Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pedig de..... az eső is a "közlekedési és látási viszonyok" kategóriába esik.
Neked magyarázzam, biztos úr!

Ha esik az eső és egy adott helyen lakott területen 50 a megengedett sebesség és 50-el megyek....de baleset van, mert pl. elütök valakit vagy kikanyarodik elém..... akkor relatív gyorshajtást fognak rám verni, mert attól, hogy haladni lehet 50- el esőben.... egyéb manőverek (fékezés, kanyarodás, kikerülés) már másképp működik, mint száraz körülmények között. Élből azt mondják, hogy ha abban az időjárási körülményben 40 lett volna a biztonságos haladási sebesség és akkor meg tudok állni az elém lépő vagy kanyarodó előtt.

Pohi, hidd el ez így működik...... azt jobban vizsgálják, hogy ki mit nem tett a baleset elkerülése érdekben (vétlen).... mint azt, hogy ki mit mulasztott amiből baleset lett.(vétkes)
Üdvözlet!
nem pont ehhez a témához kapcsolódik de hasonló a kérdésem
állítottak meg már itt valaki a1es jogsival 125 25 kw papiros motorral?
szóltak érte?
Ja ez így van de az eső nem ilyen tényező ott. Körbe beszélhetjük jobbról balról. Ha normális a gumi akkor nem esik el, akkor nem halálozik el, ez a lényeg.
Hajtottuk jó vasak azok is, de a kombik jobba voltak. Elméletileg új A7-eseket szereznek be az alkalomra és A8-asokat.
Szia pohi!

Mindenben egyetértek veled, de hozzátennék valamit.
A rendőrség oldaláról alkalmazott "gumiszabályt".
A közlekedési és látási viszonyoknak megfelelően megválasztott sebesség. Azaz a relatív gyorshajtás.
Értem, hogy van minimum sebesség autópályán. Ez ugye 60 km/h.
De ha közlekedési és látási viszonyok nem engedik -hó, jég, köd stb. , akkor lehet sőt kell ennél lassabban haladni.

Nem vagyok ellene senkinek, csak velünk szemben is ezt alkalmazza a rendőrség.
Micsoda? Egy motoros rendőrt autóba ültetnek majd az soros EU elnökség alatt? Nagy luxus. Bár a kombi audi nem közelíti meg az üzemórás audikat, amik Tökölön vannak. Azokat is hajtottátok?
Szép reggelt Pohi! A hozzászólók tájékozatlanságát szerettem volna Neked bemutatni. A motoros rendőr gyerekeket sajnálom ! Már csak azért is mert motorosok voltak.
Szia!

Nem voltam most két napig, mert Bp.-en voltam gyakorolni a jövő évi delegációs kísérésekre autóval.

Milyen vélemény érdekel?

Amit gondolok nem írom le, mert......szóval érted.

Sokan bírálják, hogy a motoros elindult kopott gumival. Nem tehetett mást, mert parancs volt, ilyen egyszerű ez, ha megszegi akkor katonai bíróság elé cibálják. Sokan okoskodnak, hogy akkor miért nem ment lassabban....hát autópályán lévén szó, van ám ott egy minimum sebesség meghatározva. Na meg a nagy igazság, hogy utólag könnyű okosnak lenni és még az is igaz, hogy a baleset véletlenül következik be a részes akarata ellenére. Erről többet mondani nem lehet. Nagyon sajnálom a kollégát, ennyi....pont.

A másik eset is rettenetes. Ott egyértelmű a bukócső hibája. Henrik nagyon jól képzett volt szakmailag és motor vezetésileg is. Együtt voltunk az utolsó megrendezett országos motoros versenyen. FJR-en ült ő is és nagyon tudott menni vele. Ráültették a suzukira, gondolom, hogy menjen bele a km-er. Úgy ment vele mint az FJR-el szokott, és gondolom meglepte őt is, hogy nem a lábtartó ér le előbb, hanem a bukócső ami kiemeli a gépet ami ellen nem tud mit tenni..........ha jól tudom valaki után ment és nem csak simán száguldozott........a munkáját végezte.
Le is fosnám a combom bokáig, ha a légirendőr három gúrtnira büntetne
Bunkóbanda ez.
Pohi ! Jelentkezz vétel !
http://vastagbor.blog.hu/2010/....
Szólj hozzá, mi a véleményed?
Ez csak a helyszíni bírságokra vonatkozhat..., mondjuk ezt már egy ideje pedzegették. Objektív felelősséges esetben a külföldi rendszám valószínű még mindig nyerő...

(3 milláról 100ra emelni a büntetést.. azért az nem piskóta)
letöltöd...... 1000/ nap.
Ha tőlem nincs mit levonni, se bejelentett munka, se bankszámla, tanuló vagyok akkor a behajtást átháríthatják a tulajra? Vagy automatikusan a rendőrség átadja az ügyet a helyi önkormányzatra, hogy vasalják be...
jóvan...jóvan.... nem bánom, hogy tudatlan vagyok e téren
szerinted.....Kecskeméten az enyhe fokozat ilyenekkel van tele.
Nem nyilatkozhatsz úgy, hogy leközmunkázod mert a pénz kell nekik, tehát ha nem fizetsz(hiába a nyilatkozat) akkor a tulajnak kell fizetni vagy adó módjára behajtják....
Ennél sokkal komolyabb ügyekért sem ültetik le az embereket....
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget!
Természetesen a tulaj nyilatkozta, hogy kölcsönadta nekem!
Mivel családban van a dolog ezért nem történhet olyan, ha én megkapom a határozatot és a fellebbezési időben én megindoklom, hogy közmunkában szeretnék részt venni akkor ezek után már nem hajthatják át az összeget a családtagomra?

tsanyi nincs kedvem leülni!
Szerintem amióta az objektív rablás van nem ülheted le Te mint kölcsönvevő hisz az elsődleges a pénz behajtása és a dolog úgy szól, hogy ha a gépjármű vezetője(ha nem a tulaj) nem tud fizetni akkor automatikusan adó módjára a tulajtól beszedik a lét és Ő tud téged polgári peres úton kényszeríteni a bünti kifizetésére.....leültetni csak akkor fognak ha nem lehet senkin behajtani....illetve még akkor sem.....ezért van az, hogy a fuvarozó cégeknél néhol kauciót kérnek a sofőrtől ezek miatt....
Szia baR6na!
1 A tulajnak kell nyilatkoznia , hogy kölcsönadta neked!
2 Te kapsz a saját nevedre egy határozatott , amiben benne van a fellebezési idő és menyi illetéket kell leróni a kérelmedhez!
3 Ezután megindokolod hogy miért akarod leróni!
Sziasztok!

Történt egy kisebb gyorshajtás, 30.000 ft, de a járművet nem a tulajdonosa vezette hanem én! Az értesítést kiküldték a határozatot még nem hozták meg. Gépjármű kölcsönadási szerződést most akarom a postán feladni a rendőrségnek, ehhez kell illeték vagy elég egyszerű postai úton elküldeni? Szeretném a bírságot közmunkában leróni és ehhez kell nekem egy külön dokumentumot csatolnom még a levélben ennek a kérelméhez, vagy várjam meg határozathozatalt és ne fizessem be a csekket és várjam a fejleményeket?

Köszönöm!