Régi trabantos időszakban hetente bűntettek meg .Volt nekem is ilyen,hogy aznap járt le és este 10kor dülleszkedtünk a kocsinaka rendőr meg jött,igazoltatott és bűntetett,mert mondván aznap már nem tudom vizsgáztatni!
Másik hét: mondja mik ezek a forgatott felnik a trabin? (6x13asalufelni,persze 5cm-es nyomtávszélesítő-átalakítőval )
Mondom micsoda? Ezek Uram alumííínium felnik!
Ne magyarázzon!
Akkor mi ez itt hátul az ablakban?
Mondom sötétítő roló
Na akkor :melyik legyen? Teszi fel a kérdést!
Bocsánat,nem értem!
10000 a felniért,vagy 3000 a rolóért?!
Jaaa,értem,köszönöm elfogadom a 3000ftot!
Szóval,ha akar megbasz,ha van sapkád,ha nincs!
hát, a sógorom NKH-s. 100 teherből 60 megy műszakira az országban elmondása szerint. Fék nem működik, stb.
Hányszor olvassuk itt is kérdésként, hogy berendeltek műszakira mit csináljak? Na az a rendőr.
Ha hallasz valamit az kevés. Ha le van írva, azt hidd el, de csak ha jogszabály. Mennyi kamu, félreértett, szándékosan félrevezető rádióhír, cikk van? Ugye?
műszaki érvényesség hogy van?
ha a forgalmiban 2010.12.20. van akkor az
1: 2010.12.19. 23:59-ig
2: 2010.12.20. 23:59-ig
már csak azért kérdezem mert múltkor egyik ismerősöm azért büntették meg mert aznap járt le a zöldkártyája és akkor azt mondta neki a rend éber őre hogy az érvényesség addig a napig tart.....
miért, most mi alapján küldi műszakira? Ránézésre.
Sanyi, ne keltsd már a pánikot, ha látom majd leírva bosszankodok. De ez a hallttam valahol ahol hallották.......a tv. tervezet 100.000, gyorshajtásnál kiszabható a max 300. Az öv stb. eddig is 45 volt, most helyben kiszabható lesz, ennyi a változás.
Kissé lehangolt vagyok, na nem azért, mert tegnap, aranyvasárnap pestre menet 3 trafit is láttam, még örülök is, hogy sikerült megúsznom. Inkább azért mert alighanem eggyel több részt néztem meg a helyszínelőkből mint kellett volna. Most kaptam kézhez ugyanis egy nyomozás felfüggesztő határozatot. Merthogy bizony hozzám betörtek. Igazából végtelenül csalódott vagyok. Az itthoni nyomrögzítők munkájára nem panaszkodom, kétszer is bejárták a helyszínt. Igaz másodszor csak azért, mert itt felejtettek egy bűnjelszámot. Viszont rögzítettek ezt-azt. A nyomozó is megtett mindent, csak ugye kevés annyi „adat”, mint egy szemtanú személyleírása...vagy a kocsitípus ...meg a rendszám…meg a DNS az átpakolt dobozokról…ja, meg néhány kövér ujjlenyomat…az ellopott áru sem mond semmit, mert azok szinte kizárólag huzaltekercsek voltak…sárgarézből…ipari mennyiségeben…
Nem mondom, hogy nem kell a trafi, de mondjuk ha azt szép új járőrkocsit nem 20% cirkálásra használnák 80%trafi mellett, mint most, hanem fordítva, lehet, hogy kevésbé lennének az arra hajlamosak elszemtelenedve.
Kellene egy tele-van-a-tököm smiley is.
A reggeli hírekben hallottam.......nem 100 hanem 300000-re akarják emelni a helyszíni bírság kiszabható összegét akár egy biztonsági övért is és ezt az ítélkezést teljesen a járőr hatáskörébe teszik........Hölgyek-Urak, most már bárkit elérhet az, hogy egy semmiségért a fizetése többszörösére büntethetik akár szimpátia-antipátia alapján........és még egy, lehetővé akarják tenni, hogy egy járőr szemrevételezés alapján is újra vizsgára küldhet bármilyen járművet.......ennyi....
Én igen, de itt a kollégáknak volt ilyen irányú problémája...erre írtam, hogy szerintem ha bent van a vállalkozásban akkor kell tölteni, ha nincs bent, de cégesként elszámolnak rá valamit akkor legalább útnyilvántartást bár az lényegtelen hisz nincs rajta km-óra állás....
Inkább az NKH felé miképp számolok el a km-rel?.......ha nincs minden méterről igazolás akkor bünti van, ha ezt a rendőrök nem nézik akkor az csak jó...
Lehet vak vagyok, de nem találom benne a kivételt ami a menetlevélről szól.
Majd utánanézek bent a yardon az orfk-s átiratnak erről.
Elméletileg nem kell töltened menetlevelet ha nem vagy fuvarban.
Gyakorlatilag meg nem tudom, hogy egyéni vállalkozóként, hogy számolsz el ha nem töltöd az apeh felé.
Másik hét: mondja mik ezek a forgatott felnik a trabin? (6x13asalufelni,persze 5cm-es nyomtávszélesítő-átalakítőval )
Mondom micsoda? Ezek Uram alumííínium felnik!
Ne magyarázzon!
Akkor mi ez itt hátul az ablakban?
Mondom sötétítő roló
Na akkor :melyik legyen? Teszi fel a kérdést!
Bocsánat,nem értem!
10000 a felniért,vagy 3000 a rolóért?!
Jaaa,értem,köszönöm elfogadom a 3000ftot!
Szóval,ha akar megbasz,ha van sapkád,ha nincs!
még a számok sem stimmelnek a két oldalon ....hogyan lenne már egyenlő?
köszi!
Hányszor olvassuk itt is kérdésként, hogy berendeltek műszakira mit csináljak? Na az a rendőr.
Ha hallasz valamit az kevés. Ha le van írva, azt hidd el, de csak ha jogszabály. Mennyi kamu, félreértett, szándékosan félrevezető rádióhír, cikk van? Ugye?
ha a forgalmiban 2010.12.20. van akkor az
1: 2010.12.19. 23:59-ig
2: 2010.12.20. 23:59-ig
már csak azért kérdezem mert múltkor egyik ismerősöm azért büntették meg mert aznap járt le a zöldkártyája és akkor azt mondta neki a rend éber őre hogy az érvényesség addig a napig tart.....
Sanyi, ne keltsd már a pánikot, ha látom majd leírva bosszankodok. De ez a hallttam valahol ahol hallották.......a tv. tervezet 100.000, gyorshajtásnál kiszabható a max 300. Az öv stb. eddig is 45 volt, most helyben kiszabható lesz, ennyi a változás.
Nem mondom, hogy nem kell a trafi, de mondjuk ha azt szép új járőrkocsit nem 20% cirkálásra használnák 80%trafi mellett, mint most, hanem fordítva, lehet, hogy kevésbé lennének az arra hajlamosak elszemtelenedve.
Kellene egy tele-van-a-tököm smiley is.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hj...
Lehet vak vagyok, de nem találom benne a kivételt ami a menetlevélről szól.
Majd utánanézek bent a yardon az orfk-s átiratnak erről.
Elméletileg nem kell töltened menetlevelet ha nem vagy fuvarban.
Gyakorlatilag meg nem tudom, hogy egyéni vállalkozóként, hogy számolsz el ha nem töltöd az apeh felé.