Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem kell, nem kérték soha.
rohadt infláció
magyar valóság....
hát nemtudom. engem a biztosító elküldött a fenébe mikor 17 voltam, hogy írjak egy üzembentartóit apámmal (vagy legalábbis felnőttel) és az ő nevén lehet csak a biztosítás (így lényegében a motor is, legalábbis a forgalmiban)
Nagyfater nevén van a kocsi.. nagyfaternak nincs jogsija már vagy 8 éve. Aztán mégis minden rendben..Igaz, ő már elmúlt 13
ha jól tudom, érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie a járműre, amit venni akar... a biztosításhoz mindenképp
hidd el, akinek van 20M bevétele az még kevésbé szeret akár 1 fillért is az államnak ajándékozni...Egyébiránt, a vagyonosabbak szeretik különböző biztosítékokkal garantálni a nyugodt kiszámítható jövőt...

Ilyenkor jönnek képbe a számunkra elérhetetlen minőségi blokkolók (150-200któl felfelé) külföldi rendszámok külföldi cégeken át stb...
kb így vagyok én is
inkább kifestetem a lakást 3 évente mint befizetném gyorshajtásért az árát
persze ha lenne évi 20 milla bevételem tuti leszarnék még 1-2 millás befizetést is csekken
annyit meg azért nem könnyű összeszedni
azt azért hozzátenném hogy én olyan keveset autózom hogy kurvára mindegy hogy menyivel megyek......
most nagy késztetést érzek ,hogy megszólaljak ,,,de már inkább nem teszem
én sem vagyok mindent elfogadó és mindent lenyelő.... és bizonyos szituációkban igenis lázadó..... csak családdal a hátam mögött már erősen mérlegelek, hogy miért érdemes és miért felesleges lázadni, küzdeni.... mert esetleg a lázadozásom az ő megélhetésüket is veszélyezteti...... ez igen önző dolog és NEM tehetem, nem teszem

ennek ellenére ha akarnak úgyis megbüntetnek bárkit bármiért.... nem kell támogatást adni nekik a jogszerűségre
természetesen vannak értelmetlen szabályok.... de attól, hogy páran nem tartják vagy nem akarják betartani..attól az még van és ha nem tartják be az még nem fog megváltozni....legfeljebb a pénztárca laposodik, szerintem nem éri meg...
én nem engedhetem azt a luxust, hogy akár 5e forintot is kifizessek a saját hülyeségem miatt (bár 30e-nél kezdődik) mert nem állok úgy....iszonyatosan lehúzott anyagilag a 2010-es gerinctöréses balesetem, ami kihat ez utáni életemre is... szóval én hónapról hónapra is alig tudok megélni.... még fizessek is (ha lenne miből) sok pénzt mert nem értek egyet szabályokkal és ezért nem tartom be

