Amúgy az hogy van hogyha bemegy a fénykép az automatikusan kap egy ügyiratszámot vagy valamilyen azonosítót gondolom, mivel a nő akivel beszéltem azt mondja ügyiratazonosítóra tud csak keresni, rendszámra nem... Kérdeztem ki indítja az eljárást, azt mondta Ők. Na ez így kicsit fura, mert hogy indít eljárást? rendszám alapján megnézi ki a tulaj. Akkor miért nem lehet rendszámra keresni? Kicsit ellentmondásos..
hívtam a számot, azt mondta hogy csak akkor tud segíteni ha elindult az eljárás, azaz megkaptam az értesítést. De így akkor már én is meg tudnám nézni, szóval nem vagyok beljebb.. :( Hát remélem nem sikerült lekapni engem..
A 15 napos értesitséből nekem május 1 lekapásból lett JUNIUS 15 mire mgekaptam a levelet, addig nem is tudtam mi történt, viszont az eljárást, már hamarabb elinditják, szoval szerintem az eset után pár nappal ha azt a kedves hölgyet a 06 94 515 230 as számon felhivod, és adatokat diktálsz, ha szépen kéred szerintem megmondja hogy elindult e az eljárás avagy sem!?
Nem, egy ajánlott levél jön majd, és az abban található azonosító számmal (illetve a rendszámoddal) tudod "megnézni magad"
Nekem gyorsan kiküldték, kb. 10-15 munkanap.
Egyébként is, most már nagyon érződik az "évvégi hajrá" a yardon: a városban kószálnak civil autókkal, és mindenért büntetnek - a zebrától 4.7 méterre (!) parkoló autót már fényképezték is, és épp pár napja szabtak ki bírságot "gyalogátkelőhely bizonytalan megközelítése" címen
Úgyhogy mától fenn a kiskamera a napellenzőmön, így már nem a két rendőr szava áll szemben az enyémmel, hanem a kamera felvétele (ha nincs is épp bekapcsolva, blöffnek pont elég) a feltételezéssel...
Ja: és mától védve lesz a nagyZizi is, felkerül a három emelt erejű lézerfej nem mintha állatkodnék a városban, de a négysávos, lakatlan kivezetőn az ötven (folyamatos trafival keigészítve) egy kicsit durva.
Sajnos ha már megmértek mindegy mennyire lassítasz le mert egy barátom is így járt. A rendszámos fotón már lassan ment, de mivel sorozatfelvétel készül ilyenkor ez már sajnos bukta, bizony fizetni kell.
fasza, akkor marad a matekozás.. Mondjuk amikor visszamentünk és újra elmentünk arra szemből mértek, csak az a fura hogy amikor először mentünk arra akkor nem emlékszem hogy ott állt volna a rendőrautó. Viszont cimbi azt mondja hogy villanást vett észre, ami fura mert ha jól tudom ezek éjellátós cuccosok, nem vakuznak csak a telepített trafik.. Remélem csak utánunk refiztek...
tegnapi gyorshajtás eredményének utána lehet kérdezni valahol? Nem tudom hogy lekaptak-e, csak nincs kedvem matekozni napokig hogy megvolt-e a célfotó, kéne valami telefonszám ahol meg tudnák nézni hogy mákom volt-e vagy nem..
Ha valaki ért hozzá légyszi mondja már meg hogy ha a biztos ur kocsija nem az uttal vizszintesen egyvonalban áll, és lézerell valamelyik sávot figyeli, hanem az uttal függőlegesen áll a kocsi és a teknika is akkor hogy lőnek le, és melyik sávot!?! Valamint még egy kérdés, ha bemérnek a megengedettnél nagyobb sebességgel, de a rendszámomat mikor lekapják már lelassitottam az halotnak a puszi!?
Kedves Gino!
A KRESZ 26.§ b. pontját idéztem.
Természetesen ahol a sebességet bármi egyéb szabály másként határozza meg, aszerint kell közlekedni.(Sőt ha, pl forgalmi akadály van az úton meg is kell állni)
Amit leírtam azon kívül nem tudok semmit. Tutis, én már ügyvédkedek, nem vagyok fakabát
Küldök e-mailt , az allbike-ra
Nekem gyorsan kiküldték, kb. 10-15 munkanap.
Egyébként is, most már nagyon érződik az "évvégi hajrá" a yardon: a városban kószálnak civil autókkal, és mindenért büntetnek - a zebrától 4.7 méterre (!) parkoló autót már fényképezték is, és épp pár napja szabtak ki bírságot "gyalogátkelőhely bizonytalan megközelítése" címen
Úgyhogy mától fenn a kiskamera a napellenzőmön, így már nem a két rendőr szava áll szemben az enyémmel, hanem a kamera felvétele (ha nincs is épp bekapcsolva, blöffnek pont elég) a feltételezéssel...
Ja: és mától védve lesz a nagyZizi is, felkerül a három emelt erejű lézerfej nem mintha állatkodnék a városban, de a négysávos, lakatlan kivezetőn az ötven (folyamatos trafival keigészítve) egy kicsit durva.
Na ezt nem tudtam.
Sajnos ha már megmértek mindegy mennyire lassítasz le mert egy barátom is így járt. A rendszámos fotón már lassan ment, de mivel sorozatfelvétel készül ilyenkor ez már sajnos bukta, bizony fizetni kell.
Meg lett lőve teszterrel mind a három fej.
Egyedül a Laser Atlanta rejtet módra nem reagált,de ez nem is érdekel,nálunk ilyen ágyú úgysemsincsen
A KRESZ 26.§ b. pontját idéztem.
Természetesen ahol a sebességet bármi egyéb szabály másként határozza meg, aszerint kell közlekedni.(Sőt ha, pl forgalmi akadály van az úton meg is kell állni)
Van még egy olyan "trükk" , hogy ha másik autót vontat az ember, akkor max. 40 km/h... az is járműszerelvény
autópályán 80 km/óra,
lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra,
lakott területen 50 km/óra,
A B 3500 kg-ot meg nem haladó össztömeg.
750 a 800, nem?