Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez eddig úgy volt, hogy "személygépkocsival, motorkerékpárral, 2500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival"

Ez megváltozik arra, hogy "személygépkocsival, motorkerékpárral, 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival"

Az smkp. se nem személygépkocsi, se nem motorokerékpár, se nem gépkocsi, hanem segédmotoros kerékpár.
Na hát elég nagy hülyeség is a "zöld mellény" vagyis láthatósági mellény örökös viselése, szerintem. Én csak éjjel vagy korlátozott látási viszonyok közt alkalmaznám.

Erős hátrányai vannak. Például 30 fokos szép nyári napsütésben rajzanak rá a méhek és darazsak + egyéb bogarak. Ezt hessegetve elég érdekes rendőri karjalzések születenek....
csak azt nem értem miért mehet lassabban a kerékpáros a kerékpárúton mint a közúton..
Pontatlan volt az újságíró. Az eddig 2500kg-os határ emelkedik 3500-ra.
Tehát a személy/teherautók 3,5 T-ig, valamint a motorkerékpárok.

A smkp. nem változik. (nem mintha valaha, valakit is feljelentettek volna 47 km/h gyorshajtás miatt Simsonnal főleg rencám hiányában nem... )
Üdv Pohi!
Megint zavarnálak szakmai jellegű kérdésekkel.
Ezt a cikket találtam a helyi lapban: kresz változás
Ebben találtam ezt a szövegrészletet: Januártól a legfeljebb 3500 kg össztömegű járművekre is a személyautókra, motorkerékpárokra vonatkozó sebességhatárok érvényesek.
Na most ezt, hogyan kell értelmezni? A segédmotorkerékpárral is lehet menni 50-el lakott területen belül? Mivel 3500 kg össztömeg alatt vannak, az írás szerint lehetséges? Vagy ez is csak újságírói túlzás vagy tévedés? Te tudsz valami konkrétabbat?
Légyszíves válaszolj, köszönöm.
Urak!

Ma följelentettek a rendőr bácsik "Tiltott helyen várakozásért".
Céges verdával voltam az egyik nagy áruháznál (árut vittem).
Ilyenkor mindenképp cumi,vagy van valami megoldás?
Mennyi a büntetési tétel?

Valaki help!
Voltam olyan helyen, ahol láttam őket közelről, és majdnem csépeltek is meg...Lehet, h ezért voltam ott?

A felszerelésük hajaz arra a cuccra amiben jégkorongozom, ezé jön be a cucc

Meg optikailag a gizda felépítésemen javítana
hoppácska ,ezzel csak az a gond hogy a rendőrt kötelezi a zőld mellény viselésére a szabályzat, ami pont eltakarja a jelvényszámot, és a nevet is.......

ez a kint is van, meg nincs is tipikus esete....
ááááá, hagyd.....ott tényleg megcsinálnak.......
Tudod be akarok jelentkezni az LFP-be
fene a gusztusod........de azért én is megnézném a dolgot....
Combközépig érő csizmában, korbáccsal? hmmm! Belehet jelentkezni?
tedd....
motorral a csúcsom 109km/h volt
autóval 135km/h felé
én sosem sietek sehová sem
Jól van srácok, csak hagy fogjam én a korbácsot, amikor elkapnak benneteket, mert 90 helyett 180-al mentetek...
Ha ez tudom.
Piál a föld.
Egyetértek ezzel is!
Csak hallgasd meg a statisztikát: A közúti balesetek 13%-a az ittas vezetés miatt következik be és a maradék 87% ?
Szóval ebből az derül ki, hogy a legbiztonságosabb az ittas vezetés Tehát igyunk
mondhatunk akármit, de egyszerűsíteni, és ésszerűsíteni kellene a dolgokat.
rajtam állna nem 300ezres büntetéseket kapna a nép, hanem nyilvános korbácsolást.
igaz nekem nem a pénzszerzés lenne a cél hanem a rend..........
Sőt rendőr is követ el bankrablást, sőt emberölést is! Tegnapi hírek pl. pénzváltós Arab. Kapja is meg érte a büntetését ő is! ( Mondjuk szerintem nem is lesz abba hiba ! )
De ez nem jelenti azt, h ne legyenek elkapva a bankrablók és gyilkosok mert követett már el rendőr is ilyet.
Igen is az én és a te és mindenki biztonsága miatt hajtsanak végre ellenőrzés szűrjék ki amiket fel is soroltam és büntessenek is. Akár engem is, akár téged is, és büntessék meg a rendőrt is ha ugyanilyet csinál !...
De ilyen hülyeséget, h azért mert van olyan rendőr aki vezet vagy vezetett már ittasan, h innentől vezethessen mindenki.
Szép lenne, így is van elég veszély az úton.
Hát nem tudom engem spec ne ellenőrizgessenek. Csak bele kell gondolni, aki téged megbüntet, ugyanazért büntet meg amit szolgálaton kívűl(ha csak még nem szolgálatban) maga is elkövet.
A rendőr is vezet spiccesen, ő neki is le lehet pukkanva a gumija, ő is szarik a sebességhatárokra. Tipikus bort iszok, de vizet prédikálok...
Ja tudod, kaptam én tanártól olyat, h még oda is becsengettem ahol ajtó sincs. Rendőrtől speciel nem.
Ettől független, szerintem kis országunkba ahol mindenkinek már csak jogai vannak szerintem pár év múlva vissza fog köszönni a fegyelemhiány. Az, h nincs katonaság és nem tanulja meg az ember, van parancs. Amit megb.szni nem lehet mert csak szaporodik. Az, h a tanár nem tekerheti meg a füled stb. Mondjuk ezek a dolgok már lehet mind visszaköszöntek, a tanárt megverik, a rendőrt megdobálják stb.
A munkahelyen megszokjuk, h ellenőriznek, de feltesszük a kérdést, h a rendőrnek miért van erre joga. Miért nem csak akkor van joga ellenőrizni, ha valamit elkövettünk.
Igen is ellenőrizze, a kamionost nehogy elaludjon, az ittas vezetőt is, a kopott gumis veszélyes időzített bombákat, a teherautóról az aszfaltra sódert hintő túlsúlyos autókat, a kötelező biztosítás nélkül közlekedőket mely miatt majd vívhat az ember a biztosítóval. Legyen rajtunk kontroll mert kell, a marha nagy szabadságunkban sokszor megfeledkezünk a kötelességről.
Hát öreg minket ütöttek rendőrök,(jogosan) de nem mertük otthon elmondani ,me még a szülőktől is kaptunk volna. Csúnyán motoroztunk......
Majd ha egyszer összerugdosnak bla-bla
Most aztán vigyázz zsékettő...
Bírom, h mindig előkerül itt a utáljuk a rendőrt turbószuper magyarság.
Mert aztán a nagy hazafiknak kéne hagyni, h felgyújtsák a kocsikat kukákat, üzleteket mert attól lesznek 56-os hősök.
Mert a rendőrnek oda kéne tartani a másik orcáját, h gyertek már nemzeti hősök dobáljatok már meg kővel meg molotov koktéllal.
Majd ha Téged is öszerugdosnak eccer, akkor leszek kíváncsi a véleményedre e témában