Nyugi állampolgárból is egyre kevesebb a normális
Én vagyok amilyen vagyok, megpróbálok mindig helyesen cselekedni. Persze nekem sem jön össze mindig. Senki nem tökéletes, de alapjában véve humánus vagyok és jóindulatú.
Vegyünk egy egyszerű példát. A városban a megállni tilos minden formáját nagy ívben lexarta mindenki. Volt belőle probléma, olyan mit a dugó, kamionok nehézkes közlekedése, gyalogos elütések. Ha kicímkézted vagyis köznyelven felnyalókáztad az autókat, akkor szépen tulajdonosaik kibújtak a felelősség alól a jól ismert jogszabályi kapu által. A rendőr rendet tenni nem tudott, keletkezett egy rakat irat, és a munkaidő is felesleges dologgal telt el. Az állampolgár meg jót röhögött magában (sebességmérés során akit nem állítottak meg az ugyanezt tette). Bejött a közig. . És láss csodát lett rend. A rendőr felnylókázta az autót, írt egy feljelentést, pár képet mellékelt hozzá és az állampolgár kapott 30.000 Ft büntetést. Az állampolgárnak ez fájt. Az állampolgár kereste a kiskaput, de nem találta. Az állampolgárnak ez még jobban fájt. Az állampolgár fizetni kényszerült bűnéért.
Az utca jól közlekedhető lett, a rendőr nem dolgozott hiába, az állampolgár többé nem állt meg a megállni tilosban.
Itt a mese vége, jó éjszakát gyerekek .
A mese tanúsága, ha szép szóval kérsz valakit arra, hogy normálisan viselkedjen akkor nagy %-ban a fejedre szarik, ha erővel kényszeríted valamire akkor nagy %-ban utálni fog, de normális viselkedésre kényszerül.
Sajnos, hogy ez így van, de igaz.......nekem is jobb lenne, ha szép szóra mindenki azt tenné amire kérem és többé azt a szabályt nem sértené meg.
A leállósávon - ha a közúti jelzésekből más nem következik - csak a (4) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott járművek és a forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek közé besorolni kívánó járművek haladhatnak.
Szóval vagy a megkülönböztető jelzését használó halad ott vagy a forgalom ellenőrzést végző. Ez a b és e pont...... Tehát villogó nélkül is haladhat ott, ha a forgalmat ellenőrzi. Ahogy írtad példa az előzés figyelése, stb.
Nem értem a problémát egyébként. Azért rendőrautó, hogy ellenőrizzen. A jogszabály engedi ezt. Egyéb?
A szabálytalanul parkoló rendőrautó és a között, hogy te milyen gyorsan közlekedsz és vesz fel az omh mínősített szerkezet nem tudom mi lehet az ok-okozati összefüggés. Szerintem semmi....ez teljesen 2 külön történet. Egyébként, hogyan lehet szabálytalanul parkolni egy rendőrautóval?
Az idei kresz szerint meg lehet állni olyan helyen is mérést végző autóval, ahol egyébként tilos a megállás a kresz szerint. Szóval innentől kezdve, akkor számít, hogy hol állsz meg és miképpen? szerintem nem.
Most nincs energiám kikeresni (beteg lett a kutyám, vele rohangáltam dokihoz, nem fest fényesen szegény....eléggé elfáradtam ) de a www.magyarorszag.hu jogszabálykeresőjében mindíg a napi hatályos jogszabályok vannak.
(4) Autópálya és autóút úttestjén - a forgalmi okból szükséges megállást kivéve - megállni tilos. Tilos a leállósávon megállni vagy várakozni, kivéve ha :
a) műszaki meghibásodás miatt a jármű továbbhaladásra képtelen;
b) a jármű a forgalmat ellenőrzi ;
c) a jármű útfenntartást, úttisztítást végez;
d) a jármű, a továbbhaladásra képtelen jármű elszállítását vagy a műszaki meghibásodásának elhárítását végzi;
e) a jármű a megkülönböztető jelzést adó berendezését működtetik .
(5) A leállósávon - ha a közúti jelzésekből más nem következik - csak a (4) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott járművek és a forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek közé besorolni kívánó járművek haladhatnak. A leállósávon álló, a forgalmat ellenőrző járművet úgy kell elhelyezni, hogy az kellő távolságból észlelhető legyen . A leállósáv igénybevételére jogosultaknak a feladatuk ellátását követően a lehető legrövidebb időn belül el kell hagyniuk a leállósávot .
