Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok
Ausztriában-mint Magyarországon is-ha nem tűnsz fel a Szervnek, nem bánt.
Engem egyszer Bécsben vett ki, mert feltűnt neki, hogy bal oldalon nincs dob. Akkor -mint most is- egy nyitott Akra volt a gépen. Megmért, és a gyári 92 dB helyett 118-at nyommott. Viszont az E-betűt nem firtatta. 240€ és egy friss műszaki lett a vége. (Osztrák a motorom) Visszatettem a gyári csövet (a közel 20 éves sz@romra ) műszaki, aztán vissza az Akra... Németben is soxor láttam már, hogy dB-mérővel buzerálják a motorosokat. Sztem nem az E-betű a lényeg, hanem a zajszint... Úgyhogy ha külföldre mész, a dB-killert mindenképp tedd bele.
Üdv!
most ha az e betű hiánya miatt megdugnak akkor nekem mindig kell vazelin a szerszámoba....
ilyen közel 30 éves sz@okra már hol vannak a gyári kipuffok
Az Osztrákoknál úgy hallottam megcsinálják a segged, meg a németeknél is.......de hogy van e valóságalapja, nem tudom .....
És esetleg külföldön mennyire lehet probléma egy e-betű nélküli dob? Konkrétan Ausztria-Németország-Franciaország viszonylatban érdekelne hogy van-e valami uniós irányelv erre: leszedik az embert a motorról, vagy pénzbírság, vagy nem érdekli őket?
Kutya nem nézi amíg nem "rajózol" a városban eszetlen tempóban és hanggal.
Attól függ.... ....a kisgixernek + az R6-nak is alul van a dobja, ez meg csak a kivezető pipája, tehát lehet nem is lesz nyitott a dob, csak a vége hangtompító nélküli.....
Ez nem dob ez rendőrbosszantó, versenypályára való. Ha városban használja a delikvens, meg lesz sexelve.
jardine gp1

Ettől illegálabb csövet keveset hordott a hátán a Föld
sztem is elég haamar elégne a béléscső, nem győznék újrahuzagolni

Ez a jardine, ezt lehet még dobnak hívni? , amúgy
papyrt nem kérnek út szélén sztem. üttes bele egy fasza nagy E betűt és kész. ja és ne egy Jardine Gp 1 et rakj fel. azért lehet lelőnek
Elhiccelne a csöve pár nap alatt.
Uhh ott nem viccelnek... Nálunk ha ezt bevezetik, hátha nem lesz pénz lövegre a T-72-esbe...
Sziasztok!

Az alábbi dilemmával küzdök:
Nem tudom, merjek-e csináltatni dobot a motorhoz, mert az nem tudom, hogy tartalmazna-e "e-betűt", illetve tanusítványt adnak-e hozzá, vagy mit szólna hozzá a rendőrbácsi.
Ha viszont megvennék egy gyári homologizáltat, akkor mit szólna, ha DB killer nélkül, vagy egy kicsit "hangosabb" db killerrel használnám.

Mik a tapasztalatok?
A rendőrök kérik a tanusítványt is, ha nem gyári a dob? Gondolom az "e" gravírozással nem foglalkoznak.

Z.
egy kis érdekesség a svédektől.Ez egy vicces svéd trafi.Az álcaháló ellenére kivehető a leopard2 sziluettje .

Ha nem tud bemérni, vagy jammed radar jelet kap, durrant egyet a lövegével?
Na megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy a rendszám helyére simán annyit kellett volna írni: SM
Mondtam, én nem azt írtam, azt mondták, elvileg semmi problémám nem lehet belőle, mert a biztosítás attól függetlenül érvényes smkp-ra.
Én ezzel abbba is hagyom az aggódást.
Bármilyen nem valódi adat megadása hivatalos papíron okirat hamisításnak minősül. Sajnos igaza van.
.....jó kérdés...csak, nehogy Lákatos Emíliánó 500-as Mercijére köss smkp. biztosítást.....
Maradj a személyes biztosítás kötésnél...
Fijam ilyet még viccből se mondjál!
okrathamisitás 2 év felfüggesztett.
Alvázszám...alapján a biztosítós rendszerben, mert a járműnyilvántartóban nem nagyon van benne...
Világos, és ha bepötyögtem neki egy kamu rendszámot (pl:PIT-123 /elfogadja!/)?
De az összes többi adat rendben van, elkövetek ezzel valami bűntettet?
Ez jó kérdés, eddig ugye volt matrica vagy papír mindenkinél, így nem volt gond, hogy miből ellenőrizzek. Elméletileg mikor biztosítást kötsz bediktálsz egy alvázszámot, amit ugye ellenőrizniük is kellene, hogy valóban arra kötöd, így alvázszám szerint benne kellene lennie a rendszerben. És a helyszínen nem árt egy adásvételi smkp.-nál, azon is rajta kellene lennie az alvázszámnak.
Szerintem bekavar, hogy a 4 kerekű smkp rendszámos..... Megoldás, ne a neten köss, hanem személyesen.
Negatív! A megkötéshez be kell regelni, és a megkötés űrlapjának kitöltésekor kér rendszámot smkp-nál!
A sima díjszámításkor természetesen nem!
lap alján segédmotoros-kerékpárral kezdj. És láss csodát nem kér