Tudod különbözünk, én pl. ha észrevenném, h valaki szándékosan ki akar velem szúrni annak ellenére, h én korrektül elismertem a felelősségem, csak azért, h neki simább ügye legyen, nekem is megváltozna a hozzáállásom.
Kihívhatná a rendőrt onnantól, de mondanék egy olyan homlokegyenest más variációt amivel nem tudna mit kezdeni szegény rendőr. Ott már mondhatná akkor, h de az előbb még elismertem.
Úgy az izgalmas, ha mindenki az emberére talál.
Te figyelj, ezt tényleg nem az a hely ahol egymás ellen kéne erőlködni bárkinek is. Motorosok vagyunk, vagy mi a pöcs.
Én leírtam, hogy rendőrt hívok, ha nem érzem együttműködőnek a vétkes felet, egyéb esetben aláírunk és el.
7számjegyű kilométert vezettem, egy okozott parkolói koccanással, és egy rakat vétlen balesettel. Hidd el, nem a levegőbe beszélek, amit írok az nem honlapokról, meg hallomásokból van.
Te pedig letámadsz hogy mekkora g.ci vagyok, hogy a szegény ártatlant még bírsággal, meg eltiltással is sújtom, pedig ő...
A válaszomból is addig jutottál hogy 'Uh faszi'.
Légyszíves olvasd VÉGIG (az eredetit és a választ is) és értelmezd hogy mit írtam. Ha továbbra is egy személyeskedő pöcs vagyok azok alapján (meglehet... ), AKKOR SE ITT rontsuk a levegőt a szóváltással.
Van emailem, ott mehet az osztás.
Ennek a témának meg pláne van egy külön topikja, úgyhogy az egész beszélgetés erősen OFF, még ha nem is annak indult.
Addig örülnek a biztosítók amíg így fosnak tőlük! :)
Vonja vissza, megyünk bíróságra.
Ez a visszavonom, meg add vissza a babaruhát ez már veszett fejsze nyele!
Már ha kezdünk személyeskedésbe átmenni, h Uh faszi akkor inkább abba is hagyom.
Tudjátok azzal értek egyet, h itt is sokaknak olyan a mentalitás amit egyik hozzászóló említett!
"Na jah, tipikus, hogy a faX melyik oldalán állok. Ha elismerem és én vagyok a hunyó, akkor ha van eszem nem kiabálok és a másik felet is megpróbálom meggyőzni, mert a malus mellé megkapom a szab.sértési csekket is. Ha meg nekem okoznak, futok a rendőrért még ha a másik el is ismerte...."
Ilyenek vagyunk, és bocsánat mindenkitől ha azt kívánom, h ha két korrekt normális ember találkozik azoknak sikerüljön minden.
És azt is kívánom, h aki vétlenként akkor is rendőrt hívna ha a másik elismeri akkor ha hibázik ő is ilyen emberrel fusson össze, és ne is tudja meggyőzni!
Ugye az sem rossz kívánság részedre, ha én azt kívánom, hogy ha neked koccan valaki és elismeri utána meg visszavonja, akkor rohangálhatsz tanúk után meg ahová csak akarsz...
Nem kapott eltiltást a mókus!
Egyébként meg szerintem tisztességesebb ha valaki válalja a felelősséget amit tesz,mintha mondjuk vissza vonja amit már egyszer elismert és azon agyal hogyan tudna kibújni...
Nálam is volt olyan baleset, amikor az autó kárát kedvezményes/bontott cuccokból sem takarta amit kaptam a biztosítótól, de a járulékos költségekkel amit bejelentettem már helyre tudtam hozatni + arra a három napra csereautó is jutott, hogy tudjak melózni.
De akkor ezek alapján az nem rossz kívánság részedre ha számodra azt kívánnám, h nálad is inkább menne mindenki biztosra ha hibázol?
Inkább kapjál még bírságot és vezetéstől eltiltást is, ne csak a biztosításod emelkedjen?
Mert így igazságos, nem?
Uh faszi, k..va nagy zsákutcában vagy azt írtam, h vagy helyszínelés ha vétlen voltam és ő meg nem ismeri el, vagy aláíratom vele és a tanúkkal hogy a helyszínen mit mondtunk, ki volt a hibás, ennyi.
ahogy gondolod.ezzel foglalkozom napi szinten,a saját tapasztalatom irtam le.Van olyan biztosító-nem mondom ki hogy melyik-aki úgy működik ,hogy alapban a károk 80%-a!elutasítás.Beperelheted őket ha gondolod,de mivel ezt idehaza még nagyon kevesen merik megtenni igy nekik megéri pereskedni ,hisz igy jóval több marad a zsebükben.Ezenfelül különböző vizsgáló cégekkel dolgoztatnak-legfőképp Expolice,Doszpot cége-mindenre kiterjedő alapos vizsgálattal már már undorító szinten.De ez is megéri a biztosítókank.Nem uj dolog ez Amerikában évtizedek ota létezik a biztosítási nyomozó mint szakág.Magyarországon viszont az emberek 99 5-a a saját jogaival sincs tisztában és pl egy járműsérülésnél csak és kizárólag megelégednek egy jármű helyreállítási kártérítéssel.Pedig a biztosító jóval többre kötelezhető.Nem is gondolnád hogy ha fizetési kötelezettségük van ,az mi mindenre vonatkozhat....De ha baleseted van Te töltsd csak ki nyugodtan CSAK a kék sárga nemzetközi kárbejelentőt.Ha jobban megnézed azon pl rajta van hogy az aláírása nem jelenti a felelősség elismerését.....Amit mindenkinek ajánlok ezen a téren:fotók a balesetről a járművek helyzetéről minden, még vitathatatlan esetben is!
