Oké, akkor vegyél neki fát. Ha a te erdődet dézsmálnák akkor biztosan nem így gondolnád. Esetleg munkahelyet is teremthetsz neki, de olyat ahol mindenféle iskola nélkül betanított munkát tud végezni. Ha ezt megteszed akkor megtapsollak és elfogadom a kritikádat és azon nézetedet, hogy mindenki lophat mástól, hiszen a megélhetéshez ez szükséges. Én meg motorozni szeretnék egy 2010-es R1-el, mert szükségem van rá szóval holnap lopok is egyet.
Most néztem a gyorshajtásom grafikonját. Tegnap volt a határozathozatal napja. Ba... meg,ezt nem fogom megúszni.Gyorsan dolgoznak az ügyön. 11.28-án volt az "elkövetés" napja!
Tiszta közveszélyes voltam...fő úton ,sehol egy lélek, este 20.50, szakad az eső,70-es korlátozás hirtelen levéve 50-re és hoppá,már ott is rejtőzik a rend éber őre ,a fa tövében és bemér 76-tal.
lenne megoldás.... csak valamiért senki sem akarja megtenni
van egy csomó műveletlen terület van egy csomó "műveletlen" ember
össze kell engedni őket......
a föld az államért, az emberek csak művelik/használják, de attól még az állam tulajdona(legalábbis az ésszerűség ezt diktálná)
szóval amelyik terület nincs művelve az visszaszáll az államra
akár település akár kistérségi szinten megszervezni a termelést(hivatalban úgy is van sok ingyenélő), kukorica bab tököm tudja mi
és ha már úgy is adnak segélyt a mi "nagyon drága"barátainknak akkor melózzanak a földeken, neveljenek tehenet csirkét stb, ebből lehetne étkeztetni a gyerekeket időseket bárkit
felesleget akár el is lehetne adni
lehetne egészségesen kajálni, nem teszkós szarokat enni, a dakoták is melóznak
de akár a szemetet is szelektálhatnák, vagy útszélét kaszálnák vagy mittudomén
mivel pénz így is úgy is kifizetésre kerül legalább csinálnak valamit
mert most ha kapnak havi 50 pénzt tökvakarásért, vagy kapnának 80pénzt előállítanának 30-40 pénz hasznot már jobban járna mindenki
mert ugye ha dolgoznak, akkor a gyermekeik is ezt látják, nem kell nekik lopni a kajáért, iskolába járnak, és akkor már bízhatunk hogy ők már nem lesznek "műveletlenek" és már tudnak hasznot is hozni
szóval minimális plusz pénzel egy teljesen más generáció nőne fel
mert itt nagyon nagy gond az hogy ha még akarna is nem tud elmenni sehová..... nálunk is van dolgos cigány, munkatársam is volt cigány és azt kell mondjam ezekkel semmi gond sem volt és szerintem a gyermekeikkel sem lesz több mint a mieinkkel
és a másik hogy ezek a rendesen élőknek dolgozóknak nincs ám 15 gyerekük és nem 12 évesen tolják ki az elsőt......
Szia!
Hát nem egy gyorshajtás téma,de ha már felhoztad..
kb 1 hónapja mentem dolgozni,gyalog(mentős vagyok) éppen vágták a faágakat a városban,előtte délután.Naná mit látok? Az "ork" pakolja a campingre az ágakat és még én álljak félre,hát ba... meg a b... k.. a... ! A kérdésem! Hívhatok ilyenkor 107-et? Mondhatom,hogy egy "úr" szorgalmasan "takarít"?
Vaj nem volt a fül mögött , csak egy önvédelmi eszköz a kocsiban , amit nem akartam a tudomására hozni , főleg mikor úgy indított , hogy nyissam ki neki az autót és nézzem mit csinál. Mondom neki bánom is én mit csinál , keressen , kutasson ahol és amit akar. Erre mondja , h menjek és nézzem. Mondtam , h csináljon amit csak akar , nem baj.
Erre ordít , h menjek és nézzem mit csinál.
Mondom oké , nyugi.
Ezután a 2 ülés között a kartámasz dobozát kiborította , kesztyűtartó tartalma repült és kérdezi van-e fegyver , v kox a kocsiban. Mondom nem tudok róla.
Ezután befejezte és személyit kért , meg asszem lakcímk.-t.
Aztán kérdezi hol lakom. Mondom a ház ami előtt állok . Pont abban.
" Mé nem ezze kezdte jóember ? "
Mondom nem kérdezte senki tőlem , a stílusa után meg kérdezni se volt kedvem .
Ezután visszaült és ámen.