a világ fejlődését forradalmak vitték előre..... de azért a 20. századtól idáig nem hasonlítsuk össze történelemmel.... egészen más a kettő.... a mostani hatalomharc és nyakkendős diktatúra nem változtatható meg forradalommal.... már késő
1etértek
nincs itt semmi baj,az emberek nem egyformák,nem egyformán gondolkodnak és ez így van jól.
akkor van baj,ha az egyik ember rá akarja erőltetni a másikra,hogy úgy gondolkodjon ahogy ő.
én pl.mindig a vagányabb,lázadó emberek közé tartoztam.
ért is baj-sérülések,büntetések.
de nem bántam meg.
meg még annyit,hogy ugye a azt mondja a történelem,hogy a világ fejlődését a forradalmak vitték előre....(nem tudom pontosan,csak egy diplomám van ,az is műszaki)
ez pedig azt jelenti,hogy azok az emberek nem fogadták el birka módra amit le akartak nyomni a torkukon.
szóval nem arról van itt szó,hogy legyen káosz,hanem arról,hogy ne kelljen már minden balfasz szabályt(amit olyanok találnak ki,akik sose tartják be)az átlag embernek dalolva beszopni.
én erről irkálok évek óta....nem arról,hogy senki ne tartson be semmit.
és ha lenne egy normális érdekképviselet,ahol meghallgatnák azokat akik legtöbbet vannak úton-és a tapasztalatból módosítanának 1-2értelmetlen jogszabályt-na akkor azt mondanám demokrácia van.
de így még csak diktatúra!
Ha megveszi nagykorú és odaajándékozza, szerintem úgy lehet.....
De egyből nem vehet, mert ugye nincs keresete....kiskorú..stb.
Valami ilyen lehet, nem?
csak 1-2 embernek..... üzenőfal?
Tudod, szokták volt mondani, hogy ha sokan gondolnak egy félét akkor azt hiszik az a jó és aki nem úgy gondolja...az a hülye.
Nem vagyok okosabb, de már írtam, hogy olyan ellen lázadtok ami ellen felesleges energiát pazarolni.... mert nem tudsz tenni ellene semmit. Legfeljebb hülyének nézed azt, aki ezt megmondja neked.
Te sosem fogsz másképp gondolkodni, mert ez a vagány így látni mindent ahogy te teszed.... de ettől még nem fog megváltozni semmi.
Engem sosem fogsz meggyőzni, hogy szükséges gyorsan vezetni és áthágni szabályokat...mert egyébként nem élet az élet. Téveszme.
Érdekes, hogy külföldön tudnak úgy élni az emberek, hogy nem azt hiszik és nem úgy cselekednek ahogy te látod jónak. Biztos hülye mind abban a sok országban....
de az milyen érdekes,hogy vállalkozó cigánynak és politikusnak minden ingatlan és jármű a gyerekek nevén van..... van köztük csecsemő is mongyuk ott az aláírással is lehet baj
Jaj gino most olvastam az üzenőfalon, hogy ott is agyára mégy 1-2 emberkének.
Rögtön leszürték, hogy mindenkinél okosabb vagy tanító bácsi.
Én meg sajnos hülye vagyok
Most jövök csak rá, hogy minden bötűért kár amit neked írtam
hülyeségeket beszélsz....
"Ha az a mentő amin beszart a sziréna és a villogó, remlem az is figyelembe vesz minden kreszt amikor a kereszteződésben agonizálsz vérző torokal segítségre várva.."

Ezt te sem gondolod komolyan....

"ha mindenki áll, mert olyan mint" te "akkor sincs baleset legfeljebb senki nem ér oda sehova ez biztos qrva jó"

Úgy látom nem érted, hogy én nem állok. Odaérek mindenhova felesleges sietség nélkül. Látom ezt nehéz megérteni, feldolgozni...
Tényleg gyere velem egy napon mindenhova és meglátod...van élet az állandó sietési, gyorshajtási kényszeren túl is.

"hanem a KRESZ rugalmasabb használata a lényeg a haladás érdekében. Ha mindenki halad akkor a baleset is elenyésző"

Nem abból van a baleset ha állnak vagy ha haladnak.... hanem ha ezt nem megfelelően teszik, abból!
nebasszátok meg 18 év alatt nem lehet rendszámos jármű a nevén?
eddig azt gondoltam hogy 14év felett már minden játszhat
ilyen gyámügyi szarokat meg inkább kihagynám.... olyanban volt részem amikor egy portát írattunk a nevére
A gyámügy intézi,kb 1-2 hónap Érdeklődj az okmányirodádban,vagy a pógármezsteri hiiignyalatban
Az apriliam se lehetett a nevemen(se biztositas) mert 3 honap hijan voltam csak 18... A Ktm mar az enyem, hisz a jogsi is csak 18 evesen lehetett.
na mégegyszer hátha tud valaki infót
a 13éves gyermekem tud venni magának 125ös motort? rendszámmal átíratva biztosítás mindennel
nem használná(asszonynak lesz) csak hogy pörögjön a bónusz a biztosításnál
ilyenkor kell neki csináltatni személyit?
Pipifax,
Ne stresszelj ginon és inin..
Szerintem valaki fizeti őket hogy hergeljenek minket
A maguk módján ők teljesen korrekt és jó emberek.
Igaz az úton nem szívesen futnék össze velük...
persze most láttam a neten, hogy egy hayabusás testvér odalett reggel
BÉKE PORAIRA
és széles utat odaát