Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is pártolom az állampolgárok erősebb védelmét a meglopásuk kirablásuk ellen.

De az embereknek is változniuk kell. Volt egy intézkedés egy volt határőrrel voltam szolgálatba. Orkok voltak az alanyok 7-es bömbivel. Forgalmi elvétel nem tetszett nekik, kezdődött az anyázás részükrő, kezdődött, hogy mivel kéne foglalkoznom, kezdődött, hogy miért az orkokkal foglalkozom. A buszmegállóban állt 10 ember. Kollégának mondtam írja fel őket, mert jók lesznek tanúnak, ezeket meg állítsuk elő, hívtam erősítést, mert közben jött egy terepjáró orkokkal és hegyi trollokkal.

Szerinted mennyi ember akart tanúskodni, a jó ügy a közös érdek, érdekében? Egy sem.

A többit nem írom.......de bepanaszoltak mindenhol ahol lehet a pénzes orkok, és 1-2 nap múlva kaptam egy ORFK ellenőrzést nagy hirtelen, meg a Bíróságra is el kellett látogatnom. Amibe bele magyek az megoldom, de sokkal könnyebb lenne a munkám, ha a magyar nép összetartó lenne és kiállna az általa képviselt érdek mellett. E nélkül nem fog itt változni semmi. Egy fecske nem csinál nyarat.....
Ez így van Kutya, ahogy mondod.
Ezt a példát azért emeltem ki, mert különössen abszúrd, egyben nagyon szórakoztató volt.
Ha nagyon akarnám, lehetne sorolni a közeli múltból is hasonló dolgokat, elég, ha bekapcsolod a tv-t, mindíg van probléma, hol szakszerűtlen, hol szabálysértő az intézkedés. Nyílván ez minimális töredéke a valóságnak, ez csak az ami nyilvánosságra kerül. Ezzen nyílván nem kívánok vitatkozni, hisz ezek tények. Azok meg makacs dolgok mint tudjuk.
Mindadig amíg átfogó változások nem lesznek(polgárbarát rendőrség) (nem erőszak szervezet)vagy (állami pénzbehajtó szervezet) aki tényleg szolgál és véd, addíg ezen véleményem nem változtatom.
Bízok benne, hogy néhány hónap múlva új szelek fújják a vitorlát de előre és nem hátra és bízok benne, hogy a magyar rendőrség egy éven belül némi iránymutatással visszatalál önmagára...
és, nem kell a saját városomban, a saját, udvaromban, a saját házamban attól félni, hogy mikor ki lop meg, ki rabol, ki foszt ki. és nem a rendőrtől kell rettegnem, ha megállít, hogy úr isten lehet, a minta a gumiban csak 1,5 mm, nincs meg az 1,6...
Azért, mert a média a papucsállatka/amőbaagyú nézőket célozzák meg.
Mit jelent ez? Két-háromszavas, minősítő jelzővel ellátott címszavak.

A "vecsési számlagyár" talán vecsésen működött? NEM. De valakinek rengeteg pénzt ért, hogy a számlák ezer vásárlója közül EGYET kiemeljenek, aki VECSÉSI. És POLITIKUS.

Szóval a szokásos, irányított hírek.
A múlt mindenkit végigkísér...
"..a rendőrről készítsen felvételet agy vagy az intézkedésről, nem jogszerű.."

ez a paragrafus is idézhető esetleg?
én utálom az összes egyenruhást!
az nem baj, hogy nem rendőr már vagy 5 éve? Pont a Teve utca miatt. Felejtsük már el, hogy ha valaki volt rendőr, akkor 10 év múlva ha hülyeséget csinál akkor is ez a duma, xy bankrabló, volt rendőr. Miért nem volt kisdobos ezzel az erővel?
Nem az én problémám. Nem haragszom érte, de nem találom jó dolognak, hogy ismeretlenek fényképeznek le ismeretleneket aztán az interneten terjesztik és kommenteket fűznek hozzá. És jogtalanul. Én magamból indulok ki. Nem teszek fel senkit és nem is kommentelem, ez nem normális dolog. Olyasmi ez, mint ha bemennék egy boltba és fényképezném az ott dolgozókat. aztán feltölteném a net-re és kommentelném a munkájukat. Nekik nem tetszene 100%, sérelmeznék 100%, hülyeség lenne 100%.
Igaz!
Na jah.....ez az a szint, mikor azt hiszik nekik mindent lehet. Én kiemelném inkább azt, hogy tökös rendőrök voltak akik bevitték 2x egy nap
Az a f@szi saját maga karikatúrája!
Szeki az már nem annyira kölök, a felvételek meg egyébként is Tokajban készültek, nem Szécsényben...
Kiss Ernő Úr is valami ilyenekre hivatkozott...
Előszőr a teveúti palotát oldalbahugyozza, asztán sz.r részegen az (alteregója ) összetőr egy sornyi parkoló autót, Majd a minap kétszer kapják ittas vezetésen.
Igazi példakép
Na ez durva.....biztos az alteregója volt és az is csak rosszul volt és nem részeg Az ilyen szerintem is megengedhetetlen
Egyre gondoltunk, csak kicsit más síkban gondolkodtunk..... A lényeg, hogy nem normális az, hogy felrakja ide a képet a rendőrökről a KITÖLTETLEN ADATLAPÚ KÖLÖK......e miatt jött fel a téma.
az megintcsak szabálytalan, mert nem közterületet, hanem egy zárt gépkocsi belsejét filmezted, ami viszont nem engedélyezett.....
Amit az előbb linkeltem a román rendörről na olyan felvétel zavarna pohi
és én nem is azt vitattam, hogy te felveheted az intézkedést
nem találnál olyat, ami alapján ne vehetne fel. A vonatkozó bírói gyakorlat alapján sem. Itt amibe bele lehet kötni az a publikálása a képnek, mert onnantól kezdve már sérti a rendőr személyiségi jogait.
Na erről beszélek. Az hogy magának otthon erre veri, az ok, kit érdekel. Csak ne rakja fel sehová, mint a lejebb lévő emberke....
Nem veszem el a kameráját, miért tenném. Nem készíthet vele képet az intézkedésről. Ennyi. Ha igen és megjelenik valahol akkor perelhető. Erre konkrétan nem kérdeztem rá, hogy mi alapján, mert pont nem érdekel, ha lefényképez valaki. Jelen esetben az volt a fontos én felvehetem e az intézkedést a nélkül, hogy ez bármit megsértene. Ha zavarna egy rólam készült felvétel biztosan előtúrnám a jogszabályt....
azt értem, hogy mi alapján fényképezel te. De szerintem magáncélra készíthet rólunk felvételt. Más kérdés, hogy amikor felteszi internetre, vagy tv, stb. akkor ki kellene takarnia az arcot, mert onnantól kezdve sértheti a személyiségi jogainkat.
De te vagy benne ebben most nézz utána.......ha lehet.
és mire hivatkozol amikor elveszed a kameráját? Az Rtv. nem tartalmaz olyat, hogy a közterületen ne lehetne a rendőrt vagy az intézkedést fényképezni. A közterületen készíthető felvételeket a szabályok nem korlátozzák.