Gondolom itt olyan esetről volt szó, hogy, hirtelen megáll és kiszáll vagy csak simán parkolóban beszélgetés. Ha nincs vaj a füled mögött felesleges mesemondásba kezdeni.
Mai sztori. X falu Mátra alján, oda járunk most járőrbe, mert kell a beerősítés. Gondoltam szétnézek már a bronx stílusú soron, ha ismeretlen helyen is járok. A sor vége zsákutca fordulóval, udvarban friss akác fák kivágva, persze csak karnyi vastagságúak. Megállunk, elkezdünk szendvicset kajálni (nem fánkot ), hadd lássák, hogy nem csak elsuhan az utcában az autó. Eltelik 2 perc domboldalról sétál lefelé egy ork vállán 4 szál 4-5 méteres akáccal. Az akác a bal vállán volt ezért szerencsétlenségére nem látott minket.......sétált lefelé tovább. Leért befordult a házhoz, ekkor nagy döbbenet kiült az arcon, megrándulhatott biztos a vála hirtelen mert repült le róla a fa meg a fűrész is gyorsan . Kollégám 120 kg körüli kiszál, "na jöjjön csak ide"...... Emberünk összeszedi magát kihozza a cumót elénk, nyomtam pár fotót, szóltam a kapsra, hogy küldjenek jegyzőkönyvet, mert nálunk nincs (a mi területünkön másképp papírozunk, ide helyi jkv kellett). Járőrök kihozták, elmentek az orkkal megnézni hol vágta ki a fákat, 2km...örültek neki. Megírtam 8 oldalnyi papírost, elvettük a fát, fűrészt, stb...... jöttek az polgármesteri hivatalból a fáért. Erre megszólal az ork "ne adják má nekik oda a fámat, há nehogymá én behordom, meg bírságot fizetek ő meg elfűtse" . .
Nyáron történt , polgárőr kocsiban voltak , egyedül volt egy polgárőr fickóval , majd csak csodálkoztam.
Satufék , gumi sikít majd úgy pattant ki , mintha egy bankot raboltam volna előtte 2 perce... :)
én csak egy "nép ellensége" embert ismerek haverom apja közveszélyes munkakerülő volt
párszor bevitték, megütögették, aztán elengedték
a végén belépett a tsz-be aztán békén hagyták
Ez nem volt annyira durva mint ahogy azt az emlékezők mondják.......volt apósom(már régebben is írtam) vérbő náci volt, családja is és horthy tiszt volt az apja.........mindig nyíltan ugathatott és soha semmi baja nem volt ebből sőt a gyárban ahol vagy 30 évet melózott még jól meg is becsülték a melóját és nem a szociban rúgták ki hanemy gengszertváltás után mert az addigi párttitkár tulaja lett a cégnek és végre kiríghatta azt aki már 20 éve gúnyolta mert addig nem tehetett ellene semmit.....
Én azért hallottam bőven akkor emberekről...akik most öregek, hogy bizony.....ment jócskán az, hogy X mondott valamit Y-ra, mert szúrta a szemét vagy csak "útban" volt neki.... és jöttek a Z-k és kérdezés nélkül és vád nélkül félretették....
én abban nőttem fel és nem volt ilyen......legfeljebb z 50-es években, de ott sem annyira vadul mint amennyire arra emlékeznek hivatásos riogatók és viszaemlékezők.....olyan sem nagyon volt, hogy kötelezővé tették valakinek némi zsarolással, hogy besúgó legyen, az inkább önkéntes volt különböző előnyökért cserébe vagy csak mert alapból vérbeli vamzer volt valaki........a zsarolással csak most takaróznak akikről kiderül....
Háááát...attól függ, mi az az "eddig"
A módszerváltás előtt nem igen pofázhattál olyan dolgokról, ami volt...csak nem szabadott róla beszélni.... mert igen csak elmentek érted hajnalban és nem csengettek!
Akkor is ment ez figyelés, követés, lenformálás stb., csak nem ilyen fejlett technikával, mint ma.... hanem "téglákkal"
fene tudja
80as évekből már vannak emlékeim, mégpedig olyanok hogy aki melózott tisztességesen az megélt aki lopott azt meg megverték
faterom munka mellett elment esti suliba leérettségizett és csoportvezető lett kb 1,5x annyi bérrel mint előtte esztergályos melósként
most meg aki tisztességesen melózik szopatják, aki lop az meg megy a szanatóriumba továbbképzésre
Hát én szemrevételeztem 3 koromfekete első vezető téri oldalablaki fóliázást szombaton és be is rendeltem őket műszakira. Meg ami gané tré autó, több helyen lukas, törött lámpás, stb. na én berendelem ám azokat is műszakira. Eddig is lehetett..... Végül is én csak egy jelentést írok az NKH-nak és a berendelést ők csinálják, de a lényeg ugyan az.
Mai sztori. X falu Mátra alján, oda járunk most járőrbe, mert kell a beerősítés. Gondoltam szétnézek már a bronx stílusú soron, ha ismeretlen helyen is járok. A sor vége zsákutca fordulóval, udvarban friss akác fák kivágva, persze csak karnyi vastagságúak. Megállunk, elkezdünk szendvicset kajálni (nem fánkot ), hadd lássák, hogy nem csak elsuhan az utcában az autó. Eltelik 2 perc domboldalról sétál lefelé egy ork vállán 4 szál 4-5 méteres akáccal. Az akác a bal vállán volt ezért szerencsétlenségére nem látott minket.......sétált lefelé tovább. Leért befordult a házhoz, ekkor nagy döbbenet kiült az arcon, megrándulhatott biztos a vála hirtelen mert repült le róla a fa meg a fűrész is gyorsan . Kollégám 120 kg körüli kiszál, "na jöjjön csak ide"...... Emberünk összeszedi magát kihozza a cumót elénk, nyomtam pár fotót, szóltam a kapsra, hogy küldjenek jegyzőkönyvet, mert nálunk nincs (a mi területünkön másképp papírozunk, ide helyi jkv kellett). Járőrök kihozták, elmentek az orkkal megnézni hol vágta ki a fákat, 2km...örültek neki. Megírtam 8 oldalnyi papírost, elvettük a fát, fűrészt, stb...... jöttek az polgármesteri hivatalból a fáért. Erre megszólal az ork "ne adják má nekik oda a fámat, há nehogymá én behordom, meg bírságot fizetek ő meg elfűtse" . .