Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Most miért mondod ezt?
A rendőrség mindig, mindenhol betart minden szabályt.......sosem élnek vissza azzal, hogy őket nem állítja meg a rendőr!
Egy illetékestől kellene pontos infókat szerezni a dátumokkal kapcsolatban, de úgy mondta nekem az oktató, hogy a fotó dátuma és a levél keltezése közt nem lehet 30 napnál több, mert akkor bukták.
élvezd a napot addig míg az a réteg oda nem telepszik, volt már alkalmam érezni hogy 160 átlag a haverommal és a tükörben motorosok gyorsan utolérnek én ki intek hogy látom őket plusz köszönés és elhúz mellettünk 4 rendőr motor és vissza intettek.
Érthető a gondolatmeneted, hogyne lenne az. Pontosan ezért az a véleményem róla, hogy fekete-fehér!
Elhiszem, hogy a törvény a ti kezeteket is megköti bizonyos intézkedési helyzetekben, elhiszem, hogy a penge élén egyensúlyozva tudod csak a kisebbségi állampolgárt számonkérni úgy, hogy másnap ne hívasson a felettesed, mert bepanaszolt, elhiszem, hogy ... bármit, mert mit érthető és tudom, hogy így van. De tudod van ám pár bicskanyitogató story MINDEN magyar pógár zsebében a rendőrökkel kapcsolatban, mégsem ezekre gondolunk, amikor olvassuk az "image" feliratot az autó oldalán: szolgálunk és védünk.
Tudod meg van az oka, hogy a böcsületes Magyar pógár szája miért húzódik láthatatlan mosolyra ilyenkor...
Mielőtt magadra vennéd, NEM MIATTATOK! A törvényeink miatt, amik MINDENKIRE kellene, hogy vonatkozzon.
De hát ugye... marad nekünk a "büntetünk és félünk" szlogen és a többi...
Szerintem meg egyáltalán nem haladuk amerikai felé....főleg nem rendőrség terén
Közelíthetjük ezt sok oldalról, magyarázhatjuk, értelmezhetjük 100 féle képpen.
Itt akkor egyértelműen a pénzbeszedés a rendőrség feladata, nem a REND ŐRSÉG !
Ott büntetnek ezerrel,a hol biztosan lehet (de 0 a veszély).....ahol meg kéne ott meg nem.
Szerintem nem lenne jó amerikára hasonlítani, bár abba az irányba haladunk a bűnözés tekintetében és a rendőrség állapotában......persze 100 év lemaradással. A baj, hogy csak a hülyeséget vesszük át mindig onnan.

Lehetne itt rendet tenni egyszerűen és gyorsan. Persze kellene vagy 4 szuper börtönt felhúzni, de megérné szerintem, olyan bánya vagy kőkitermelő környéken, hogy ne kívánkozzanak vissza ha kijutottak.

Most mi van.....csóró senkiházi vesztenivalója nincs, leszúr 5 Ft-ért. Na bumm, még enyhítő körülménynek is veszik, szegény csak enni akart azért kellett a pénz neki. Kap 10 évet, leül 8-at, kijön.....persze se kaja se lakás semmi......leszúr mégvalakit, és még többeket amíg el nem kapják és boldogan megy be a fűtött meleg helyre ahol van kaja, addig meg jól élt kint mert rabolt éjjel nappal.
Hát felénk ilyen nincs, legalább is a területemen.
Jól beszélsz!

Rengeteg műsorban látni (reality stb.) , hogy külföldön hogyan történik egy rendőr munkája...kísérik kamerával. A legtöbb ilyen amerikából van, de!
Nem kell azt mondani, hogy jó persze amerika....stb.
Ott is rendőr van és szabályokat kell betartatnia.
Viszont van joga és gyakorlata elbírálni, hogy az adott szabálytalanság milyen mértékű. Nagy szigor van kint, tényleg!
Viszont sok esetben létezik az emberi méltányosság az eljárás során és eltekintenek a büntetéstől, mert látják az emberen, hogy nem szándékosan tette vagy megértette mit hibázott és megbánta.
Ez hiányzik Mo-n.....

