Benézte , pedig jó motoros volt.
Visszakanyarodva a korábbiakhoz, régen beletörődtem már , h egy örökös háború ez a zsarukkal szemben, aminek csak vesztese lehetek. Van olyan év, h megúszom 20-30ezerből, máskor felszalad kiló fölé is. Persze mindezt meg is spórolhatnám, ha eladnék mindent, aminek kereke van és gyalog eltéblábolnék.
Mondjuk, nem hittem volna, h ez mégeccer szóba kerül ebben az életben... jelentem, úgy látásból ismertem a srácot. Azt nem tudom, hova temették, de a helyet igen, ahol meghalt. Jól elcseszhette, mert az a fal olyan 3-4 méterre beljebb van az úttól és 2 db padkán is át kell menni odáig... neki sikerült
Áh, még 88-ban volt. A srác , mint helybeli vagány elvitt bandázni ott nálatok egy csomó helyre, kivitt többször a Desedára is csajozni. Aztán egy este a belvárosban az Etz-vel ugy odaverte magát, h belehalt
Jah, engem meg a lányom spannői jelölgettek be, amíg voltam a zsiwin.
Legyen könnyű a föld a volt cimbidnek... nem túl gyakran, de néha előfordul, h valakit nem ismerek... hát sztem őt se volt szerencsém...
De ha mesélhetek egy vidámabb sztorit, ismeretség kapcsán, akkor az történt meg velem pár hete, h iwiwen megjelölt egy huszonéves, csinos menyecske... szintén foggalmam se volt, ki ő... aztán megnéztem a képeit, és kiderült, h régi motoros cimbim... a faterja
22éve van B-jogsim, de még most is csak akkor jut eszembe becsatolni , ha rendőrt látok. Lehet, mert még sosem kaptak rajta, meg még egy balesetem se volt.
Akartam már kérdezni egyX, h nem ismerted anno Gabozsváron Magori Lacit? Katonatársam volt Taszáron , isten nyugosztalja
Nálunk állítólag a térfigyelő kamerákkal is lesik az öv meg a mobilteló használatát - annál, aki a pirosnál ott áll a látómezejében. És objektíve, tehát 30 ezer/alkalom (rendőr cimbi mondta). Még nem tudom, igaz-e, de mostanában én is elkezdtem bekötni az övet... jobb félni
Úgy én is jártam már (2x is), hogy jött mögöttem és aztán elémvágott, megállított, hogy szerinte gyorsan mentem, mert neki 70-et mutatott az órája (lakott területen). És h elismerem-e. Hát nem jött be neki... de biztos van, aki elismeri, máskülönben nem csinálnának ilyesmiket
Akkor majd a rendőr szemre leméri, h mennyivel ment a jármű
Mert az a biztos.
Tavaj pl mentem a 9személyes szgk-nak vizsgáztatott tranzitommal a reptéri gyorsforgalmi úton, a kocsi tetején szállitottam egy alu gördülőálványt darabokban, a csomagtartóban vittem egy csomó szerszámot, ami kellett a melómhoz. Ott az egyik benzinkút gyorsitósávjára kiterelt a polisz, h szabálysértést követtem el, mert erre az útra nem lehet semmiféle tgk-val behajtani. Mondom neki, h ez nem az, nézze meg jobban a forgalmit. Mire a nagyokos: De akkor is szabálysértés, mert én tehergépkocsinak használom.
? Mondom, ezt miből következtette ki?
Abból többek között, h C-jelzésű gumik vannak a kerekén, mondja a szerv.
Szal ezek már mindent elkövetnek, h egy kis pénzt behúzzanak rólunk.
Tőllem akkor, ott pont nem tudtak, de mindenestre megpróbálkoztak vele.
Hellosztok...
kérdésem lenne... elvették a forgalmimat, mert az lejárt még tavaly ősszel... 2 hete megkaptam az okmányirodából a határozatot, hogy 05.25.-ig le kell műszakiztatnom a motort, mert különben kivonják a forgalomból (rendőrségről azóta semmilyen papír nem érkezett a szabálysértési eljárással kapcsolatban)... Sajna fékprobléma miatt nem sikerült (volna) a műszaki, így a mai nappal kifutottam a határidőből (merthogy 25.-ig már természetesen nem lesz nyitva az okmányiroda)...