Nem érzem annak!
Inkább arra volt "jó" hogy biztosra menjek.
Mert így hogy van rendőrségi határozat nem vonhatja vissza a mókus a nyilatkozatát.
Egyébként meg maradjunk annyiba hogy az összes biztosító azon agyal hogyan ne kelljen fizetni! Ha motoros is van a balhéban,akkor meg pláne!
Ez sokszor megoldhatatlan!
Szerintem az igazi megoldás, pontosan betartani ami rád vonatkozik, ha pedig a biztosító nem fizet akkor felügyeleti szervük!
Elég nehéz ügy lehetett nemzetközileg egyesíteni a követelményeket és a biztosítók általi követelhetőségeket!
Egyet nem illik elfelejteni a biztosítónak ugyanúgy kötelezettsége van feléd mint neked felé!
-Te fizeted a megszabott összeget ezért ő vállalja az esetleges kárnál a fizetést!
-Elő van az is írva mi a teendő baleset esetén ( kárbejelentő ), és ha ez megvan fizetnie is kell, minden külön sajtcetli és ákombákom nélkül!
Szerintem is a helyszínelős megoldás a jó.
Engem aug.20.-án ütöttek el hátulról (tök egyértelmű volt a helyzet).
Volt rendőri intézkedés személyi sérülés szerencsére nem (nem hőbörögtek a rendőrök hogy minek hívtuk ki Őket). Így hogy tök nyilvánvaló volt az eset és a fickó sem ellenkezett még mindig nincs kész a motorom,és nem azért mert nem akarom megcsináltatni,hanem azért mert a biztosító szarakodik!
Rendben maradj annál, h ok nélkül esetleg még jobban kiszúrj azzal aki ezt nem is érdemli, csak egyszerűen hibázol.
Én csak egyet mondok minden visszaszáll az emberre, a jó is, a rossz is. Ezért nem teszek olyat mással amit magamnak nem kívánok.
És ha egyszer te hibázol és mint okozónak nem fizet a biztosító és még a biztosításod is megemelkedik, vedd természetesnek, h az ilyen esetleg addigra elterjedő hozzáállás miatt még bírságot is kapj vezetéstől eltiltással együtt.
Biztos jól fog esni!
a saját biztosítója levélben meg fogja keresni az okozót.kérni fogja tőle a kárleírást és a felelősség elismerését.ha a kárleírás csak egyetlen egy ponton nem egyezik vagy ebben nem ismeri el a felelősségét akkor vagy bukod kompletten a dolgot,vagy meghoszabbítja az ügymenetet.Ha nem váltatok el ellentéttel,akkor én tennék egy kisérletet az okozóval történő találkozóra,és írásba adatnám vele a baleset körülményeit valamint a felelősség megállapítását.Elmagyarázhatod neki hogy neki max a bonusból ugrik 2,de neked igen jelentős a károd-a hozzáállás sokat szokott segíteni.na már ha sikerül leíratni vele a fentieket ,abban az esetben ezt tanukkal hitelesítettni kell és jól elrakni.Nem kell mutatni a kár bejelentésekor ,mindíg csak akkor kel előhuzni az aduászt amikor szükség van rá,ergo kekeckedik a biztosító.A fotóknak fontos szerepe lesz az ügyintézésben.Javaslom hogy nyomtasd ki őket és a kárfélvételkor bocsásd a szakértő rendelkezésére.
Érde
mes csak annyi dologra figyelni amire VALÓBAN kell!
Annyi dolognak akartok majd eleget tenni, h pont a kárbejelentőt hagyjátok ki, és ez valóban hiba lesz!...
aha, ez szép egészen addig, amíg vissza nem vonja a nyilatkozatát. Na meg amikor a biztosító elkezdi az 50-50 dumát.....na olyankor nagyon kell a helyszíni jegyzőkönyv, és a szabs előadó határozata.
annyi az egész,hogy a helyszínen írt elismerés nem mindig elég.személyesen kellett a károkozónak leírni nálunk is a biztosítónál.ha meg messze lakik,lelevelezik(na ezt olvasd ki gyorsan ) vele.csak tovább tart...
"Te tudod, én maradok a helyszínelés vagy tanúzás megoldásnál."
Azt olvastam ki ebből, ( mert rajtad kívül erről szólt a vita ), h akkor is rendőrt hívunk, ha a hunyó elismeri a felelősségét!
Te nem erre a beszélgetésre írtad ezt, így tőled elnézést!