Érdekes, ott minden kereszteződésben, szinte mindenhol van kamera.....de valóban arra használják amire hivatkozva felszerelték. A bűnmegelőzésre, biztonságra. Nem pedig azt nézik a kamerákon, hogy ki milyen apró-cseprő dolgot követ el és már küldik is a csekket. Ott akkor van bünti, ha megállít a rendőr..... ha nem csináltál semmit meg sem állít. Szóval ha megállít, akkor biztos valamit elkövettél..... ezért jogos is.

És emellett mégis minden hummer és corvette és mindenki normálisan közlekedik, nyugodtan, nem idegesen...sávok közt cikázva.
Itthon mindenki a közlekedésben akarja behozni a rossz időbeosztását vagy a késését. Pedig csak át kellett volna gondolnia, hogy mire mennyi idő kell,,,,
Értelek én. De a szürke sáv egyenlő azzal, hogy nem csináltam semmit egész nap és ez nem tetszene a főnökömnek. A másik, hogy ha a szürke sávot alkalmaznám nap mint nap akkor mindenki a fejemre szarna és ha egyszer át akarnék térni ismét a fekete-fehér világba akkor kiröhögnének.

A közig előtt a megállni tilos tábla erősen a szürke sávba tartozott az összes megállási tilalomra épülő szabállyal együtt. Kibújt alóla mindenki akinek volt egy kis esze, vagy utánakérdezett. Ez megváltozott, mert nem jó az ha mindenki olyan helyen áll meg ahol nem lehetne. Ez gondolom mindenki így gondolja aki normális eszű ember. Most a fekete-fehér tartományban van. Pda felvétel azonnal megy a jel a központba, kibúvás nincs. Nálunk a városban sokkal fegyelmezettebb lett a megállási szabályok betartása. Lehet normálisan közlekedni ott ahol eddig nem lehetett. Én örülök neki, hogy így lett. Sokan megállnak a megállni tilosban, holott 50 m-el hátrébb szabályosan állhatnának. Ilyen esetben végképp nincs miről beszélni.......szerintem. Emberi butaság, lustaság, nemtörődömség.

Szép szóval nem lehet sok mindent megoldani. A hatalomhoz kell az erőszak. Hiába mondod el az orknak, hogy ne lopj 100x, nem érdekli, ha megkorbácsolnák a fő téren véresre, akkor tuti meggondolná megy e lopni még egyszer.

Remélem érthető a gondolatmenetem. Ha nincs büntetve a megállni tilos, akkor nem is lesz a forgalomban rend ezen a téren.
nem a kergetés a lényeg hanem éjszaka a zebrán felállva veszik a hamburgerjukat. és napi program a bankok, gyorskajáldák előtt a terepjárókat kerülgetni. mert szarni nem akar messze a fostalicskájától.
Hogy is van ez a 30 nap? A fénykép készitésétől a csekk küldő levélen szerplő dátumig 30nap? mert nem a postai kézhezvéttől az biztos ....
Miskolcon pár orvost összeszedtek a roki miatt.
Már miért nem mernénk. Én annó egy A8-as quatrot kezdem el kergetni az 1.4 golf 3-assal. Persze lemaradtam városon kívül mint csiga a nyúltól, de pár községgel távolabb a kollégák megfogták. Ez sajnos megint az átlagpolgári körökben elterjedt tévhit duma.

kb. olyan, hogy a németeknél az összes műanyag ablakot lecserélték fára mert az a jobb. Senki nem volt ott, senki nem látta, de valaki mondta és az úgy van.
Most kaptam az infót a rutin oktatómtól:
Ha megmértek és bütire számíthatsz, akkor figyeld a dátumokat, mert ilyen eljáráskor 30 napjuk van csak kiküldeni az "ejnye-bejnye" csekket, 30 nap után érvényét veszti a szabálysértés és megúsztad egy lelkiismeret furdalással!
(Ezzel senkit nem bátoratani akartam a közúton való keménykedésre, sőt...)