Viccnek ugyan vicc, de még nagyobb vicc az, hogy mennyi munkáltatói teher van még a legkisebb fizetéseken is.. legalább ha látnánk hogy van értelme befizetni a pénzt
Nyilván nem, de ha úgy szabják meg a mindekori segély maximumot hogy tetszetősebb legyen a minimálbéres állás is akkor már nem lesznek ilyenek.
Ugyan drasztikusan hangzik, de a második gyerek vállalását engedélyhez kötném.. így nem csinálnának családipótlékért gyereket.. kész. Ha meg becsúszott a következő, és nem tudják eltartani, mehet lelencnek, ott legalább tanulni fog
Nem jó meglátás.
Ha egy csoportot bármilyen népességhez tartozik elkezded tömni pénzel,lakással mindennel csak azt éred el alanyi jogon fogja követelni és nem lesz vége soha.
Most gondolj bele semmit nem kell csinálni és elvagy mint a befőtt mindezt úgy hogy az apád apjának az apja is ezt csinálta.
Mit tennél?
Güriznél egy gyárban ugyanezért?
De fűtetlen lakásban nem kéne hogy lakjon bárki is..
Elvileg azért élünk ilyen magasan szervezett társadalomban, és építettük ki a szociális hálót, hogy a bajba jutott keveseknek a többség segítsen.. elvileg. Most az mindegy hogy milyen színe van a segítségre szorulónak.
Nem tudom hogy lehet megoldani a problémát.. de pl szerintem elég lenne, ha nem is a legjobb megoldás.Ha az önkormányzatnak fűtött melegedőt, esetleg tömegszállás létesítenének..aztán aki otthon akar meleget az dolgozzon meg érte, vagy majd kap a hűvösön meleget.
Egy ideálisabb világban a nehézsorsúak csoportjainak lenne pénzügyi menedzsere aki beosztja nekik a pénzt ésszel..mondjuk kishazánkban az ilyen menedzserek megszednék magukat a rászorultak meg még nagyobb szarba kerülnének...
Az élethez mindenkinek joga van jelenleg, és ez erősen csorbul ha fűtetlen lakásban kell tengetnie az életét
Amikor nagy pofával kimentek külföldre páran közülük....... akkor ott az ottani hivatal 1 azaz 1x adott nekik valami segélyt....hogy amíg munkát és szállást találnak...hogy elkezdjenek beilleszkedni. Hát az egyszer adott segély ugye elfogyott. Hiába kértek... nem kaptak! Dolgozni nem akartak... mit volt mit tenni....visszajöttek ide..... mert itt munka nélkül és csak úgy is kapnak segélyt!
Ez a HIBA !
Most nem azért, de az idézett mondat teljesen megállja a helyét, függetlenül attól hogy nem szép dolog fát lopni. A fát visszaültetni nem lehet, a karnyi vastag fák jelentős piaci értéket nem képviselnek, mégha a kár amit okozott az "ork" az akár az is.
A probléma forrását, hogy nincs pénze ellenben fázik nem szüntettétek meg.. és az elkobzott fát valamivel pótolnia kell szerencsétlennek, vagy a családjának.. úgyhogy idén annyival is több fát fog ellopni mint amennyit ti elkoboztatok tőle... és ezzel megint kárt csinál.. ha rossz helyen teszi akkor akár tetemeset is.
Tiszta közveszélyes voltam...fő úton ,sehol egy lélek, este 20.50, szakad az eső,70-es korlátozás hirtelen levéve 50-re és hoppá,már ott is rejtőzik a rend éber őre ,a fa tövében és bemér 76-tal.
lenne megoldás.... csak valamiért senki sem akarja megtenni
van egy csomó műveletlen terület van egy csomó "műveletlen" ember
össze kell engedni őket......
