én sem voltam zseka, te sem voltál átlag melós. a mixvillnél voltam terítő, ez nem nagy szám. de a főnököm szerint a fizetett munkaidőmben ami 8.5 óra volt, abba bele kellett férni cirka napi 360-680km és 10-25 bolt, mindez egy maxi ducatóval ami országút 70 pálya 80 és full,ha kiakartak cseszni veled megnyerted a tahóst oszt fuccs.hajnal 4 indít, pirkadat 7 tatabánya üzlet nyit. 33-as füzestől pálya. szabályokat betartva 10-11 mire odaértem volna. tatabányán kipak és a többi terítő indít a dunántúlnak 450-800km átlag 30 üzlet vagy vevő pálya nuku. na akkor fasza gyerekek kik a szabályokkal fülig megvagytok elégedve, hogy tudnátok teljesíteni ezt- jelzem ez a munkátok ennek ellenértéke válik bennetek szarrá-
úgy hogy full minden szabályt betartotok. mondom én aki ezt végig járta, SEHOGY! én az első hónapban anyagismereten voltam akik előttem kezdtek mind órákat késtek mindenhonnan.
Engem pár éve villantottak le , miután épp a előztem egy értelmetlenül lassan haladó autót , sajna záróvonalon keresztül , amit épp a rendőrök előtt sikerült összehoznom.
Ezután beálltak mögém , semmi para nincs villogás.
Zöldre vált a lámpa , indulok mögöttem padlógáz és jön a sziréna.
Integet az anyós ülésről a kettes számú játékos , hogy stop!
Megállok : " uram ön szabálysértést követett el .... bla bla "
Mondom : mit tettem?
Erre : záróvonal , vagy gyalogátkelőn előztem ...
Én : dehogy előztem , hisz az szabálytalan lenne ... :D:D
Erre mondja , hogy feljelent , mondom oké de gyorsan , mert még dolgom lesz ...
Erre visszaül a kocsiba és írja ... majd ahogy végez kérdezi , hogy akarok-e bármit beleíratni a jegyzőkönyvbe.
Mondom semmit , nem írtam alá ( meg sem kért rá ).
Ezután jött a kihallgatás , bemegyek és hirtelen már hármad magammal mentem , egyszerű matekot alkalmazva.
2 állítás minusz 3 tagadás = -1 ( nincs ügy ).
Mindenkinek elmondtam mit mondjon szórol szóra , majd a csaj is furcsán nézett , hogy de bemagolt a szöveg...
Ezután hetekkel később kaptam a papírt ,hogy az eljárás megszűnt bizonyíték hiányában , vagy bizonyítási lófasz hiányában.
HEHEHEHEHEHE
Azóta is az eredmény : sok alkalom ide - 0 yard!
úgy emléxem te írtad milyen fasza gyerek vagy, hogy nem kérsz munkanélküli segélyt, nem kell a szoci segélyezés.
hmm, haver hívott hogy meló lenne náluk jelentkezzek.jelentkeztem felvettek, alkalmi könyv 400 ft benyalása, stb.majd közölték hogy felvennének véglegesen, mondom akkor a munkatársaimnak hogy mi a szitu, nevettek.
nincs táppénz, nincs fizetett szabi,nincs munkaruha,nincs saját szerszám,ha ellopnak a brigádtól valamilyen cuccot mindenki fizet, akkor annó egy hilti behajtót fizettek 10-en 15 ezrével, ja de ezeket a főnök nem mondta a jelentkezéskor. az első hét vége előtt megnéztem a könyvem, két nap volt be ragasztva egy sem aláírva, tehát az egész hetem egy nagy 0 volt. pénteken meló befejeztével elkértem a könyvem és szóltam, hétfőn már nem jövök. szerintem még fogadtak is rám hogy megyek-e hétfőn, nem mentem. kb 3 hétre kaptam meg a pénzem, azóta már újra hívtak de nem megyek.
egy jó tanács pohi:-JOBB A TŰZBEN ÉGNI, MINT A HUGYBAN ÁZNI-
igaz ezt a marlboró men mondta harley-nak a filmben de örök érvényű.
Urak, régóta olvasom ezt a topicot, és köszönet a sok hasznos infóért... Egy adat, ami világossá teszi, hogy az intézkedés értünk-e vagy ellenünk történik, és nyilvánvalóan kinek az érdekéből történik. A 90-es évekven évekig az USA-ban éltem. fiatalabb is voltam, szerettem gyorsabban menni, mint a pályán megengedett 65 vagy 75 mérföld. Ha nem vettem észre a rendőrt (amihez tényleg nagyon el kellett mélázni, mert nem bújtak el), számíthattam mondjuk 120 - 150 dolláros böntetésre. Egy átlagos szaki napi 150-200 dolláros bevételéhez ez ugyan nem esett jól, (le is szoktatott a gyorshajtásról), de "túl lehetett élni". Itthon, kolléganőm, kórházi nővér, kb 110 ezret visz haza, egy nap oda és vissza is belefutott a házától pár száz méterre, a falu főutcáján 30-as helyen a trafiba. 90 ezer forint... Egyszer én is kaptam egy 60 ezrest, és az is át tudja rendezni a család költségvetését... Szóval ez nem büntetés, mégcsak nem is pénzbeszedés, ez törvényesített rablás. Nekem a rendőrökkel valahogy soha nem volt bajom, mindíg az jut eszembe (még a Lúdas Matyíból, volt egy karikatúra, aminek az aláírása ez volt: " A rendőr is ember...". És azt tapasztaltam, ha eszerint bánok velük, amikor megállítanak, ők is emberként bánnak velem, és igyekeznek a lehető legkisebb fájdalmat okzni, ha egyáltalán. Ez persze nem csak a rendőrökre alkalmazható, hanem széles körben. Talán a politikusok..mintha nem egészen így működne, nem vagyok benne biztos... Uff.
