Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt kifelejtettétek hogy akkor sem fizet a biztosító ha valaki a balesetben résztvevők közül alkoholt fogyasztott...
Na most már kíváncsi vagyok: megnézem az autóban a bejelentőt, hány hivatkozás van rajta ( a kötvényre, a szerződésre, a szerződésben nem szabályozott Ptk. paragrafusokra stb.)

Nem csak az ügynököm, de tizenéves jó barátom is akit felhívtam, gondolom nem véletlenül volt ilyen óvatos.
Ettől függetlenül persze, lehet simán paranoiás is
a pápa jóváhagyását kihagytad
Ha a biztosító kiadja mi a teendő baleset esetén ez a mérvadó, és köteles elfogadni. ( Ez pedig a kárbejelentő )
Azért mert azt mondja a biztosítós ismerős, h a kárbejelentőn elismert nyilatkozatod mellett jobb ha kitöltesz még egy nyilatkozatot, meg egyet arra, h nem akarod visszavonni, meg egyet arra, h ezt jó szellemi állapotban tetted, meg egyet arra, h nem fenyegetett senki, meg egyszer húz a farkadra, meg vallástól függően állj Mekka felé, legyen ott rendőr miközben ezt írod, meg egy közjegyző, meg részesenként 2 ügyvéd, meg a köztársasági elnök attól független akkor is köteles a vétlen fél kártalanítását végrehajtani ha csak a jogszabályban előírt baleseti kárbejelentőt töltitek ki!
azt má rég, de nem nagyon használok eladástechnikában onnan semmit. inkább megmondom a tutit, meg segítek ha tudok azt kész.
látom,a tanfolyamot már elvégezted
károkózószerződésttutielnemolvasórendesengeci
ügynökgeci
én is a vagyok de annyi ökörséget hallok amit ügynökök mondtak. Amit itt mondtál az valszeg azért megkönnyíti az ügymenetet.
a motorostémákban egyértelműen le vannak maradva, ott nincs kérdés, autónál meg nyílván pontosan tudják hogy mi a legevszélyesebb miben, és arra nem vállalják a kockázatot, mégha kellemetlen is. De 99%-ban ha egyik bizti nem vállal be valamit, azt az öszes többi sem, sajna ez van.
Nyilván, lehet ez másképp is. Amit leírtam, azt nekem mondta a biztosítási ügynököm amikor kijöttek elém.
Hidd el, a biztosítási szerződésben egy csomó dolog van amiről nem tudsz. Csak a közvetlen élmények:

- külföldön nem fizet a poggyász és balesetbiztosításod, ha éjszaka törnek be a szobádba/autódba. Éjjel sötét van, és ez kiemelt kockázat szegénykéimnek. (allianz)
- nem fizet a balesetbiztosításod (egyes biztosítóknál) ha 250-esnél nagyobb motorral esel el külföldön. Ugyanis a 350-es Jawa az nem jármű, hanem 'extrém-sporteszköz' szerintük.
- az 5+1 csillagos legdrágább AXA balesetbiztosítás csak akkor fizet, ha TE A SÉRÜLT(!) elfaxolod nekik a balesetről a rendőrségi jegyzőkönyvet
- Az autó (zárható) tetőboxában lévő ruhák az nem az "autóban szállított, lezárt állapot ellenére feltört és eltulajdonított" tárgyak közé tartozik. Nem fizetett rá a biztosító. (Allianz)
Na jah, tipikus, hogy a faX melyik oldalán állok. Ha elismerem és én vagyok a hunyó, akkor ha van eszem nem kiabálok és a másik felet is megpróbálom meggyőzni, mert a malus mellé megkapom a szab.sértési csekket is. Ha meg nekem okoznak, futok a rendőrért még ha a másik el is ismerte....
Szerintem már nem vagy szarban, h elismert mindent. Igazán akkor lettél volna szarban ha egy merőben más történetet adnak elő mind a ketten, és ezt fent is tartották volna a rendőr kiérkezéséig.

Például ha elmondták volna mindketten, h te lemondtál az elsőbbségedről egy kézlegyintéssel, ők elkezdtek kanyarodni de te a kuplungot kidobva belevágódtál akkor a rendőr sem tudott volna igazságot tenni, h ki, vagy kik mondanak igazat.
De ez már nagyon kisarkított eset még példaként is, mert általában a nyomok alapján a helyszínelők ki tudják szűrni a füllentőket is szerintem.
Viszont most szerintem nincs mitől tartanod, csak a fájdalom, h darabokban a vas.
Köszi a nyugtatást!

Nekem semmi bajom, alig haladt már a motor, mikor odaértem a jobb hátuljához.

