Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Maci én kikérem fontos esetekben a jogászok véleményét:

"Az Rtv. 2008. január 01-jei módosítása lehetőséget ad kép és hangfelvétel készítésére az intézkedésről. Az alábbaikban olvashatod a jogszabályt, és a rétszletszabályokat megtalálod a törvényben.

Fordított helyzet, azaz, hogy a rendőrről készítsen felvételet agy vagy az intézkedésről, nem jogszerű csak a rendőr hozzájárulása esetén.

42. § (1) A Rendőrség a rendőri intézkedéssel, illetve az ellátott szolgálati feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, a környezetéről, illetőleg a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről, tárgyról képfelvételt, hangfelvételt, kép- és hangfelvételt (a továbbiakban: felvétel) készíthet.
Dehogynem, intézkedést nem lehet fényképezni, videózni. Én is a rendőrségi törvény alapján csinálhatok csak videót az intézkedésemről.
Ez egyre érdekesebb, látjátok erre nagyon jó ez a fórum. A hőbörgés helyett kiderül a tuti a párbeszéd végén
tudom, mit írt, de emlékeim szerint jogszabályt nem hivatkozott meg. Na majd ő megmondja mire gondolt.
Maci most biztos nem keresem elő 600 oldalból, de pohi egyszer azt mondta ez tuti Majd Ő jön és megmondja a nagy okossat. Ha nem azt mondja amit régen akkor előkeresem abban biztos legyél. Valami kipufogós dologgal kapcsolatban merült ez a téma fel, hogy a rendőr lefényképezi, ha szabálytalanságot észlel és valaki megkérdezte, hogy ő is fényképezheti-e a rendőrt munka közben, ha szabálytalan...
Na valami ilyesmi volt nagyvonalakban...
semmi sem tiltja a rendőr fényképezését közterületen szolgálat ellátása közben.
800.010
Kutya egyszer régebben volt itt erről szó, nekem, úgy rémlik, mintha pohi mondta volna, a szolgálatban intézkedő rendőrt nem fényképezhetted Bezzeg a rend éber Őre fényképezgethet, téged a gépjárműved
Még egy dolog ami Isten fölé emeli a törvény katonáit. Vagyis még egy ok, hogy a (pórnép) ne szeresse őket.
Aztán jönnek ezek a dumák, hogy hát milyen nehéz az Ő dolguk, mert nagyon ellenséges közegben kell dolgozniuk.

Romániában azért vannak kivétekelek
Példáúl ez
Arról nem beszélve, hogy nem kell ahhoz külső segítség hogy hülye kép készüljön... ld. a fotót, ami itt is fent volt és a rendőr srác a napiszarra is kikerült vele.
Esküszöm, nem is értem: ott könyörög, hogy vegyék már le, mert ha nyilvánosságra kerül őt kirúgják! De előtte meg a saját iwiw-jén ott figyelt hónapokig ugyanaz a kép. Addig nem volt gond hogy nyilvános?
Ez most komoly? Rendőrt nem szabad fényképzeni?

Persze, van az általános jogi/etikai kritérium ( amennyiben egyetlen személyt fotózol, vagy őt utólag digitális eszközökkel kiemeled a többiek közül, akkor az ő előzetes beleegyezése szükséges ) de egyébként a közterületen/saját magánterületeden készült fotó a te tulajdonod.
Vagy ebből a szempontból is 'szent tehén' mondjuk a közfeladatot/rendvédelmi feladatokat ellátó személy?
És ismételten bocs az offért
Azért arra mindenki figyeljen, hogy a párt, akire szavazni kíván, elegendő ajánlószelvénnyel (750 db) rendelkezzen a választókerületben ahhoz, hogy egyéni jelöltet is állítson, ne csak listán lehessen rá szavazni... javaslom esetleg a közeli cimbik mozgósítását ilyen esetben
800.009... ;)
Szeva!

Nyílt fórumon nem írnám le.....de sejtheted......mire gondolok
szdsz az meg mi?

Szia Pohi!
800.008

Szebb jövőt!
nyolcszázezerhét
pitsába....... 6
5
Amúgy meg 800.005
És ha beperelnek ezért akkor gondolom majd neked áll feljebb. És ha rólad raknának fel képet akkor azért is fel lennél háborodva, ugye?
Remélem reggelik elérjük a millát...
nyolcszázezer-négy
nyolszázezer-3