. Aki először megvette külföldön az az adásvételi kéne, meg ahogy eljutott hozzám, az egész adásvételi lánc ( papírok.) De ha aki legelőször megvette külföldön és nem kért ilyen, olyan papírokat akkor már elég nehéz így utólag azokat beszerezni.
tehát arról megvan a papír, hogy egy ember megvette a boltban, de arról nincs hogy az ő tulajdonából hogy került hozzátok. ez az én olvasatomban kimeríti a lopott motor fogalmát de ne legyen igazam.
ha nagyon faca a gép akkor max annyit tehetsz hogy veszel egy típusazonos lepukkantat amin van rendszám és megcseréled
esetleg faluhelyen lehet rizikózni ahol évente 3x jár yard
de ilyen sm biztosítást ne is köss rá mert semmi értelme
Ha nem fogadod el akkor fix. 40.000 a feljelentés.
röviden:
Előre csak fehér vagy kadmiumsárga (citromsárga)
Irányjelző csak borostyánsárga (narancssárga)
Hátrafelé az irányjelzőn és a tolató lámpán kívül csak piros
fény lehet.
Hátrameneti lámpa fehér
Rendszám megvilágító lámpa csak fehér, de nem világíthat hátra csak lefelé.
Oldalt lévő szélesség jelző csak borostyánsárga, vagy a jármű felétől hátrafelé piros lehet...
stb.
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
(9)247 A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
Ez a hatályos
nekem jégfehér volt az egyik motoromban, már úgy vettem, de simán látszódott hogy nem odavaló cucc
csak azért hagytam benne mert keveset evett, és láttunk pecázáskor sört bontani
szóval ami zsetont ráköltenél csicsamicsákra inkább idd el, vagy tedd félre egy faca motorra
minden egyes forint kidobott pénz ami az ilyen extrákra ráköltesz
a muffok úgysem a ledsorra nedvesednek hanem a zsetonra
pár farokverő maratonon el kell érni dobogós helyezést hozzá
De ügyesnek kell lenni.
A streetfighterek között nagyobb sikerrel járhatsz.. inkább ott kérdezősködj. Ők előszeretettel viszik fel a kormányra a hátsó féket..
"2009. dec. 05. Járdán megállás-várakozás. 40§ / 9. A kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a feltételek megvalósulása esetén (a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, és a gyalogosok közlekedésére legalább másfél métert szabadon hagy) a tiltó jelzések ellenére is megállhat a járdán."
esetleg faluhelyen lehet rizikózni ahol évente 3x jár yard
de ilyen sm biztosítást ne is köss rá mert semmi értelme