Mellette ült a csaja, tehát ha tanuk kellenek akkor én vagyok szarban.
hát nemtom. engem mikor televertek hátulról, akkor este volt, sehol egy tanú, és motorral álltam a lámpánál, és nem kérdeztek semmit, fizettek rendesen.
Azért ez a mindig hívjon rendőrt dolognak sem sok alapja van.
Szomszéd faszi koccolt az utcából kikanyarodva. A vétlen faszi ki is hívta a rendőrt annak ellenére, h a szomszéd elismerte a felelősségét.
Helyszínelők kiérkeztek és rögtön kérdezték, h személyi sérülés van-e? Mondták, h nincs, és mivel a szomszédnak egyértelmű volt megállapítani a felelősségét ( tábla ) megkérdezték, h miből gondolja, h nem ő a felelős.
Ekkor ő elmondta, h egy mp-ig sem vitatta, melyre közbe is szólt a vétlen fél és elmondta, h ő hívta őket mert azt hallotta, h ez a biztos.
Ekkor a rendőr megkérdezte, h olyanról a KRESZ könyvbe nem hallott-e valamit, h egy balesetnél mikor kell rendőrt hívni?
A tisztánlátás miatt elmondta a rendőr, h ebben az esetben csak a másik fél iránti rosszindulat vezérelheti a rendőr kikérését. Semmivel jobban nem hisz neki a biztosítós ugyanis ő is azt fogja leírni, h mit mondott el az egyik mit a másik és ebben az esetben ahol el is ismeri a felelősségét az okozó ettől nem is lesz eltérő az ő megállapítása sem. Megmondta azt is, h viszont ha ő veszi fel a balesetet azt ő egy olyan nyomtatványra teheti, h feljelentés közúti baleset ügyében.
És erre semmi ok, ha csak az emberek nem szándékosan rosszindulatúak egymással. Legyen elég bünti az okozónak az, h emelkedik a biztosítása, az ő kárát senki nem téríti, miért akarnak még egy 50.000 ft-os bírságot és vezetéstől eltiltást is kiszabatni neki.
Hát ezután természetesen maradt a sima kárbejelentő és nem kért a vétlen sem rendőri intézkedést.
Mondjuk az tény, amit mondott, h a szomszédnak így is drága táblaelnézés volt ez, ahogy később mesélte.
nyugi, engem hívott tegnap a Sanyi, én mondtam, hogy hívjátok a rendőröket. Hiába vonja vissza nyoma lesz.
A másik, hogy motoros balesetnél mindig hívjatok rendőrt.
Te nem sérültél?
1. Ez egy nemzetközi kárbejelentő, még a külföldinek is el kell fogadnia, és szerintem a biztosítóknak nem kell azzal törődnie, h hazudósak, és visszavonósak vagyunk.

2. Ha a biztosítók ezt adják ki, h ezt töltsd ki baleset esetén akkor ezt is kell elfogadniuk.

3. Csak egyszer kérjen bármilyen nyilatkozatot, rögtön meg fogom kérdezni, h ez hol van leírva a biztosítási szerződésben.
Volt ilyen nálam is, nyilatkozat kell ott a helyszínen amiben a TELJES, ÉS KORLÁTLAN felelősségét elismeri a másik fél (nekem is a biztosítós mondta, akit a helyszínről hívtam fel)
Ha van helyszínelés az Ok, ha nincs akkor MÉG OTT A HELYSZÍNEN két tanút keríteni, akik a baleset tényét, a vétkes kilétét, és a vétkes helyszíni nyilatkozatát is igazolják.

Lehet h túl óvatos, de tőlem ezt kérte a biztosítós pacák a telefonban. Igaz nem is volt hiba, az autómon lévő alig 100ezres kárra, majd' 200-at fizetett ki a biztosító.
Ha csak a sima kárbejelentőre írta rá hogy elismeri,azt bármikor vissza is vonhatja,szerintem!
Igen tényleg várd meg Pohit a véleménnyel, de amit az elején elszúrtál, azt szerintem helyre is hoztad!
Onnantól, h ráírta a gyerek, h a balesetért a felelősséget elismeri onnantól helyre lett hozva minden.
Szerintem, sima ügy, h fizetni fog a biztosító, mondjuk abban nem vagyok jártas, h az reálisan abból helyre is tudod-e állítani az eredeti állapotot.
tudom, csak ez most drágább tanulópíz lesz mint a rendszámos...

Én már annak is örülnék, ha a biztosító annyit adna amiből nagyjából helyrekalapálhatnám...Csak gurulni szeretnék, semmi mást
nem hibáztatlak
mikor én először karamboloztam kocsival,ugyanezt tettem
sok szopás volt emiatt....