Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Húsvét környékén volt arról szó, hogy ittas gyalogost is meg lehet büntetni... Na most röhögjé...
Úgyhogy ahol iszol ott alszol...
Mondom, h gyalog fogok dzsánkizni, aszt abba kössenek bele!
nemcsak ha azzal közlekedsz, de nemsokáran álunk is ráállnak majd hogy olyan sérülésénél amit kitlálnak majd, ki kel vonni végleg a forgalomból, mint a fejlett nyugaton már régen
Akkor most mitől szerethetném meg a rendőröket?
A közúton legtöbbet azt érzem, h nem az én és embertársaim érdekében vannak ott és felügyelik a közlekedést, hanem a főnökeiknek és maguknak pénztgyűjteni.
Ha pedig egy ilyen faszság van, egy közl .baleset, akkor meg várhatom a jogszolgáltatást, az igazságszolgáltatást, még azt sincs jogom megkérdőjelezni, h mi tart ennyi ideig?
De persze az összetört melóskocsimat csináltassam meg saját pénzen, mert az NKH kivonja a forgalomból, ha az összehorpadt szarral közlekedek.
a kárrendezés pikkpakk,valami 8 vagy 15 nap alatt utalni kell a lét, de csak ha minden papír bennvan, és van határozat. Itt a rendőrségi ügy a szopó
Arra fényképez amerre az ablak néz a dobozon és legjobb tudomásom szerint csak a belső sávot nézi.

Amúgy ezen az oldalon sok hasznos info elérhető, még ha nem is mindig naprakész.

http://www.sebessegmeres.info/
Nah ja. szerencsére a Trazitban több vas van , mint a csapott hátú Fókuszban. A picsa természetesen szőke volt
Gyönyörű ez is. Oszt még örülhetsz, h nem egy csinkvecsentóval voltál
aha. és azt hogyan?
ezer megoldás van, ablakemelőmotorral főleg.
sziasztok! érdekelne ha lehet képpel mellékelve, hogy hogy lehet megoldani a rendszám tábla felhajtását nem primitiv módon.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az M0-on (M5-től M1 fele) a Diózsdi emelkedő után van még egy kamera. Az előről vagy hátulról fényképez, és melyik sávot figyeli?
hát még az is kiderülhet, hogy te gázoltál
saját tapasztalat. belémjöttek oldalról, és engem hoztak ki bűnösnek. 4 sávos körgeometriás csomópont, és a fickó úgy gondolta, hogy ő bizony 3 sávot vált egyszerre. táblát nézte, de azt nem, hogy más is van az úton
na mindegy...hepiend lett
Hozzáértőt kérdeztél. Igaz nem vagyok az, csak vannak ilyen tapasztalataim.
Nekem a kisbuszom bal oldalát 2008 szeptember 1.én törte porrá egy idióta picsa az apósa autóját vezetve nyílegyenes főúton városon kivűl. Nekemjött oldalról miközben a mögöttemhaladót és engem előzött, olyan bő száznegyvennel, majd lepattant a kocsimról és driftelve az árokba ment, majd ott még dobott kétszer tetőt, azaz szarrátörte magát , az autót meg az utasait is, akikből az egyik 16hetes terhes nő volt. Persze kijött mentő-rendőr, lehelyszineltek, a rendőr is azt mondta , h a gyorshajtás miatt volt a baleset.
Egy-két hónap múlva viszont olyan levél jött a zsaruktól, h a nő azt állitja ,h a baleset azért következett be , mert a mögöttem haladó váratlanul szintén előzésbe kezdett, állitása szerint irányjelző használata nélkűl és ő ezért balra rántotta a kormányt, majd megijedt, h lemegy az útról ezért jobbra visszarántotta és igy jött neki az én kocsimnak.
Azóta eltelt lassan két év , volt már mindenféle szakértői vélemény , tanúmeghallgatás , 3 bírósági tárgyalás, csak még végzés nincs, amire a biztosító kifizetné a káromat.
Szal a kárrendezés, a felelősségrevonás egy elég lassú folyamat. Sajnos a lassú munkához idő kell, pláne ha késleltetik, akkor meg mégtöbb.
Köszi az eddigieket!
A rendőrcsaj ezt a tanút is berendeli, bár nem tudom minek, mit lehet ezen az ügyön még variálni. De már tényleg fel vagyok készülve a legrosszabbra is, pedig csak elgázoltak...
Nekem autóval volt egy hasonló totálkárom. A gyereknek, aki belémjött, nem volt biztosítása, zöldkártyája, műszakija, de még a jogsi sem volt nála. Sünök felvették az adatokat, kijött a helyszínelő, mérte a féknyomokat, szondázott, stb.

Kijött a jegyzőkönyv, ami szerint a srácot fél évre eltiltották a vezetésről, kevés pénzbírságot kapott, egyértelműen megállapították, h ő volt a hibás. Mivel biztosítása nem volt, így a MABISZ intézte az ügyet. Fél év múlva pénzt is kaptam.

Pár hónapra rá kapok egy levelet, hogy a kölyök független szakértővel megtámadta a rendőrség véleményét, és pereskedett a MABISZ-szal. A perről nem is tudtam, de kihozták, h 30%-ban én vagyok a hibás. Mivel a MABISZ-nak mindegy, h kitől hajtja be a lóvét, így tőlem követelték vissza a 30%-ot, amit sajnos be is fizettem, mert akkoriban nem volt igazán se pénzem, sem időm szakértőkre és ügyvédekre. Hajrá Magyarország!

