Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hidd el/higgyétek el én örülnék neki a legjobban ha elkezdhetném a korlátlant de az én tudomásom szerint még csak a korlátozott josit rakhatom le és sajnos az anyagiak se a legjobbak,megmondom őszintén amikor megvetem a motort annak örültem hogy ösze tudtam kaparni az árát(100.000ért vettem)és még biztosítást se tudtam rá kötni és hátjó lehet fikázni meg oltogatni mivel megérdemlem és tudomásul is eszem hogy nagyon hülye voltam/vagyok szóval a biztosíts az meg mereadt a simsoné ami előtte volt mert nem tudtam eladni és persze a biztosíto meg at monta hogy ha eladom akkor majd nem lesz rajta addig fizessem így a simson biztsítását vittem de monyuk az nem töünt fel neki hála az égnek mert akkor már szerintwem meglincselt volna
Így van, nekem is volt ilyen LC2-esem, egy az egybe rámegy az 50es henger
Az még talán lehetőség lehet neked, h ráraksz egy 50es hengert ha azt mondja a rendőrség, h ez bizony 80as alvázszám alapján. Akkor te betolod a gépet a yamahába és megnézeted milyen is valójában. Papíron egyértelműen 80as a gép, de valójában 50es lesz. Nemtudom mi dönt a rend őreinek, a valóság vagy a papír, mert jelen esetben mindkettőtöknek igaza lesz.
Ebknt meg menj és rakd le a jogsit... sokkal többet bukhatsz ezen az egészen mint a 106e ftos jogsi lerakása (és az a korlátlan A)
nem kételkedem abban hogy ránézésre meg tudod mondani, hiszen vastagabb a lánc meg a karbi is nagyobb, nagyobb rezó, stb. De mint mondtam ezen a típuson a henger külsőre, felfogatásra egy az egyben! ugyanolyan mint az 50-es henger.
Őőőőő ha rendőr akarok lenni nem lehet régebbi gyorshajtásom sem?
az lehet mert monta hogy még várnom kell arra hogy guruljon a gép pedig lassan6hónapja járkálok a yardra kb havi rendszerességel
az okés hogy te mint tapsztalt motoros értesz hozzá de 6-vagy 8-an voltak és tán 1-2 szúrta ki hogy idézem"ez vizes 70/80ccm-es lehet"nah ott már dobogott rendesen a szívem
a szabs nyilvántartásból addigra törölnek
és mielőtt megindulna az okoskodás: motor lefoglal, viszgálatra rendel, üógyfél szopja a bakkert. Baleset esetén, ha személyi sérüléses nagy rá az esélyetek...
bementek a nyíregyházai YAMAHmárkaszervízbe és ott alvázszám és motorszám alapján utánna néztek:S most azon gondolkodom amit az egyik kollega is írt hogy veszek 1 másik hengert abba pelsely+dugó hozzá és hátha öszelyön és akkor már gondolom ha betették rendeszerbe hogy ez biza 80-as akkor átírják:s csak az a probláma hogy az is kb30.000-de mé g mindig olcsóbb mint 1 új jofsi ráadásul nem hiszem hogy jó pont lenne majd kb3-5 év múlva ha mindenöszejön és jelentkezznéka tisztire
mit vizsgált volna? Ha ránézek megmondom.
bevizsgálták hivatalosan, vagy csak a vázszám alapján mondta neked a rendőr?
az akkori eset miatt nem vehetnek már elő. Ha ismét elkapnak, amire most jó esélyed van hogy kergetnek, rábaxol.

F10, gondoltam, hogy nem nagyon motorozott szeptember után.....
előre bocsánat a hülyeségek miatt de nem igazán vagyok tisztába a dolgokal.
akkor ha jól értem az ÉN szabálysértésem hogy augusztusba 80-as dt-mel mentem és ma megálapították hogy nem is 50 es ahanem 80-mint említettem/ték az már semmit se ér csak ha elkapnak vele?vagy mi?
Te
ki mondta h letelt a 6 hó?
vagy csak én értelmeztem rosszul?
hívd fel az eljáró kolléga figyelmét arra, hogy a szabálysértés 6 hó után elévül.
ha arról a motorról van szó ami az adatlapodon van akkor arra 90% hogy rámegy az 50-es henger mindenféle átalakítás nélkül. Csak nem látom rendesen ezekről a képekről a blokkot. Szóval ha igazam van akkor szerezz hozzá hengert dugót, még hengerfej se kell aztán mondhatod hogy vizsgálják be. Ők elviszik, visszakapod kosárba és fizet a biztosító. (persze ha eddig nem történt meg a bevizsgálás)
Ha meg már megmérték akkor igen ugorhat jogsi meg fizetsz is.
Amúgy elvileg ugyanaz a blokkod mint az én tzr-embe csak nagyobb a furata a hengernek meg gondolom erősebb kuplung, stb.
sziasztok először is elnézést hogy zavarok DE az a nagy bajom hogy tavaj volt 1 közlekedési balaesetm (én voltam a vétlen)és a mai napon jártunk ot hogy ell kellet mutogatni hogy és mint történt a balaeset, mivel nekem a motor 80ccm-es ez feltünt a rend éber őreinek és hát nekem csask "B"kategoriára van jogsim persze rendszám nélkül és csak adásvételivel használom/tam (az adásvételin 49/50ccm szerepel )
Nos azt monta nekem a rendörtiszt hogy fel kell hogy jelentesen és azt szeretném megkrdezni a tanúltabb emberektöl esetleg az erre felbukkanó rendör motoros kollégáktol hogy mire számíthatok mert azt is megemlítette a tiszt hogy ugorhat a jogsim is és még melé +pénzbírság természetesen én végig tagadtam hogy 80-as és amikor említette hogy a YAMAHA márkakereskedésbe bement és egy megálapítást kért töllük akkor ök megmontá hogy ez biza 80 as akkor én próbáltam olyan fejet vágni mintha meglepödnék.
Remélem tudtok nekem segíteni nagyon megköszönném!
Bocsánat,hibáztam!
A hiba a "radar" szóval volt. Itthon már nem/alig használnak radart, lézeres sebességmérők vannak az autókban.
Azért ha belegondolunk biztos kitalálnak majd vmit,ilyenkor gyorsan megtudják oldani...
Akkor blokkolót.
Én csak azt mondtam,amit a rendőr srác mondott!
Igen, ezt terjesztik "ellenkampányként" - ami érthető is, hogy most orrba-szájba agyonreklámozzák a készülékeket, és veszik is persze (amikor már a METRO katalógus is ezt ordítja, ott már erős a helyzet :).
Egyébként a márc.1 már csak azért is hülyeség, mert akkor már meg kellett volna jelennie hivatalosan a módosításnak.