a föld az államért, az emberek csak művelik/használják, de attól még az állam tulajdona(legalábbis az ésszerűség ezt diktálná)
szóval amelyik terület nincs művelve az visszaszáll az államra
akár település akár kistérségi szinten megszervezni a termelést(hivatalban úgy is van sok ingyenélő), kukorica bab tököm tudja mi
és ha már úgy is adnak segélyt a mi "nagyon drága"barátainknak akkor melózzanak a földeken, neveljenek tehenet csirkét stb, ebből lehetne étkeztetni a gyerekeket időseket bárkit
felesleget akár el is lehetne adni
lehetne egészségesen kajálni, nem teszkós szarokat enni, a dakoták is melóznak
de akár a szemetet is szelektálhatnák, vagy útszélét kaszálnák vagy mittudomén
mivel pénz így is úgy is kifizetésre kerül legalább csinálnak valamit
mert most ha kapnak havi 50 pénzt tökvakarásért, vagy kapnának 80pénzt előállítanának 30-40 pénz hasznot már jobban járna mindenki
mert ugye ha dolgoznak, akkor a gyermekeik is ezt látják, nem kell nekik lopni a kajáért, iskolába járnak, és akkor már bízhatunk hogy ők már nem lesznek "műveletlenek" és már tudnak hasznot is hozni
szóval minimális plusz pénzel egy teljesen más generáció nőne fel
mert itt nagyon nagy gond az hogy ha még akarna is nem tud elmenni sehová..... nálunk is van dolgos cigány, munkatársam is volt cigány és azt kell mondjam ezekkel semmi gond sem volt és szerintem a gyermekeikkel sem lesz több mint a mieinkkel
és a másik hogy ezek a rendesen élőknek dolgozóknak nincs ám 15 gyerekük és nem 12 évesen tolják ki az elsőt......
Hát nem egy gyorshajtás téma,de ha már felhoztad..
kb 1 hónapja mentem dolgozni,gyalog(mentős vagyok) éppen vágták a faágakat a városban,előtte délután.Naná mit látok? Az "ork" pakolja a campingre az ágakat és még én álljak félre,hát ba... meg a b... k.. a... ! A kérdésem! Hívhatok ilyenkor 107-et? Mondhatom,hogy egy "úr" szorgalmasan "takarít"?
Erre ordít , h menjek és nézzem mit csinál.
Mondom oké , nyugi.
Ezután a 2 ülés között a kartámasz dobozát kiborította , kesztyűtartó tartalma repült és kérdezi van-e fegyver , v kox a kocsiban. Mondom nem tudok róla.
Ezután befejezte és személyit kért , meg asszem lakcímk.-t.
Aztán kérdezi hol lakom. Mondom a ház ami előtt állok . Pont abban.
" Mé nem ezze kezdte jóember ? "
Mondom nem kérdezte senki tőlem , a stílusa után meg kérdezni se volt kedvem .
Ezután visszaült és ámen.
Bár sok nem amennyi a mostani mozgástér.
A gond hogy a minimálbér is egy vicc.Ha lejjebb veszed akkor annyit érsz el hogy még több lesz a lopás.
Ugyan drasztikusan hangzik, de a második gyerek vállalását engedélyhez kötném.. így nem csinálnának családipótlékért gyereket.. kész. Ha meg becsúszott a következő, és nem tudják eltartani, mehet lelencnek, ott legalább tanulni fog
Ha egy csoportot bármilyen népességhez tartozik elkezded tömni pénzel,lakással mindennel csak azt éred el alanyi jogon fogja követelni és nem lesz vége soha.
Most gondolj bele semmit nem kell csinálni és elvagy mint a befőtt mindezt úgy hogy az apád apjának az apja is ezt csinálta.
Mit tennél?
Güriznél egy gyárban ugyanezért?
Elvileg azért élünk ilyen magasan szervezett társadalomban, és építettük ki a szociális hálót, hogy a bajba jutott keveseknek a többség segítsen.. elvileg. Most az mindegy hogy milyen színe van a segítségre szorulónak.
Nem tudom hogy lehet megoldani a problémát.. de pl szerintem elég lenne, ha nem is a legjobb megoldás.Ha az önkormányzatnak fűtött melegedőt, esetleg tömegszállás létesítenének..aztán aki otthon akar meleget az dolgozzon meg érte, vagy majd kap a hűvösön meleget.
Egy ideálisabb világban a nehézsorsúak csoportjainak lenne pénzügyi menedzsere aki beosztja nekik a pénzt ésszel..mondjuk kishazánkban az ilyen menedzserek megszednék magukat a rászorultak meg még nagyobb szarba kerülnének...
Az élethez mindenkinek joga van jelenleg, és ez erősen csorbul ha fűtetlen lakásban kell tengetnie az életét
Ez a HIBA !
Lapátot kéne adni nekik de úgy hogy melózzon vele ne eladja.
Tudom lehetetlent szeretnék.
De akkor ennyi erővel adjunk neki még több pénzt? Csak úgy?
A többi ember dolgozik a pénzért, amiből fűteni valót vesz.
A probléma forrását, hogy nincs pénze ellenben fázik nem szüntettétek meg.. és az elkobzott fát valamivel pótolnia kell szerencsétlennek, vagy a családjának.. úgyhogy idén annyival is több fát fog ellopni mint amennyit ti elkoboztatok tőle... és ezzel megint kárt csinál.. ha rossz helyen teszi akkor akár tetemeset is.