noppá, így belegondolva végülis volt büntim, de csak fiatalon jogsi hiánya miatt, nem ilyen pancserságok miatt, hogy gyorshajtás, sarkon/zebrán parkolás és barátai. Egyszer mondjuk aggódtam, mikor kb oroszlánytól fehérvárig felújították az utat, full csodás volt, csak a felfestés nem volt meg, emiatt 30 végig. aha szerintetek? de nem mértek sehol szerencsére. gyorshajtás meg eleve kilőve, 1.2-es alsóközép vera rulz na majd mondjuk most az új ZIP-robeszünkkel, elhasítok a pékek előtt 70-nel
hmmm akkor te egy elégedett pógár vagy.
dobd el szépen a mobilod, keress egy kurblis telót.
autód cskoda s100 legyen.
a te motorod d csepzon 123cm3.
és neked visszafelé ketyeg az órád sajna.
beszarás hogy sok ember még a világ sötét végén él.
látod innen a feszültség: ti ezt látjátok "értelmének", mert onnan nézve az a megtérülő, mi meg a daewoomatizos bácsit látjuk, akinek járna, de nem jut parkoló.
Majd beszkennelem a határozatot.
Egyébként megemlítésre került az a 3 autó is amelyek tőlünk 20 méterre sokkal balesetveszélyesebb helyen állt és érsekes módon velük nem foglalkoztak.
Persze minden tanúkkal és fényképekkel alátámasztva.
Ha csinál két képet,feljelent és elhúz akkor tudomásul veszem és fizetek,mert jogos.
Ezt én is hülyeségnek tartottam, mindenestre azért megmosolygtatott
Az nem baj ha ti is kaptok egy kicsit, legalább ti is tudjátok hányas a kabát Az biztos, hogy soisem tudni kivel fut össze az ember jobb vigyázni...
na tényleg léptem...
én bazeg mindent megértek, ha aszondják büntess, akko büntetni kell, me különben ciki van amúgy eddig hála istennek csak egyetlen egyszer büntiztek meg parkolásért, soha nem volt egyéb cinkem
Az nem köziges. Lefényképezed írsz egy csomó papírt és utána a szabálysértésen nyavajognak a + melóért.....okosabbja kibújik alóla a megszokott válasz alapján....és sok papír semmiért. A közig meg fizetős.......nincs kibúvás.......látod az értelmét a munkádnak.
nálunk is legalább 5-10 perc a fotózás, addig a nissan terepjáró ledobva vészvillogóval, vagy fényhíddal az út szélén - naponta vagy 6-8 autót leszednek nálunk, nem csak zebráért, de sarokért is.
a saroktól kb tíz méterre van hat roki parkoló, felében folyamatosan kamu autó, arra meg rá se szarnak
Nem csak az létezik, nem fordítjuk el a fejünket. Ha van ahol ezt teszik az azért van mert a legkisebb dologért is kirúgják az embert, lásd a fatolvaj a hátán vitte át a rendőrt sztori. Persze lükék voltak, hogy kamerázták, de ilyenért kirúgni? Szóval minden xarért megszívatnak keményen a bűnözőknek meg mindig csak ejnye bejnye van a Bíróságok részéről........egy idő után mindenki beleun a szabadidőből ügyészségre bíróságra mászkálásból........és ez lesz a következmény.....
kedves joszef voltam katona ha rám célzol lehet sajnos többet is mint te A rendőri szerveket meg belűlről ismerem a reggeli eligazítástól a műszak végéig hidd el
Hát érdekes. Nekem 1-2 pillanat egy ilyen kép, de nem nagyon kell méregeti sem ,mert olyanokat fotózok akik a gyalogátkelő előtt állnak közvetlenül. Felénk sok a "futó űti gyalogot" sakkjátszma a városban.
Érdekes, hogy elengedték a bírságot, mert ez köziges. és 30 papír..... és bár szőrszálhasogatós is de a 4 méter nem 5......személyautónál.
Hát pont ez a baj, hogy mostmár csak a sebességmérés létezik
nyílván nem ismerlek sem téged sem a közvetlen kollégáid, tehát nincs is alapom a te (ti) munkátokat megítélnem
De nagytöbbségben beszélhetünk arról, ha orkok vagy más egyéb "gyanús elemek" mozognak az utcán a szerv még inkább a fejét is elfordítja. Csak, nehogy valami balhé legyen, a kiélezett raszizmustól való rettegés meg ezt tetézi is. Tehát sokkal biztonságoisabb és kifizetendőbb a sunyi méricskézés lássuk be ez erről szól
A "szolgálunk és védünk" szlogen rég a múltat idézi már csak mára már nem maradt belőlle semmi
Az a szomorú, hogy a költségvetés előre tervezi(elkölti) a várható bírságokból befolyt összeget
Mennyit kell gyűjtenetek az idén 14 milliárdot
Hol tartotok meglesz karácsonyig vagy túlórába ki kell még menni minden műszerrel Jutalamat kap az aki minél többet elcsíp Az ösztönzéses rendszer működik
Na nem akarlak b@sztatni valószínű te meg sem érdemled de hol mondjam el ha nem itt
én védem magam a legprofibb eszközökkel(LI) nem is tudtak épp ezért még elcsípni ennek ellenére mégis fáj, hogy ezt így kell csinálni. Ez így nem korrekt.
Na lépek meg kell etetni a kutyákat meg az asszony is variál
úgy hogy full minden szabályt betartotok. mondom én aki ezt végig járta, SEHOGY! én az első hónapban anyagismereten voltam akik előttem kezdtek mind órákat késtek mindenhonnan.