Pohi,
az én meglátásom rendőrökkel kapcsolatban az, hogy a "probléma" veletek abban rejlik, hogy többnyire feketén és fehéren látjátok az eseteket, mert a törvény ezt és ezt írja, punktum. Azért fizetnek, hogy azt betartassátok velünk.
Számotokra nincs az a bizonyos szürke sáv (amibe néha sajnos bele esik az összes járművel közlekedő állampolgár) ami igaz a szabályokat sérti, de nem veszélyeztet biztonságot, -életet, -forgalmat, stb...
Tehát ha a kollégák munkájukat gondolkodó-, lelkiismeretes emberként végeznék, nem pedig a törvény vaskalapos őreiként aki példát statuál és büntet ahol tud, akkor a társadalom is jobban megbecsülné és tisztelné őket, ahogy kellene.
Fejér M.-ben special én ezért tisztelem őket, volt pár alkalom (bünti lehetőség) amit "megúsztam" reális szemléleteim miatt. Nevezetesen elmondtam kapásból, hogy mit hibáztam, elismertem, elnézést kértem érte, nem magyarázkodtam, csak egyszerűen elmondtam a kollégáidnak, hogy ha úgy érzik, hogy akkora mértékű volt a szabálytalankodásom, hogy mindenképpen meg kell érte bírságolnia mert csak abból tanulok, akkor tegye, de ha látja bennem azt, hogy belátom hol hibáztam és legközelebb próbálom ezt elkerülni, akkor a szóbeli figyelmeztetése is elegendő volt számomra. Döntsön belátása szerint!
Ők páran ismerik azt a bizonyos szürke sávot...
Tisztelet ezáltal nekik, a törvényeknek és őreiknek!
Roki kártyát hagyjuk is, azon fel tudom baszni magam kellőképp. Én beállhatnék szabályosan, de bazdmeg van lábam, egyértelmű, hogy (ha üres is az összes kék hely) akkor is szabadon hagyom.
A faszarcú meg beparkol, nyakában a "leszarom" táblával. Vagy annyi lóvéja van, h nem számít, ha megbüntetik, vagy intézett egy kártyát (mint egy bizonyos vezetőnk... magas vérnyomásra leszázalékolva... baszki) és ő a jampi.
jogos.
Persze, mindenki profi focista és politikus itthon. De a pékséget én választom - ha elégedetlen vagyok, nem hagyom ott a pénzem.
Ha bajom van azzal, hogy miként működik a rendőrség, akkor "el lehet menni innen" ahogy bölcs vezetőnk mondta

Én arányokról beszélek, hogy az iskola előtti zebrán hiába sok a hatvan, azt nem mérik be. Ha beesel hetvennel egy lakatlan, de táblán belüli erdősávra, vagy épp a Házon Kívül műsorban mutatott mérést nézzük (négysávos kivezető, végig ötven, folyamatos trafi civil autóból) az mindent szolgál, csak a biztonságot nem.

A szörnyű, hogy erről a mérést végző rendőr tehet legkevésbé... mindenki előtt világos, hogy belekényszerítik őket a pénzbehajtásba, de ettől annak még nem jobb, akit megbüntetnek.

Nem öncélú nyavajgás, az osztrák/szlovák mérési rendszer ezerszer ésszerűbb, és a büntetés sem vészes (város, bő hetvenes tempó, 60 EUR), és osztrákban egy rakás helyen kint a 70 városban is, ahol csak lehet. Ott már rájöttek, hogy miről is szól ez.
(Valahogy ott nem hiányzik a lézerblokkoló a vasról, egyszerűen ugyanúgy 60-70 között motorozok a városokban, mint itthon, más kérdés, hogy ott lehet is.)
Itthon pedig nekem marad a bip hang induláskor, és három vízszintes csík a kijelzőn a szervnek...

(jelzem: 1,5M kilométerem van, okozott baleset nélkül. Az első húsz évben egy gyorshajtás, kétezer forint. Az utóbbi egy évben két csekk, hatvanezer. Na köszönöm, inkább a blokkoló.)
én a szigorúan adózott forintjaimat költöm saját hülyeségemre/22 éves bx/, de ez elmondható-e mindenkiről. vagy talán x5-ös taligát meri-e valaki megállítani. q7-es ablakán meg kiesik a rokkant cédula.
Nem így van ám ez. A népcsoport meg azt mondja "már megínt engem szházados úr, mé mindíg csak mínket, hogy a rák egye ki a belit"

A büntetés fáj mindenkinek. A jó magyar szokás itt is előjön, ha engem akkor mást miért nem, vagy másokat miért nem és egyáltalán miért nem mindenkit.

Persze nem gondol bele abba, hogy ez lehetetlen és abba se, hogy 100-ból 1x büntették meg.

