Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem csak a németeknél, hanem már az osztrákoknál is az van, amit a rendőr mond!

De ehhez az kell, hogy ne legyen korrupt a rendőr és igazságos legyen mindenkivel szemben! Ne piszkálja az embert "csak úgy", csakis jogosan intézkedjen és sziklaszilárdan tudja a dolgát, nem pedig "ő úgy gondolja" módszerrel.... Ez ugye nálunk nem áll meg......

Sajnos a rendőrség a sok korrupció és egyéb kiderült dolgok miatt eljátszotta már az emberek tiszteletét. Sajnos....
látom hasonlóan gondolkodunk...
amit írtál,arra volt egy konkrét esetünk jópár éve.Szécsényben(Pohi,tudod merre van....?:))mentünk egymás mögött szabályosan 3 motorral egy kis utcában.egy ki takony cigánygyerek zavarta az árokparton a haverját.az meg hátrafele nézve nekiszaladt a haverom motorjának oldalról!lepattant róla és elesett.egyéb baja nem lett.
na ezek után a srác motorját2napig szakértők vizsgálták.
3alkalommal volt bizonyítási kísérlet.Szombathelyről a fősuliról kellett hazajárnom....meg ilyenek.akik ismernek,tudják,hogy van okom utálni ezt az országot
ezt imádják az ügyvédek is, frankón lehet hivatkozni rá, amikor valaki százzal ment városban, de nem gondolta, hogy a másik is hatvanöttel fog jönni... tehát a másik a hülye
azért a németekkel példálóznak,mert ott van az,hogy ugye autópályán bizonyos helyeken lehet ám menni.... és az emberek mégis jobban elfogadnak egy szigorítást valahol-ha valahol meg kapnak egy engedményt.
és szarnak rá a németek az"európai normákra",nem veszik le mindenhol130ra.
itt meg épült pár autópálya,egész jó minőségben és toporognak az emberek 120-130cal.
és mivel félnek a büntetéstől,kielőzni is ennyivel állnak neki.és130cal előzik a 120al haladót.kilométereken keresztül.
de nem sorolom tovább.normális ember látja,hogy itt balfaszságot balfaszságra halmoznak a törvényalkotók.semmi rugalmasság és ésszerűség.
és ez nem azt jelenti,hogy az emberek azt akarnák,hogy mindent szabad legyen.
hanem hogy ésszerűen,logikusan lehessen élni....szerintem
Egyetértek.

Meg le kéne egyszerűsíteni az elbírálást is, mint a legtöbb országban van.
Ha valaki elmulasztja az elsőbbségadási kötelezettségét, akár tábla, szabály, lámpa....stb. Ő a hibás a balesetért! Ennyi!

Nem azon rugózni ki tudja meddig, hogy mi lett volna HA ..... meg mennyivel jött az elsőbbséget élvező jármű.....meg ki tudja mit szarakodnak még AZZAL, aki vétlen!
Egyértelmű, hogy az a hibás, aki mulasztott! Ha ő betartja a kötelezettségeit, nem jött volna létre a baleset.
Nem a vétlent kell vizsgálni állandóan, hogy izé...meg hozé.... Vajon ő is elkövetett-e valamit...... . de egyértelműen amiatt lett baleset, mert valaki mulasztott vele szemben.