Ezért az a tanácsom, hogy ha az a köcsög nem ismeri el, független szakértő írásos véleményét kérd, ill. a tanú vallomását írásban, ha azt esetleg a rendőrségen nem tette meg. Ebben a köcsög országban máshogy nem lesz esélyed.

Sok sikert!
nem akarlak elkeseríteni, de nekem több mint egy év után lett valami az egészből

remélem ebben az esetben gyorsabb lesz a dolog

Barátomnak összetörték autóját, ez az ügyvéd két hét alatt pénzhez juttatta.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ha a biztositós pénzből szeretnéd talpra állítani a vasat, akkor ez a szezon valszeg ugrott, de még lehet, h a következő is.
Hali!
Hát ez szomorú.

Azonban van erre egy JÓ ügyvéd, sikerdíjért dolgozik, ne félj marad lé bőven neked is.
Sziasztok! A hozzáértők véleményére lennék kíváncsi, nagy elkeseredésemben úgy döntöttem beírom a sztorim, hátha tud valaki okosat mondani.
Március 25-én kisvárosom belterületén egy parkolóból kihajtott elém egy autós, elestem, motor hajszál híján totálkár, én kórház, de semmi komolyabb. A biztosítóval utána gyakorlatilag minden rendben, kaptam április elején egy papírt a közlekedési osztályon, h el tudjak indulni, ebben is benne volt, h az autós nem adott elsőbbséget, persze vágtam, hogy ezt nem kell készpénznem venni. Aztán egyre gyanúsabb lett, h a rendőr húzza az időt, majd május elején mondták, május 25-én mehetek be kihallgatásra. Még ekkor is azt mondtam ez belefér.
Ma bemegyek, itt szembesültem vele, hogy az autós nem ismeri el felelősségét, bár így is ellene indult eljárás, közúti rendjének megzavarása vagy mi miatt. Láttam a helyszíni jegyzőkönyvet, abban is az áll, ő a hibás. Ott van egy tanú, ő is azt mondta amit én, kihajtott, fékeztem, elestem. Nem hajtottam gyorsan, dugó volt az előtte lévő szakaszon, ezzel nem is ellenekzett senki, az autóson kívül. Ő azt mondja, belenézett a tükörbe, látta, h 50 méterre vagyok (!), de úgy volt vele, simán van ideje kimenni. Aztán kitalálta, hogy volt egy tanúja, aki 9 hónapos terhes volt, de ő nem várta be a helyszínen a zsarukat. A terhesség szó hallatán az előadó elérzékenyült, majd kitalálta, meghallgatja tanúként a csajt is, meg még valami tanút felkutat… Már ekkor mondta, ezek meghallgatása minimum egy hónap. Ráadásul nemtom mit fog mondani az anyósülésen ülő nő, mivel párhuzamosan parkoltak az út mellett, hátultról érkeztem..
itt én már néha gondolkoztam, hogy ez lehet a kész átverés, de mondom csak nem engedik be őket a kapitányságra. szóval most így állunk. Pluszként a csávó azt állította, hogy hiába mentem 40-50-el, ott 30-as tábla van. Ez nem is igaz, a rendőrségi helyszínelők is beleírták, 50 alatt mentem, és 50-el lehet az adott szakaszon. Az előadó azt mondta ezt is megvizsgálja. Sőt, már most mondta, ha bármelyikünk veszít, menjen majd el bíróságra is, érdemes… Mondom ilyen nincs.
Szóval így állok most. Motor romokban, vszínüleg szezon így ugrik is, őszig ezek nem döntenek. teljesen kész vagyok. Azon agyalok, h a rendőrkapitány személyes jó ismerősöm, bemegyek, és annyit kérek csak arra figyeljen oda, korrekt legyen az eljárás, mert ez nekem nagyon gyanús. Eddig nem is szóltam neki, mert úgy voltam vele, nehogy emiatt az előadó direkt alám tegyen. nem tudom. Ha vki erre valami okosat tud, megköszönöm. Egy teljesen tanácstalan elkeseredett motoros.
Igen, lassan télleg a túlélésről szól. Felénk mostanában új szokás dívlik a terepmotorosok ellen. Már le se merem írni, nehogy tippet adjak valakinek. Viszont nyomatékosan tanácsolom, hogy SOHA ne menj egyedül terepre
feljelentés utólag?
B@SSza szájba az anyukáját az ilyen fa@szparaszt
Sziasztok! Ma mit sem sejtve nyugodtnak kimentem crossozni kicsit megyek egy átlagos föld úton, erre kiugrik elém egy közhaszontalan emberke aki épp sepregetett, kiáll elém seprű már fordítva kezébe mondom lassítok akkor hallom ordít nekem elszid mindennek miért kell ott motorozni hol ott bárki mehet egy föld úton semmi tábla nem volt semmi, gondoltam ennek felese tréfa vissza egy nyél el mellette, de sikerült neki jó erősen oldalba csapni seprű nyelével! Mit tud tenni ember még volt ott vagy 4 társa én meg egyedül, elmenekültem de mutogattam nekik azért szépen! milyen világot élünk, nem arról szól egy motorozás hogy kimegyek és jót mocizok lassan a túlélésről kezd szólni! így jártam :/