Eü. csomag. Kell az autóba? Kell. Érvényesnek kell lennie? Igen. Nem az van benne? Nem. Megbüntetik érte 1000 alkalomból 1x? Igen. Ki a hülye? Hát persze hogy aki megbünteti. Vannak fontosabb dolgok is? Vannak. Csinálja azt is arendőr? Csinálja. Állampolgár mindent lát? Nem. Mégis hőbörög, hogy mást kéne csinálnia a rendőrnek alaptalanul? Igen. A rendőr belepofázik az állampolgár munkályába? Nem. Lehetne finomabb a kenyér például? Igen. Rendőrként bemegyek a pékségbe és beszólok ezért? Nem. Miért? Mert semmi közöm hozzá. Azt eszem amit vettem. Vagy változtatok a szokásaimon és máshol veszek kenyeret. És az állampolgár is változhatna és lehetne szabályos. Elfelejthetné, hogy jaj de csak 1 percre álltam meg, mikor azért megállni tilos egy helyen, hogy ott ne álljon senki, ha a seggét a földhöz veri akkor is így van és ne álljon meg. Menjen árrébb 500 méterrel, parkoljon le szabályosan és sétáljon vissza, ahogy én szoktam. Mert ez a normális és nem az, hogy ha a boltba be lehetne hajtani autóval akkor egyesek oda is beállnának.

Persze ez csak az én véleményem.
Én arra értettem a zsákutcát, hogy eközben nagyforgalmú utakon megállnak halál nyugodtan úgy, hogy aki a kis utcából akar kihajtani, az a parkoló platós teherautótól konkrétan semmit nem lát ki, de azok "egy bizonyos" cég autói, szent tehenek.
Ez a kis szerencsétlen meg egy olyan helyen parkolt, ahonnan:
1, naponta max. 4-5 autó jár ki-be
2, a maradék négy méteren simán kiláthatott, aki ki akart fordulni onnan

Szóval értem én, hogy szabályozni kell, de már rég nem láttam olyan szitut, ahol a valóban veszélyes szitut szüntette/büntette volna meg a járőr. Inkább ráment az egyszerűre: járda előtt négy méter, kivezető, lakatlan környéken 50-es mérések és lejárt elsősegély dobozokért kiszabott harmincezrek.
Közben meg a "népcsoport" halál nyugodtan járkál a forgalomból kivont A Vectrákkal és angol rendszámos szarokkal - onnan úgy sem jön pénz = meg sem állítjuk őket.
nem a tény ami zavar hanem a saját marhaságom hogy a kijelzőt mivel nem közlekedési tábla nem vettem komolyan. biztos benne van a kreszkönyvben a kijelző. 46 évesen bemértek először, estem is már motorral egyszóval gyűjtőm az élményeket hogy ne haljak bután.
Egy barátom egyszerűen megoldotta, nem felfelé, hanem befelé hajlik a rendszáma. Minden rendőr felfelé akarja hajtani, de arra nem hajlik és kész

Ezt amit írtál még nem találkoztam vele. Szerintem nem lehet bcs. csak szabs.
ahaaaa, szóóóóval ugyan leheeeet hogy baja lehet kicsit vagy akármennyire tőle, de há úgysem lesz akkora hirtelen, hogy ott kijöjjön, meg amúgyis bizonyítsa a köcsög megint csak azt tom monani, h akkor a rendőrök is bizonyítsák, h a rendszámomat fel akartam hajtani közúton
A zsákutcából is ki szoktak hajtani és be is szoktak hajtani. Sőtt ott még lehetőségük sincs a másik irányba elhagyni az utcát ( Súlyosbító körülmény ). Ha az értelmet keresed egyszerű, hogy ha ott nem lehet megállni akkor nem lehet. Jogos a büntetés.

A szlovákoknál 10 euró/1 km sebességtúllépés. 48-al mennek ahol 50-el lehet, mert már 51-től mérnek. Szóval ne sírjon senki, egyszerűen a megengedett sebességgel kell menni, és ott kell parkolni ahol nem tilos.

14 éve vezetek és még nem büntetet meg rendőr. Nem voltam mindíg rendőr és a flekómat sem kellett villogtatnom soha, hogy elengedjenek. Egyszerűen szabályosan közlekedem. Na persze autóról beszélek ....... de ha lekaptak volna a motorral, akkor benyeltem volna, ennyi, magamnak csináltam.
jól mutatnék a gané dombnál hánynám vasvillával ez a jövőkép szép kilátások.