Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ferikém hogy te mindíg kötekszel nem mászol fel msnre?
De, tuti. Járj utána, ha nem hiszed!
http://union.hu/gepjarmu/kotel...
OK, köszi, ez lesz... Más nem kell rá kötelezően?
nem jót kattintottál be.
szevasztok. tudja valaki hogy átírásnál most az új törvények szerint mit kell fizetni? előre is köszi
fujj de erkölcstelen gondolataid vannak. pont mint nekem
Egyébként tegnap este megállítottak igazoltatni. Megkérdeztem a rendőrtől, tudja-e, hogy nem világít a bal első lámpája.
Válasz: További jó utat.
Bárcsak zsibbadna. Nagyon jól nézett ki a néni.
Azóta zsibbad a nyelved?
Az tapasztalat ha nem keménykedik az ember a rend őrei is engedékenyebbek bizonyos határok között.
30 ezerről indultunk. Csak annyira jó kisfiú voltam, hogy még nem volt szabálysértésem soha 15 év alatt. Meg nagyon szépen mosolyogtam a rendőr nénire is.
Akkor még olcsón megúsztad.
Gondolom nem volt...
Egy napra kértem kölcsön a motort, mert szerelőnél volt az enyém.
De miért büntettek meg? A papír hiánya miatt? Gondolom volt biztosításod.
3000 helyszíni bírság
És mi lett az eredmény?
Azt hiszem az alvázszám egy részét kell bepötyögni.
Vázszámot viszont nem kért a biztosító a megkötéskor!
Nyáron megállítottak robogóval és a rendőr rögtön a vázszámot diktálta rádión, amikor mondtam, hogy nincs nálam csekk.
Hali, nemrég kötöttem neten biztosítást smkp-ra (union), és kért rendszámot, kikerülhetetlenül, ezzel mizu?
Általában mindig magamnál hordom mindig a szükséges iratokat, a gépekben nem bízok amúgy sem. Az általad említett eljárás segédmotorra is ugyanez? Ott hogyan tudod lekérdezni, hiszen nincs rendszám vagy a motorszám illetve az alvázszám alapján lehet beazonosítani?
Az alvázszámból tudod leellenőrizni?
Merthogy a csekken csak az van, h Rsz: SMKP
és a befizetési csekk legalján található az ajánlat száma.
Elméletileg az új biztosítási törvény és a 35/2000-es Bm.rendelet változásai miatt nem kell magadnál tartani a kötvényt és az igazolócsekket (totál hülyeség, de már megszoktam, ha valami jól működik szétcseszik )

Ellenőrzéskor egy külön kötvénnyilvántartóból kell ellenőriznem, hogy van e biztosítás az autón. Ha gép szerint van akkor ok. Ha nincs akkor az ellenőrzött "bemutathatja" a helyszínen a befizetést igazoló papírját, de "nem kötelező".

Persze ha a gép szerint nincs biztosítás és a helyszínen nem tudja vagy nem akarja bemutatni a biztosítás fennállásáról szóló papírt, akkor fel fogom jelenteni.

Ha a gépben nincs benne, de bemutatja, akkor az "elfogatható" (persze ha nem kamus).

Végül is érdemes magadnál hordani, én nem bíznék a gépekben .......felesleges macerától óvhatod meg magad.
Köszönöm a válaszokat , akkor úgy nézem elég ez a zöld papír is meg a csekk befizetést igazoló szelvénye.