És a kérdés: mi ezután a teendő, be kell-e vinnem valamikor a rendszámot, vagy bármit, hogy kivonják (gondolom ideiglenesen) a forgalomból a vasat, ha igen, azt meddig kell megtennem?
Másik, a rendőrség részéről mennyi a szitunak az elévülési ideje? meddig kell várnom a csekkre? (igen, a legegyszerűbb mondat, hogy amíg meg nem jön... :)
És akkor már egy harmadik kérdés is: milyen anyagi vonzattal számolhatok (csupán az okmányiroda részéről)?
Ők abból élnek, hogy a jobbágy dolgozik. Történelmileg hatalmas előrelépésnek tanítják a jobbágyság megszüntetését, se tized, se kilenced (csak maga az áfa több), se röghöz kötés (a jelzálog ugyan mi?), stb. Az átmeneteket az ilyen korszakváltásoknál úgy kell csinálni, hogy a látszólagos előnyök mellett gyakorlatilag ugyanolyan vagy szűkebb határok között legyenek tartva a delikvensek és a lehető legjobban meg legyenek kímélve az önálló gondolkodástól. Maga a közoktatás is ehhez van igazítva.
Ez nem abszurdisztán, ez a jog. A jog nem érted, hanem a létrehozói, ill. azok feletteseinek privilégiumának fenntartásáért van, hogy a kontroll egyre szorosabb és egységesebb legyen.
Jog. A jogban minden megállapodás kérdése. Megállapodás kifejezésének lehet venni a másik fél hallgatását. Jelen esetben a jogász (dr. Herpy) álláspontja, hogy a "járművezető köteles magát és járművét alávetni az ellenőrzésnek" ésatöbbi. Nem gondolom, hogy helyes hallgatással, vagy másképp megállapodni egy ilyen érveléssel, az alábbi példák okán:
Namármost, ha van olyan jogszabály, amit csűrve-csavarva hatósági ellenőrzés pl. benézni a lakásodba az ablakodra tapadva a rendőrnek, mert megítélése szerint bűncselekményre utaló mozgást vélt látni, akkor a függöny behúzása is egy aktív rendőri intézkedés akadályozása.
Véleményem szerint egy ellenőrzésnek vagy egy intézkedésnek nem úgy kell megtörténnie, mint mária szeplőtelen fogantatásának, hogy az érintettnek semmi nem jelzi, hogy most nem pusztán halad, hanem az előző félórához képest pillanatnyilag őt ellenőrzik. Mert ennyi erővel olyan, mintha a rendőr a járdán gondolatban közölné, hogy személyit és egyéb iratokat kér, majd szabálysértési eljárást kezdeményez, mert a tudtodon kívül "megkezdett" eljárásnak nem vetetted alá magad.
A jog arra van kitalálva, hogy a buta tudatlan jobbágyok a hatóság / tekintély és a szöveg érthetetlenségének hatására tejeljenek. Egyszer megállítottak a rendőrök, mert veszélybe sodortam egy szabályt, élő ember(ek) viszont nem voltak érintettek e cselekményemben. Nem emlékszem, írt-e, vagy még nem, én mindig csak (vissza)kérdeztem. Elengedtek.
Én is igy voltam vele, hát felhivtam a rendőrséget h mit mondanak, de sajna azt mondták h amit az okmányiroda kiad még azzal sem lehet vezetni, főleg monst h vannak ezek a nagy ellenőrzések és zéró tolerancia minden téren, mondták h inkább legyek tütelmes még egy kicsit
Az ocsmányirodás igazolással nem vezethetsz. Azzal szépen kérhetsz egy ideiglenes jogsit, míg elkészül a végleges ("végleges"=legyünk optimisták , ideiglenes=pénzlehúzás). Illetve az intézkedő rendőrtől is függ, mennyire áll pozitívan az igazolással történő vezetéshez. A tételeket Pohi tudja.
Visszakanyarodva a korábbiakhoz, régen beletörődtem már , h egy örökös háború ez a zsarukkal szemben, aminek csak vesztese lehetek. Van olyan év, h megúszom 20-30ezerből, máskor felszalad kiló fölé is. Persze mindezt meg is spórolhatnám, ha eladnék mindent, aminek kereke van és gyalog eltéblábolnék.