Csak ugye így hamar lezárulnának az ügyek és nem lenne hónapokig munkája a sok íróasztal mögött ülő "rendőrnek"....
pár éve beszélgettem a szomszéddal motorostúrázásról
azt mondja fiatal korában simson star-al nemegyszer voltak balatonon (legkevesebb 120km)
gondolhatod milyen gyorsan mentek........ és elmondása szerint nagyon jól érezték magukat
Dehogynem, de a kreszben van az a bizalmi elv szerű valami ami az oktatások első alkalmával szokott elhangozni ő bízik abban, hogy te betartod a szabályt és 50-el a megengedettel jössz így lelép és át akar haladni az úton, de ha te 80-al, 100-al söpörsz akkor elcsapod nagy valószínűséggel, mivel ő máshogy mérte fel a helyzetedet távolságodat....
"a német pályán nem kellő távolság miatt adtak büntit" Ha itthon ezért is kapna valaki akkor azért is fel lenne háborodva...... Érdekes ez a Németország, ott amit a rendőr mond az van és kuss, és mindenki elfogadja, itthon meg ellenkezik vele. Mégis mindig a német viszonyokkal példázódik mindenki....amikor a motor rendszám hátsó prizmája itt is megbüntetnek....meg a hangos kipuffért...stb.
Jól belátható egyenes útszakaszt mértünk, melynek a folytatása egy bukkanó, kanyarral és egy kereszteződéssel ahonnan a kihajtó nem látja be az útszakaszt. Ez volt kiadva parancsba sebességmérés. ez szerintem válasz arra miért nem csináltam mást. Egy kőművesnek ha azt mondja a főnöke, hogy betonozza a le az aljzatot akkor ő sem kezd neki a lakás külső pucolásának betonnal, mert kirúgják a picsába. Remélem ez így teljesen érthető hasonlat. Nincs választási lehetőség, és amivel dolgozol az erre alkalmas.
ez bosszantó? ez bosszantó! még mindig egy helyben toporgunk!és az a hibás aki gyorsabban szeretne közlekedni.
hja, idióta gyalogos és kerékpáros, ő rájuk nem vonatkozik a KRESZ!
na léptem meek motorkázni!
én elolvastam mit írtál -egyenes, jól belátható útszakasz- és gondolom főbb útvonal na akkor mér nem inkább a civil lommal és egy kamerával dzsaszkariztok és azokat szűrnétek ki a forgalomból akik előidézik a balesetveszélyes szituációkat,MEGELŐZÉS!
CANÁRY-nak a német pályán nem kellő távolság miatt adtak büntit, itt csak arra futja hogy beülünk és mérünk, a többiek meg csak had csattan gassanak. ezt a csattanást honnan vetted? az itteni néplap is csattanásokat írogat!
Gondold el, ha még tábla sem lenne! De tényleg siralmas. Még szerencse , hogy Pohi felhomályosítani próbál minket !
ez amúgy bosszantó,mikor megyek egy védett főútvonalon és szinte minden leágazásnál van1sebességkorlátozó tábla,mert esetleg egy birka nem látja az elsőbbség adás táblát vagy a főutat ez olyan,mintha az Intercitynek minden szar vasúti átjáróban le kéne venni a tempót50re,mert van aki ráhajt6 a sínekre.
De nem lehet, mert vannak idióta gyalogosok meg kerékpárosok, ezért marad az 50.......meg vannak kereszteződések nem jól beláthatóak, és mikor kihajt eléd nem mindegy mennyivel jössz. Ő csak akkor a szakaszt lát be ahonnan a 40-el jövő még meg tud állni ha kihajt. Ha gyorsabb jön akkor csattantok....
erről pofáztam régebben, ÁTLAG 65 , de kibassza az állatkórház a 40-et. a 100 az tényleg sok belterületen, de egyenes beláthatón 60-70 indokolt lenne.
Te telhetetlen ! Korsó is , meg a vízhordó lányt is ?!
Üdv!

Valaki tax árban tud segíteni?
baszki, imádom az ilyen überokos újságírókat:

"...válság miatt a motorkerékpár kereskedők két éve szinte alig adnak el új motort Magyarországon, a motorosok által okozott balesetek száma mégis nőtt a tavalyi évhez képest megyénkben..."

anyád. vagyis egyre több motor lett (hiszen adtak el, és főleg: használtam tonnaszámra importáltak motorokat) és több lett a baleset is. az "ennek ellenére" simán hangulatkeltés.
Legalább nem írt több verset, így is egy csomót meg kellett tanulni annó
De addig amíg Esztergomból jön, addig méééég előtte megyek áááát!
elakadt félúton....
Nem mert azt piliscsabánál másik vágányra állítják.....
Úgy értettem, hogy ha jön Esztergom felől és én átmegyek itt a pusztakúti úton az árjárón.....akkor is előtte mentem át ....pl.