Szerintem világos. Ott állhat amíg forgalmat ellenőriz. Ha végzett húzás onnan minél előbb.
itt már amúgy is hangulat van nem kell kelteni.na meg demokrácia vagy mi a sz@r,úgyhogy el lehet mondani a véleményt.nem mintha valakit érdekelne,de legalább ugatok1kicsit....
nem azért tettem be,hogy negatív hangulatot keltsek vele,csak közlésképp,hogy ki mihez tartsa magát..
tehát lehet reklamálni,hangoskodni,hogy mit miért de nincs értelme
teljesen igazad van!ezt próbáltam én is kidomborítani a múltkor az üzenőfali vitában,de nem mindenki vágta.... lehet itt jogszabály(amit amúgy ők fogalmaznak)-mert úgyis úgy magyarázzák ki,hogy az átlag paraszt ráb@sszon.
"Felhasználható az olyan traffipax fotó, amit szabálytalankodó autóból készítenek?
A törvény kimondja: "A szabálysértési eljárásban szabadon felhasználható minden olyan bizonyítási eszköz, amely a tényállás megállapítására alkalmas lehet." (Sztv. 52.§ (3))
A fénykép vagy videofelvétel tehát akkor alkalmas bizonyíték, ha azt OMH hitelesített sebességmérő műszer segítségével készítik el. Tehát ha szabálytalanul parkoló rendőrautóból készítik a fotót, akkor az felhasználható.
Azonban nem minden bizonyíték használható fel. Így ha pl. a traffipax kamerát hordó kocsi úgy követi az elkövetőt, hogy azt "tolja", úgy az már jogsértő eljárás, mivel közrehat a szabálysértés elkövetésében.
Nem használható fel bizonyítékként az a fénykép vagy videófelvétel sem, amit lejárt OMH hitelesítésű sebességmérő műszer segítségével készítettek."
Pohi, elmagyarázod a mellékelt változást az új kreszben?Nézegetem,hogy mi szabályozza azt,hogy hol állhattok meg mérni és hol nem,de ez nem tiszta..
"A módosítás pontosítja a leállósáv használatának szabályait. Tételesen rögzíti azokat a kivételes
eseteket, amelyekben egy jármő a leállósávon haladhat, megállhat vagy várakozhat. Ilyen pl. a
mőszaki meghibásodás vagy mentés, forgalomellenırzés, útfenntartás vagy úttisztítás. A leállósávot
a használatára jogosultaknak is a lehetı legkorábban el kell hagyniuk. A pontosítás a szabálytalan
leállósáv használat visszaszorítását célozza."
Ezt a Borsod Megyei rendőrség kiközlésében találtam.Forgalom ellenőrzésnek számít a mérőautó?És ha annak akkor miért írták bele,hogy ahogy lehet el kell hagyni a sávot?
Én vagyok amilyen vagyok, megpróbálok mindig helyesen cselekedni. Persze nekem sem jön össze mindig. Senki nem tökéletes, de alapjában véve humánus vagyok és jóindulatú.
Vegyünk egy egyszerű példát. A városban a megállni tilos minden formáját nagy ívben lexarta mindenki. Volt belőle probléma, olyan mit a dugó, kamionok nehézkes közlekedése, gyalogos elütések. Ha kicímkézted vagyis köznyelven felnyalókáztad az autókat, akkor szépen tulajdonosaik kibújtak a felelősség alól a jól ismert jogszabályi kapu által. A rendőr rendet tenni nem tudott, keletkezett egy rakat irat, és a munkaidő is felesleges dologgal telt el. Az állampolgár meg jót röhögött magában (sebességmérés során akit nem állítottak meg az ugyanezt tette). Bejött a közig. . És láss csodát lett rend. A rendőr felnylókázta az autót, írt egy feljelentést, pár képet mellékelt hozzá és az állampolgár kapott 30.000 Ft büntetést. Az állampolgárnak ez fájt. Az állampolgár kereste a kiskaput, de nem találta. Az állampolgárnak ez még jobban fájt. Az állampolgár fizetni kényszerült bűnéért.
Az utca jól közlekedhető lett, a rendőr nem dolgozott hiába, az állampolgár többé nem állt meg a megállni tilosban.
Itt a mese vége, jó éjszakát gyerekek .
A mese tanúsága, ha szép szóval kérsz valakit arra, hogy normálisan viselkedjen akkor nagy %-ban a fejedre szarik, ha erővel kényszeríted valamire akkor nagy %-ban utálni fog, de normális viselkedésre kényszerül.
Sajnos, hogy ez így van, de igaz.......nekem is jobb lenne, ha szép szóra mindenki azt tenné amire kérem és többé azt a szabályt nem sértené meg.