Jah, engem meg a lányom spannői jelölgettek be, amíg voltam a zsiwin.
De ha mesélhetek egy vidámabb sztorit, ismeretség kapcsán, akkor az történt meg velem pár hete, h iwiwen megjelölt egy huszonéves, csinos menyecske... szintén foggalmam se volt, ki ő... aztán megnéztem a képeit, és kiderült, h régi motoros cimbim... a faterja
Akartam már kérdezni egyX, h nem ismerted anno Gabozsváron Magori Lacit? Katonatársam volt Taszáron , isten nyugosztalja
Mert az a biztos.
Tavaj pl mentem a 9személyes szgk-nak vizsgáztatott tranzitommal a reptéri gyorsforgalmi úton, a kocsi tetején szállitottam egy alu gördülőálványt darabokban, a csomagtartóban vittem egy csomó szerszámot, ami kellett a melómhoz. Ott az egyik benzinkút gyorsitósávjára kiterelt a polisz, h szabálysértést követtem el, mert erre az útra nem lehet semmiféle tgk-val behajtani. Mondom neki, h ez nem az, nézze meg jobban a forgalmit. Mire a nagyokos: De akkor is szabálysértés, mert én tehergépkocsinak használom.
? Mondom, ezt miből következtette ki?
Abból többek között, h C-jelzésű gumik vannak a kerekén, mondja a szerv.
Szal ezek már mindent elkövetnek, h egy kis pénzt behúzzanak rólunk.
Tőllem akkor, ott pont nem tudtak, de mindenestre megpróbálkoztak vele.
kérdésem lenne... elvették a forgalmimat, mert az lejárt még tavaly ősszel... 2 hete megkaptam az okmányirodából a határozatot, hogy 05.25.-ig le kell műszakiztatnom a motort, mert különben kivonják a forgalomból (rendőrségről azóta semmilyen papír nem érkezett a szabálysértési eljárással kapcsolatban)... Sajna fékprobléma miatt nem sikerült (volna) a műszaki, így a mai nappal kifutottam a határidőből (merthogy 25.-ig már természetesen nem lesz nyitva az okmányiroda)...
És a kérdés: mi ezután a teendő, be kell-e vinnem valamikor a rendszámot, vagy bármit, hogy kivonják (gondolom ideiglenesen) a forgalomból a vasat, ha igen, azt meddig kell megtennem?
Másik, a rendőrség részéről mennyi a szitunak az elévülési ideje? meddig kell várnom a csekkre? (igen, a legegyszerűbb mondat, hogy amíg meg nem jön... :)
És akkor már egy harmadik kérdés is: milyen anyagi vonzattal számolhatok (csupán az okmányiroda részéről)?
Namármost, ha van olyan jogszabály, amit csűrve-csavarva hatósági ellenőrzés pl. benézni a lakásodba az ablakodra tapadva a rendőrnek, mert megítélése szerint bűncselekményre utaló mozgást vélt látni, akkor a függöny behúzása is egy aktív rendőri intézkedés akadályozása.
Véleményem szerint egy ellenőrzésnek vagy egy intézkedésnek nem úgy kell megtörténnie, mint mária szeplőtelen fogantatásának, hogy az érintettnek semmi nem jelzi, hogy most nem pusztán halad, hanem az előző félórához képest pillanatnyilag őt ellenőrzik. Mert ennyi erővel olyan, mintha a rendőr a járdán gondolatban közölné, hogy személyit és egyéb iratokat kér, majd szabálysértési eljárást kezdeményez, mert a tudtodon kívül "megkezdett" eljárásnak nem vetetted alá magad.
A jog arra van kitalálva, hogy a buta tudatlan jobbágyok a hatóság / tekintély és a szöveg érthetetlenségének hatására tejeljenek. Egyszer megállítottak a rendőrök, mert veszélybe sodortam egy szabályt, élő ember(ek) viszont nem voltak érintettek e cselekményemben. Nem emlékszem, írt-e, vagy még nem, én mindig csak (vissza)kérdeztem. Elengedtek.
ilyen is csak itthon lehetséges...Máshol a helyszínen tarkón lőtték volna...Ennek meg jogai vannak